خورش تخم مرغ، غذای ساده و سنتی (مرحله به مرحله)

“`html
خورش تخم مرغ، غذای ساده و سنتی
تخم مرغ یک منبع عالی از پروتئین، ویتامینها و املاح ضروری است و میتواند بخشی مهم از رژیم غذایی هر فرد باشد. نیازهای تغذیهای افراد بسته به جنس و سن آنها متفاوت است. تخم مرغ پروتئین بسیار غنیای دارد. این پروتئین از لحاظ کیفیت بالاتر از پروتئینهای دیگر مانند لبنیات، گوشت و حبوبات است.
پروتئین تخم مرغ شامل تمام اسیدآمینههای ضروری است که برای سلامتی بدن لازم است. حدود ۱۲.۵ درصد از وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل میدهد که هم در زرده و هم در سفیده موجود است، اما بیشتر آن در سفیده، به نام آلبومین، است. تخم مرغ بیشتر ویتامینهای مورد نیاز بدن را به جز ویتامین C دارد و منبع خوبی از ویتامینهای گروه B و ویتامین A است.
تخم مرغ همچنین ویتامین D و ویتامین E را به میزان کافی و لازم تأمین میکند. این ماده غذایی حاوی تمام املاح لازم برای سلامتی فرد است، به ویژه ید و فسفر که برای تولید هورمون تیروئید و رشد سالم استخوانها بسیار ضروری هستند.
املاح مهم دیگری که در تخم مرغ وجود دارند شامل روی، سلنیم، آهن و کلسیم هستند. روی به بهبود زخم، رشد و بلوغ کمک میکند و از عفونتها جلوگیری میکند. سلنیم یکی از آنتیاکسیدانهای مهم است که رادیکالهای آزاد بدن را از بین میبرد و میتواند در مقابل عوامل سرطانزا نقش داشته باشد.
کلسیم برای عملکرد خوب سیستم عصبی و رشد و استحکام استخوانها الزامی است. آهن از اجزای اصلی خون است ولی هنوز مشخص نیست که بدن چگونه آن را به خوبی جذب میکند.
مواد لازم :
تخم مرغ : 4 عدد
رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده : 100 گرم
پیاز متوسط : 1 عدد
زردچوبه : به مقدار لازم
ادویه جنوب : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
روغن مایع : به مقدار لازم
مراحل پخت :
گام 1: ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم.
گام 2: سپس گشنیز را خرد کرده و به همراه ادویهها، زردچوبه، فلفل، نمک و رب گوجهفرنگی به آن اضافه میکنیم.
گام 3: نصف لیوان آب به مخلوط اضافه کرده و میگذاریم بجوشد.
گام 4: در آخر، تخم مرغها را که قبلاً آبپز کردهایم به مخلوط اضافه میکنیم.