خورش دال عدس : ۲ روش پرطرفدار جهت تهیه خورش دال عدس (مرحله به مرحله)

“`html
خورش دال عدس | دستور تهیه خورش دال عدس
خورش دال عدس خوزستانی برای مردم جنوب کشور همانند باقالی قاتوق برای شمالیها محبوب است. این خورش خوشمزه با فلفل تند تهیه میشود و از سبزی در آن خبری نیست.
این خورش معمولاً با کته (برنج آبکش شده) سرو میشود و برخی افراد آن را با گوشت تهیه میکنند یا به عنوان غذایی ساده با نان میخورند.
۲ دستور تهیه خورش دال عدس خوزستانی مجلسی با گوشت و بدون گوشت که بسیار سریع آماده میشود را میتوانید در مجله رضیم پیدا کنید.
دستور تهیه خورش دال عدس خوزستانی یا آبادانی مجلسی با گوشت
مواد لازم برای ۶ نفر
- عدس قرمز: ۲ لیوان فرانسوی
- گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
- سیر: ۵ حبه له شده
- پیاز: ۱ عدد درشت
- سیبزمینی: ۲ عدد متوسط
- رب گوجهفرنگی: ۲ و نیم قاشق غذاخوری
- تمر هندی: ½ لیوان فرانسوی
- فلفل قرمز، نمک، زردچوبه: به مقدار دلخواه
- نمک: به مقدار لازم
دستور تهیه :
ابتدا پیاز را خرد کنید و نصف آن را برای گوشت کنار بگذارید. نیمی از پیازها را در روغن تفت دهید تا سبک شوند و سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید تا طعم ادویهها خوب ترکیب شود.
اکنون عدسهای شسته شده را با آب بشویید تا آب آنها شفاف شود. عدسها را به همراه سیبزمینی خرد شده و ۲ یا ۳ لیوان آب روی شعله ملایم بپزید.
تمر هندی را هم خیسانده و سپس با صافی بگذرانید تا فقط شیرهاش باقی بماند. میتوانید ۱ قاشق غذاخوری آرد را با آب تمر هندی مخلوط کنید.
در این مرحله، باقیمانده پیاز را در روغن تفت دهید و وقتی سبک شد، سیرهای لهشده را اضافه کنید. وقتی بوی سیر بلند شد، باقیمانده رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
بعد از چند جوش، تمر هندی و گوشت چرخ کرده را هم اضافه کنید و نمک و فلفل خورش را اندازه کنید.
اجازه دهید خورش روی حرارت کم بپزد و غلیظ شود، چون خورش دال عدس معمولاً کم آب و غلیظ است. بعد از پخت، خورش را با کمی لیموترش مزهدار کنید و با برنج کته یا نان سرو کنید.
بیشتر بخوانید : دستور تهیه طبخ ۳ مدل غذا با دال عدس
دستور تهیه خورش دال عدس مجلسی خوزستانی بدون گوشت
برای تهیه خورش دال عدس مجلسی خوزستانی بدون گوشت تمام مراحل بالا را انجام دهید به غیر از اضافه کردن گوشت چرخ کرده و خورش را با برنج کته سرو کنید.
به یاد داشته باشید که در دستور تهیه دال عدس خوزستانی معمولاً از تمر هندی استفاده میشود، اما اگر طعم آن را نمیپسندید، افزودن رب گوجهفرنگی کافی است.
دستور تهیه خوراک دال عدس
در انتهای این مقاله، یک دستورالعمل دیگر برای استفاده از این حبوبات مفید در برنامه غذاییتان آماده کردهایم.
مواد لازم :
- دال عدس (عدس قرمز) ۲ پیمانه
- آب ۵ پیمانه
- گوجهفرنگی ۵ عدد
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۴ حبه
- برگ بو ۲ عدد
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- آبلیمو تازه ۳ قاشق سوپخوری
- گشنیز خرد شده ۳ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- ادویه بنگالی (شامل: زیره، رازیانه، دانه خردل و تخم شنبلیله به نسبت مساوی) ۱ قاشق سوپخوری
مراحل تهیه خوراک دال عدس
دال عدس را ۳ تا ۴ ساعت قبل از پخت خیس کنید. در هنگام پخت، آنها را داخل…
“““html
آبکش کنید، سپس ۵ پیمانه آب و یک قاشق چایخوری نمک روی حرارت قرار دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه بپزد و نرم شود. دال عدس حین پخت کف میکند و ممکن است سر برود، بنابراین بهتر است در قابلمه را نگذارید.
در حین پخت دال عدس، دو پیاز متوسط یا یک پیاز بزرگ را ریز خرد کرده و با دو قاشق سوپخوری روغن تفت دهید.
وقتی پیازها سبک شدند و آبشان گرفته شد، ادویه بنگالی را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر تفت دهید. میتوانید مواد این ادویه را از عطاری خریداری کرده و با هم مخلوط و آسیاب کنید.
بعد از اینکه ادویهها تفت خوردند و بوی خوششان بلند شد، زردچوبه را هم اضافه کنید. سیرها را ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید و سریع هم بزنید. بعد از اضافه کردن سیر، حرارت را کم کرده و مدام هم بزنید چون سیر زود میسوزد و تلخ میشود.
دو برگ بو نیز به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. برگ بو را میتوانید از عطاریها تهیه کنید. خوشمزگی این خوراک به ادویههایی که دارد، بستگی دارد.
حالا دال عدسهای پخته شده را اضافه کنید. بهتر است نرم شده و کم آب باشند.
مواد را خوب هم بزنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند تا طعم ادویهها به دال عدسها برود. در این فاصله، گوجهها را پوست کنده و خرد کنید و در یک تابه با یک قاشق روغن بپزید. وقتی گوجهها پخته شدند، آب یک لیموی بزرگ را بگیرید و به آنها اضافه کنید.
ابتدا خوراک را مزه کنید، سپس به اندازه نیاز نمک به گوجهها اضافه کنید. غذاهای هندی و پاکستانی معمولاً پرادویه و تند هستند، اگر به غذاهای تند علاقه دارید، در این مرحله فلفل هم اضافه کنید.
گوجههای پخته شده را به خوراک اضافه کنید و مواد را هم بزنید. سبزی گشنیز خرد شده را نیز اضافه کرده و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید.
قبل از سرو خوراک در ظرفهای مورد نظر، دقت کنید که برگ بوها را خارج کرده و دور بیندازید. خوراک دال عدس را میتوانید با برنج یا نان نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید :
فواید عدس برای مقوی کردن غذای کودک کم وزن
دستور تهیه ی خوراک دال عدس خوشمزه + خواص بی نظیر عدس
دستور تهیه خورش پاستای ایتالیایی به صورت مرحله ای