دستور تهیه آش زرشک مازندرانی خوشمزه و خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه آش زرشک مازندرانی خوشمزه و خانگی
مواد لازم برای تهیه آش زرشک
۱ لیتر آب زرشک
½ پیمانه نخود
½ پیمانه لوبیا چیتی
½ پیمانه لوبیا قرمز
۱ عدد پیاز بزرگ
۱ مشت رشته آشی
۳ قاشق غذاخوری مرزه خشک
۱ قاشق غذاخوری آویشن خشک
۳۰۰ گرم زرشک تازه
۱ قاشق غذاخوری آرد سفید
۱ تکه عصاره آب قلم
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
نعناع داغ و پیاز داغ برای تزیین آش
دستور تهیه آش زرشک
مرحله اول
برای شروع آش زرشک خوشمزه، نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را جداگانه در سه کاسه بریزید و هر کدام را با ۱ تا ۲ لیوان آب پر کنید. بگذارید تا چند ساعت در آب بمانند تا نفخ آنها گرفته شود.
مرحله دوم
بعد از اینکه نفخ حبوبات گرفته شد، آنها را آبکشی کرده و همه را در یک قابلمه مناسب بریزید. سپس ۳ تا ۴ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا حبوبات یک ساعت تا یک ساعت و نیم بپزند.
مرحله سوم
زمانی که حبوبات پختند، آب اضافی آنها را خارج کنید و حبوبات را کنار بگذارید. حالا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در یک قابلمه دیگر بریزید و روی حرارت بگذارید تا آبش تبخیر شود.
مرحله چهارم
وقتی آب پیاز تبخیر شد، کمی روغن در قابلمه بریزید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس آرد و زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خامی آرد گرفته شود.
مرحله پنجم
حالا آب زرشک و عصاره قلم را به همراه ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. سپس حبوبات پخته شده را هم به آن اضافه کرده و بگذارید تا مواد کمی بپزند.
مرحله ششم
زمانی که آش خوب یکدست شد و لعاب انداخت، در ۲۰ دقیقه آخر رشته آشی را خرد کرده و به همراه مرزه خشک و زرشک تازه به قابلمه اضافه کنید. کمی زمان بدهید تا رشته آشی لعاب بیندازد.
مرحله هفتم
بعد از ۲۰ دقیقه طعم آش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و ادویه اضافه کنید. وقتی آش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.