رسپی

دستور تهیه‌ آش گندم‌ شیر کرمانی به روش کاملا سنتی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه آش گندم شیر (غذای کرمانی)

آش گندم شیر یکی از غذا‌های خوشمزه و محلی استان کرمان است. این غذا معمولاً در ماه رمضان و هنگام افطار توسط مردم کرمان تهیه می‌شود. آش درست مثل دیگر غذاهای ایرانی، در هر منطقه با سلیقه‌های مختلف تهیه می‌شود.

آش گندم شیر یکی دیگر از انواع معروف آش‌های ایرانی است که مواد متفاوتی دارد. برای تهیه این آش باید گندم شیر محلی کرمان را به‌طور جداگانه آماده کنید.

گندم شیر غذایی مغذی و قوی است که مردم کرمان آن را به‌صورت جداگانه می‌خورند و در برخی غذاها مانند آش هم از آن استفاده می‌کنند.

گندم شیر از ترکیب گندم و شیر به همراه چند ادویه به دست می‌آید که در ادامه به آن می‌پردازیم.

آش گندم شیر مخصوص افطار

برای تهیه این آش، ابتدا گندم خیس خورده را به جای آب با شیر بپزید. در حین پخت، می‌توانید ادویه‌هایی مثل زعفران، زردچوبه، زیره سیاه، سیاه‌دانه، فلفل قرمز یا هر ادویه دیگری که دوست دارید به آن اضافه کنید. سپس اجازه دهید که شیر بخار شود و به خورد گندم برود.

بیشتر بخوانید : ویدیو دستور تهیه آسان حلیم گندم و گوشت خوشمزه

حالا گندم شیرتان آماده است. می‌توانید از آن به همین صورت استفاده کنید یا آن را به آش اضافه کنید و طعم جدیدی را تجربه کنید.

از انواع دیگر آش‌های محلی ایران می‌توان به آش پرپوله، آش ماشاب، آش کدو حلوایی، آش قره قروت، آش آلو، آش گشنیز و آش ماسوآ اشاره کرد.

مواد لازم برای تهیه آش گندم شیر کرمانی

  1. گوشت: ۵۰۰ گرم
  2. گندم شیر: ۱۰۰ گرم
  3. نخود: ۷۰ گرم
  4. پیاز متوسط: ۱ عدد
  5. رشته آش: به مقدار لازم (اختیاری)
  6. کشک ساییده شده: به مقدار لازم
  7. سیر: به میزان لازم
  8. نعناع داغ: به میزان لازم
  9. نمک: به میزان لازم
  10. زردچوبه: به میزان لازم
  11. فلفل سیاه: به میزان لازم

دستور تهیه‌ی آش گندم شیر کرمانی :

ابتدا گوشت را خرد کنید و در یک قابلمه بگذارید تا با آب بپزد تا نیم‌پز شود. پیاز را ریز خرد کرده و کمی تفت دهید.

سپس نخود را به همراه پیاز کمی تفت دهید و ادویه‌های زردچوبه و فلفل سیاه را هم به آن اضافه کنید.

بعد از پختن این مواد، گوشت‌ها را له کرده و به قابلمه اضافه کنید. سپس گندم شیر پخته شده را به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید : دستور تهیه طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

بعد از مخلوط کردن مواد، کشک ساییده شده را روی مخلوط بریزید و بگذارید که به مدت یک ربع بپزد.

سپس رشته آش را اضافه کنید و بگذارید تا کاملاً باز شود (حدوداً یک ربع زمان می‌برد). بعد از پختن، نعناع داغ و سیر داغ و کمی نمک به قابلمه اضافه کنید و بگذارید آش کاملاً جا بیفتد.

دستور تهیه‌ آش گندم‌ شیر کرمانی به روش کاملا سنتی (مرحله به مرحله)

روش طبخ گندم شیر:

گندم‌ها را آسیاب کرده و به صورت بلغور در بیاورید و سپس الک کنید تا آرد آن جدا شود.

سپس گندم‌های بلغور شده را در یک قابلمه بریزید و مقداری شیر، زنجبیل، زیره، سیاه دانه، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و بگذارید مواد بپزند.

بعد از پخت، مواد را روی یک پارچه در داخل یک قابلمه دیگر بریزید تا خشک شوند. (می‌توانید آن را مرطوب برای آش استفاده کنید یا به همان صورت میل کنید) زیرا خودشان یک نوع غذای مقوی هستند.


بیشتر بخوانید :

آش ماسوآ | دستور تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد )

دستور تهیه پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس

دستور تهیه ی آش دوغ محلی غذای سنتی و خوشمزه

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا