دستور تهیه بامیه ترکی؛ شیرینی خوشمزه سفره افطار (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه بامیه ترکی؛ شیرینی خوشمزه سفره افطار
بامیه یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب در ماه رمضان است که همیشه همراه سفرههای افطار قرار دارد. تاریخ بامیه به دوران ناصرالدین شاه قاجار برمیگردد و آنقدر محبوب بود که به عنوان هدیه به شاه آورده میشد.
یکی از دلایلی که بامیه در ماه رمضان خیلی خریداری و خورده میشود، طعم شیرین و شربت آن است. زیرا برای کسانی که روزه میگیرند و ساعتها منتظر افطار هستند، هیچ چیز بهتر از یک شیرینی خوشمزه نیست که کمبود انرژی و قند خون را جبران کند.
بامیه ترکی نوعی از بامیه است که شباهت زیادی به بامیه ایرانی دارد. فقط به شکل مارپیچ و تکههای بزرگ درست میشود و تردتر از بامیه ایرانی است. در ادامه دستور تهیه بامیه ترکی، شربت بار و نکات مهم برای درست کردن این شیرینی خوشمزه را برای شما عزیزان ارائه میدهیم.
مواد لازم برای تهیه بامیه ترکی
آرد سمولینا: ۵۰۰ گرم
آرد سفید قنادی: نصف لیوان
آب: ۱ لیوان
شیر: ۱ لیوان
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع: نصف لیوان
بکینگ پودر: ۱۰ گرم
روغن مایع برای سرخ کردن: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه شربت بار
شکر: دو لیوان
آب: یک لیوان
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
گلاب: یک قاشق غذاخوری
گلوکز: دو قاشق غذاخوری سر پر
زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
بامیه ترکی خوشمزه و مخصوص به روش ترکیهای
گلوکز: گلوکز مایعی است که از هیدرولیز نشاسته به دست میآید. این مایع چسبناک و بیبو است و شبیه عسل به نظر میرسد. گلوکز در رنگهای سفید و زرد شفاف در قنادیها موجود است و در تهیه کیک، گز، و شیرینیها استفاده میشود. میتوانید آن را به مدت شش ماه در خانه نگهدارید و نیازی به یخچال ندارد.
گلاب: گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است، که بهترین نوع آن در کاشان و میمند تهیه میشود. در فروشگاهها انواع گلاب را میبینیم، اما باید دقت کنید که برخی از آنها خالص نیستند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و طعم سنگین و مایل به تلخی دارد.
زعفران: همیشه از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. برای دم کردن زعفران، ابتدا آن را کاملاً پودر کنید. سپس به ازای هر قاشق چایخوری زعفران، ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ اضافه کنید. استفاده از یخ باعث میشود زعفران رنگ بیشتری بدهد.
دستور تهیه بامیه ترکی در منزل
قبل از شروع، آرد سمولینا را در میکسر یا آسیاب بریزید و به مدت دو دقیقه بزنید تا یکدست شود.
سپس آرد سمولینا، آرد گندم، روغن مایع، شکر، شیر، بکینگ پودر و آب را در یک کاسه مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند و خمیری شود که از قاشق نریزد. روی ظرف را بپوشانید و بگذارید خمیر نیم ساعت در دمای اتاق استراحت کند.
“““html
در مرحله بعد، خمیر را داخل قیف ریخته و ماسوره مناسب را بگذارید. میتوانید ماسوره مخصوص بامیه را از لوازم قنادی خریداری کنید. بامیه ترکی معمولاً باریکتر از بامیههای سنتی ایران است و به شکل مارپیچی یا دایرهای درست میشود. مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و آن را روی گاز با حرارت ملایم قرار دهید. حالا بامیهها را با قیف داخل روغن بریزید و با قیچی انتهای بامیهها را ببرید تا از قیف جدا شوند.
مقدار روغن باید به اندازهای باشد که بامیهها را کاملاً بپوشاند. حرارت گاز نباید خیلی بالا باشد. اجازه بدهید بامیهها به آرامی سرخ شده و طلایی و ترد شوند؛ سپس آنها را از روغن خارج کنید و داخل شربت بار سرد بگذارید. چند ثانیه بعد از شربت خارج کنید و نوش جان کنید.
دستور تهیه شربت بار مخصوص بامیه
دو لیوان شکر را با یک لیوان آب مخلوط کنید و روی شعله گاز قرار دهید تا با حرارت کم به جوش بیاید. شربت باید حدود بیست دقیقه به آرامی بجوشد. در این مدت اصلاً شربت را هم نزنید. سپس یک قاشق غذاخوری آبلیمو، یک قاشق غذاخوری گلاب و دو قاشق سرپر گلوکز به شربت اضافه کنید و باز هم هم نزنید.
اجازه بدهید شربت با حرارت کم پانزده دقیقه دیگر بجوشد. هر از گاهی با یک برس خیس دور قابلمه و لبه شربت را تمیز کنید. در آخر وانیل و زعفران را اضافه کنید. زمان آمادهسازی این شربت بین ۳۵ تا ۴۰ دقیقه است و جوشاندن آن نباید بیشتر از این زمان طول بکشد.
منبع : فرارو