رسپی

دستور تهیه ته چین گرمساری (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز تهیه ته‌چین گرمساری

ته‌چین گرمساری یکی از معروف‌ترین غذاهای استان سمنان است و مخصوصاً در ایام محرم و فاطمیه در شهر گرمسار بسیار تهیه می‌شود.

مواد لازم : میزان مورد نیاز :
برنج: ۱۰ پیمانه
پیاز بزرگ: ۲ عدد نگینی خرد شده
زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم
زردچوبه: ½ قاشق چایخوری
دارچین برای تفت کشمش: ۱ قاشق چایخوری
نمک: به مقدار دلخواه
ادویه مخصوص ته‌چین گرمساری: دارچین، پودر گوجه خشک، گرده غوره، گرده لیمو، فلفل، پودر زیره هر کدام ۱ قاشق مرباخوری (دارچین ۱ قاشق چایخوری)
کشمش: ۲ لیوان فرانسوی
گوشت تازه گوسفندی: ۱ کیلوگرم (سردست یا ماهیچه)

طرز تهیه:

برای طعم‌دار کردن گوشت، ابتدا آن را به شکل ورقه‌های نازک برش بزنید و با ادویه پلویی مخصوص ته‌چین به همراه کمی فلفل سیاه و قرمز و دو عدد پیاز خرد شده ترکیب کنید. بهتر است این گوشت یک شب تا صبح در این مخلوط بماند تا خوب مزه‌دار شود.

برنج و کشمش را جداگانه خیس کنید. زمان خیس خوردن برنج به نوع برنج بستگی دارد. کشمش نیز حدود یک ساعت کافی است. در یک قابلمه مناسب، آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بپزید. وقتی که دانه‌های برنج کمی نرم شدند، آن را آبکشی کنید و مقداری روغن در کف قابلمه بریزید.

وقتی روغن کمی داغ شد، کف قابلمه مقداری نان بچینید و نیمی از برنج آبکش شده را روی نان‌ها بریزید. سپس گوشت طعم‌دار شده را به همراه پیاز و ادویه‌هایش روی برنج قرار دهید. روی این مواد زعفران دم کرده یا زعفران سابیده شده و نمک بریزید.

حالا روی مواد را با یک لایه دیگر برنج بپوشانید. قابلمه را ابتدا روی شعله متوسط بگذارید تا بخار کند و سپس شعله را کم کنید. برای بهتر بخار کردن و پختن گوشت، ½ فنجان آب جوش روی برنج بریزید.

 دستور تهیه ته چین گرمساری

زمان لازم برای پخت ته‌چین گرمساری ۳ الی ۴ ساعت است. در این مدت کشمش‌ها را با کمی روغن یا کره تفت دهید و به آن‌ها زردچوبه و دارچین اضافه کنید. در ساعت پایانی پخت، کشمش‌های تفت داده شده را روی برنج بگذارید. می‌توانید یک پیاز متوسط را تفت دهید و قبل از قرار دادن کشمش‌ها، در آن سرخ کنید.

نکته: گوشت این نوع ته‌چین باید خام باشد و در حین پخت کاملاً مغز پخت شود.

ادویه مخصوص ته‌چین گرمساری شامل: پودر گوجه خشک، زردچوبه، فلفل، دارچین (به مقدار کم)، گرده غوره، گرده لیمو و پودر زیره است. اگر گوجه خشک دارید، می‌توانید چند عدد روی برنج قرار دهید تا با آن دم بکشد.

separator line

منبع : خانه آشپزی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا