دستور تهیه دست پیچ کلم لبنانی (مرحله به مرحله)

“`html
دست پیچ کلم یکی از غذاهای خوشمزه لبنانی است که شباهت زیادی به دلمه کلم خودمان دارد. این غذا میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل در شام یا نهار سرو شود و برای مهمانیها نیز گزینه مناسبی است. دلمهها در ایران و کشورهای خاورمیانه بین مردم بسیار محبوب هستند و لبنان به خاطر تهیه دلمههای خوشمزهاش معروف است. دست پیچ کلم که با کلم سفید درست میشود، فوایدی مانند هضم آسان غذا، تقویت سیستم ایمنی، کاهش کلسترول و کاهش التهابات دارد.
مواد لازم برای تهیه دست پیچ کلم لبنانی
کلم برگ بزرگ ۱ عدد
برنج خام ۱.۵ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۴۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیر ۳ حبه
آبلیمو ترش یا سرکه ۴ ق غذا خوری
شکر ۲ ق غذا خوری
سبزی معطر دلمه ۲ ق غذا خوری
روغن زیتون ۳ ق غذا خوری
نمک، فلفل سیاه، ادویه دلمه به مقدار لازم
دستور تهیه دلمه کلم لبنانی
ابتدا برنج را چند ساعت قبل از پخت با کمی نمک خیس کنید. در یک قابلمه بزرگ، آب و کمی نمک بریزید و بگذارید به جوش بیاید. سپس برگهای کلم را جدا کنید و به آب جوش اضافه کنید تا نرم شوند. سپس آنها را در آبکش قرار دهید تا آب اضافی بریزد (میتوانید برگها را خودتان جدا کنید یا کلم را نصف کنید تا در آب باز شود). برنج را نیز روی حرارت بگذارید تا نرم شود و بعد آبکش کنید و کنار بگذارید.
در یک تابه، مقداری روغن بریزید تا داغ شود. سپس پیاز را خرد کرده و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. حالا گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و کمی فلفل سیاه بزنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. بعد برنج پخته را به همراه سبزی معطر اضافه کرده و هم بزنید. سپس مواد را کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.
برگهای کلم را روی یک سطح تمیز قرار دهید و رگهای ضخیم کلم را با چاقو بزنید. مواد میانی را در مرکز برگهای کلم قرار دهید و آرام رول کنید (میتوانید از دستگاه دلمهپیچ برای راحتی بیشتر استفاده کنید) و سپس رولها را در یک قابلمه یا ظرف مناسب بچینید.
سیرها را پوست کنده و رنده کنید و با روغن زیتون بین کلمهای رول شده بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار داده و کمی آب اضافه کنید. حالا یک بشقاب روی دلمهها بگذارید تا در حین پخت باز نشوند (میتوانید از هر جسم سنگین دیگری هم استفاده کنید) و حرارت را برای ۵ الی ۷ دقیقه زیاد کنید تا به جوش بیاید. سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برای ۳۵ دقیقه دست پیچ کلم بپزد.
زمانی که کلمها خوب پخته شدند، نوبت اضافه کردن چاشنی دست پیچ کلم است. برای این کار، سرکه یا آبلیمو را با شکر و کمی روغن مایع مخلوط کنید و روی کلمها بریزید و اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه دیگر نیز بپزد. در حین پخت، اگر آب دست پیچ کلم تمام شد، میتوانید مقداری آب اضافه کنید. بعد از پخت، دست پیچ کلم را از قابلمه بیرون آورده و در ظرف دلخواه سرو کنید و به سلیقه خود با زرشک یا پیاز داغ تزئین کنید.
نکات کلیدی در تهیه دست پیچ کلم لبنانی
برای چاشنی میتوانید از آلو هم استفاده کنید.
بیش از حد برگها را نجوشانید.
برنج را کمی نرمتر از همیشه بردارید.
روغن مایع در چاشنی باعث براق شدن دست پیچ کلم میشود.