رسپی
دستور تهیه دسر لبو متفاوت و خوشمزه ویژه مهمانی ها + فواید چغندر (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه دسر لبو ویژه شب چله
دسر لبو یکی از دسرهای زیبا و خوشمزه است که جلوه خاصی به سفره میبخشد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این دسر خوشمزه را یاد بگیرید.
دستور تهیه دسر لبو خوشمزه و لذیذ
مواد لازم برای تهیه دسر لبو
- شیر دوسوم لیوان
- پوره لبو نصف لیوان
- خامه پاکتی
- شکر ۴ تا ۶ قاشق غذاخوری سرپر
- سس لبو ۴ قاشق غذاخوری سرپر
- پودر ژلاتین ۳ قاشق غذاخوری سرپر
- آب یک چهارم لیوان
دستور تهیه دسر لبو
- پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب کتری قرار دهید تا شفاف و بی رنگ شود.
- چغندر را بپزید و وقتی پخته شد، شکر را به سلیقه خود اضافه کنید تا آب چغندر غلیظ شود. بعد از سرد شدن، چغندر را با گوشت کوب برقی یا آسیاب برقی پوره کنید.
- مقدار شکر بستگی به ذائقه شما دارد. اگر چغندر و آب آن شیرین است، شکر کمتری بریزید و اگر شیرین نیست، شکر بیشتری اضافه کنید.
- پوره و خامه (میتوانید بیشتر از چهار قاشق خامه استفاده کنید) و شکر را با همزن به آرامی مخلوط کنید تا شکر حل شود. سپس شیر و آب غلیظ چغندر را اضافه کنید و آرام هم بزنید چون اگر زیاد هم بزنید کف میکند.
- ژلاتین حل شده ولرم را اضافه کنید و هم بزنید. قالب را با روغن جامد یا مایع چرب کنید و سپس آن را به مدت شش ساعت در یخچال قرار دهید.
نکتههای مهم برای تهیه دسر لبو
- چغندر را میتوانید به روشهای مختلفی بپزید. یکی از روشها استفاده از زودپز است که سریعتر میپزد و خواص آن بهتر حفظ میشود. حتما نکات ایمنی زودپز را رعایت کنید.
- برای زیبا شدن قلبها، کرم باید از دو طرف یکسان باشد. اگر کرم کم بود، میتوانید با شیر، شکر، ژلاتین و آب چغندر یا حتی خردههای چغندر کرم درست کنید و روی آن بریزید.
- ژلاتین را سرد به مخلوط اضافه کنید. در غیر این صورت کرم سفت میشود.
- کمی از کرم را بچشید. اگر شیرینیاش کم بود، میتوانید شکر بیشتری اضافه کنید، و اگر خیلی شیرین بود، شیر یا خامه یا آب اضافه کنید (حداکثر نصف پیمانه).
- این دسر بسیار خوشمزه و ساده است. از این کرم میتوانید برای تهیه ژله موزائیکی نیز استفاده کنید. میتوانید ژله قرمز را درست کنید و به جای لبو قرار دهید یا خردههای ژله رنگی به آن اضافه کنید.
فواید فوق العادهی لبو
- معده را پاکسازی کرده و به عنوان مسهل برای افرادی که همیشه یبوست دارند، مفید است.
- بهترین بخش چغندر برگ آن است و سپس ساقهها و بعد ریشه که پخته شدهاش لبو نام دارد.
- قند ریشه چغندر برای افراد دیابتی مضر است.
- خوردن چغندر پخته برای درمان لرزش مفید است.
- اگر برگ سرخ چغندر با سرکه و خردل خورده شود، طحال را باز میکند و ورم آن را کاهش میدهد.
- برای درد پشت، مثانه و بیماریهای مقعدی مفید است.
- آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس مؤثر است. همچنین باعث بهبود کک و مک و ریزش مو میشود.
- لبو به خاطر فیبرش کمک به کاهش چربی خون و اسید فولیک دارد که برای بیماران قلبی مفید است.
- با مصرف ۱۰۵ گرم چغندر قرمز، ۵۳ درصد از اسید فولیک لازم بدن تأمین میشود. فیبر زیاد موجود در آن، باعث کاهش کلسترول خون و خطر سکته قلبی میشود و همچنین از بروز کم خونی جلوگیری میکند.
گردآوری شده از مجلهی رضیم
مریم امینی