رسپی

دستور تهیه رتتویی با بادمجان غذای خوشمزه فرانسوی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

یکی از معروف‌ترین غذاهای فرانسوی راتاتویی یا رتتویی است. این غذا در بسیاری از رستوران‌های دنیا به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو می‌شود. جالب است بدانید که این غذا شباهت زیادی به یتیمچه ایرانی دارد و کاملاً گیاهی است و از هیچ گونه گوشتی استفاده نمی‌شود.
به همین دلیل، این غذا گزینه‌ی مناسبی برای افرادی است که رژیم غذایی دارند یا تمایلی به خوردن گوشت ندارند. راتاتویی به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود و در برخی نسخه‌ها ممکن است از گوشت هم استفاده شده باشد. در گذشته، این غذا شبیه خورشت طبخ می‌شد، اما امروزه در نسخه مدرن آن از گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر، سیب‌زمینی شیرین، کدو، پیاز، فلفل دلمه‌ای و بادمجان استفاده می‌شود. در این مطلب از رضیم، شیوه پخت راتاتویی در قابلمه را آموزش خواهیم داد و شما می‌توانید به راحتی و بدون نیاز به فر آن را با روش‌های مختلف تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه راتاتویی:

۱. بادمجان: ۵ عدد
۲. کدو سبز: ۵ عدد
۳. گوجه فرنگی: ۵ عدد
۴. پیاز: ۲ عدد

دستور تهیه رتتویی:

آماده کردن سبزیجات:

ابتدا انتهای کدو و بادمجان‌ها را پوست بگیرید و آنها را به صورت حلقه‌های نازک خرد کنید. پیازها را نیز به صورت حلقه‌ای برش دهید.

سرخ کردن سبزیجات:

پس از خرد کردن بادمجان، کدو و پیازها، لازم است هر کدام را به مدت کوتاهی به صورت جداگانه سرخ کنید تا نرم شوند.

چیدمان مواد در ماهیتابه و پخت راتاتویی:

در یک ماهیتابه یا قابلمه، سبزیجات را به صورت دور تا دور بچینید. یک برش گوجه، یک برش بادمجان، یک برش کدو و یک برش پیاز را به همین ترتیب بچینید و این کار را تا تمام شدن مواد تکرار کنید. سپس سس مخصوصی که در ادامه توضیح داده خواهد شد را روی سبزیجات بریزید؛ حدود ۹۰ درصد سبزیجات باید با سس پوشانده شود. حالا حدود ۳۰ دقیقه به مواد زمان دهید تا با حرارت ملایم پخته شوند و سس نیز غلیظ شود.

 سس راتاتویی

مواد لازم برای تهیه سس راتاتویی

  • پیاز: ۱ عدد کوچک
  • هویج: ۳ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • روغن زیتون: ۱/۲ لیوان
  • رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • فلفل دلمه‌ای قرمز: ۱ عدد
  • فلفل دلمه‌ای زرد: ۱ عدد
  • رزماری یا ریحان: ۱/۲ لیوان پودر
  • زیره: ۳/۴ قاشق چای‌خوری
  • کرفس: ۱ ساقه
  • فلفل تند: ۲ عدد
  • سس کچاپ: ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه سس راتاتویی

ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و با روغن زیتون تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. هویج و کرفس را هم به صورت نگینی خرد کرده و به مخلوط اضافه کنید. فلفل دلمه‌ای‌ها را برای طعم بهتر، اول روی شعله گاز کبابی کنید و بعد خرد کنید و به مواد اضافه کنید. برای اضافه کردن سیرها، ابتدا آن‌ها را رنده کنید و به مخلوط اضافه کنید.
همه مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شود. زمانی که بوی سیر را حس کردید، می‌توانید سس کچاپ، رب گوجه‌فرنگی و نمک و فلفل را به همراه پودر زیره و زردچوبه به مواد اضافه کنید. برای افزایش عطر سس، بهتر است مقداری رزماری یا ریحان تازه اضافه کنید. حالا می‌توانید از این سس برای روی راتاتویی استفاده کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دستور تهیه رتتویی با بادمجان غذای خوشمزه فرانسوی (مرحله به مرحله)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا