رسپی

دستور تهیه شَلمین (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه شَلمین

شَلمین یک غذای کردی است که برای درست کردن آن از چیزی شبیه به ترخینه استفاده می‌شود، اما اسم آن شَلَم است. شلم از برگ های شلغم، بلغور و انگور قرمز تهیه می‌شود. (تکه‌های شَلم به‌طور سنتی و توسط نفرات قدیمی درست می‌شوند).
برای تهیه شلم، ابتدا برگ و سر شلغم را خرد می‌کنند و در یک قابلمه بزرگ می‌پزند. گندم را می‌شویند و بلغور می‌کنند. سپس بلغور را می‌پزند و روی حصیری می‌ریزند تا آب اضافی آن گرفته شود و تقریبا خشک شود.

بعد از آن، چاله‌ای آماده می‌کنند و بلغور پخته شده را چنگ می‌زنند و در چاله می‌ریزند. برای هر مقدار مشخص، یک کاسه آب و دانه شلغم را با یک کاسه آب انار مخلوط کرده و در چاله می‌ریزند و به مدت دو هفته از آن مراقبت می‌کنند. وقتی ترش شد، مانند ترخینه آن را خشک کرده و در زمستان استفاده می‌کنند.
شلمین در واقع یک نوع آش است که ماده اصلی آن همان شلم است و امروز می‌توانید آماده آن را در مغازه‌ها پیدا کنید.

مواد لازم

شلم آماده خشک : ۴ تکه بزرگ (۴۰۰ گرم)
نخود : ۱ پیمانه
عدس : ۱ پیمانه
مغز گردو: نصف پیمانه
گوشت گوسفندی با استخوان (سردست): ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط : ۱ عدد
برگه زردآلو : ۲۵۰ گرم
روغن : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
کشمش : به مقدار لازم

مراحل پخت :

دستور تهیه شَلمین

گام 1 شلم آماده شده را به مدت چند ساعت در آب خیس می‌کنیم.
گام 2 بعد از اینکه به مقدار لازم خیس خورد و باز شد، آن را در یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم.
گام 3 سپس با حبوبات خیس خورده و از قبل پخته شده (نخود و عدس) را به شلم اضافه می‌کنیم.
گام 4 در ادامه، گوشت و پیاز را تفت می‌دهیم و بعد از اینکه رنگ گوشت عوض شد، به مواد قبلی اضافه می‌کنیم.

گام 5 در نیمه‌های پخت، مغز گردو، برگه زردآلو و کشمش را هم به آن اضافه می‌کنیم.
گام 6 در نهایت، همه مواد را با هم خوب مخلوط می‌کنیم و اجازه می‌دهیم آرام بپزد و خوب جا بیفتد.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا