دستور تهیه شیرینی سوت شیرنیسی؛ ساده و خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه شیرینی سوت شیرینیسی؛ ساده و خوشمزه
شیرینی شیر یا تافی شیر یکی از شیرینیهای سنتی آذربایجان است که به زبان محلی «سوت شیر نیسی» نامیده میشود. این شیرینی از ترکیب شیر و شکر درست میشود و معمولاً بهعنوان تافی خانگی یا جایگزین قند در مهمانیها استفاده میشود. وقتی که شیر و شکر را مخلوط میکنیم و هم میزنیم، این ترکیب به قدری غلیظ میشود که به حالت پف دار و غلیظ تبدیل میشود. در ادامه، دستور تهیه انواع شیرینی شیر به روشهای مختلف را برای شما بیان میکنیم.
مواد لازم :
شیر 2 کیلو
شکر 2 کیلو
دستور تهیه :
شیر و شکر را در یک قابلمه مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید. بهطور مداوم با یک قاشق چوبی هم بزنید تا زمانی که مانند شربت مربا غلیظ شود.
در کنار خود یک کاسه آب سرد قرار دهید و کمی از مواد را داخل آن بریزید. اگر مواد از هم جدا نشد، یعنی به غلظت مناسب رسیده است. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد شبیه حلوا به هم بچسبند.
پشت سینی را با چند قطره روغن چرب کنید و مواد را روی سینی بریزید. از خلال بادام، خلال پسته یا گل محمدی برای تزئین شیرینی استفاده کنید.
زمانی که روی شیرینی خشک شد، آن را برش بزنید و سپس بر روی کاغذ برگردانید تا پشت شیرینی هم خشک شود. سپس شیرینی را در ظرف بگذارید و با چای میل کنید.
شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه
مواد لازم :
آرد برنج 100 گرم
پودر نشاسته 150 گرم
شکر 500 گرم
گلاب 1/2 لیوان
شیر یک لیتر (حدود 4 لیوان)
آب 1 لیتر
پودر پسته به میزان دلخواه
دستور تهیه :
پودر نشاسته را در یک لیتر آب حل کنید و آرد برنج را نیز در یک لیتر شیر حل کنید.
هر دو مایع را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا قوام بگیرد و مانند فرنی غلیظ شود.
شکر و گلاب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد غلیظ شوند و جای قاشق روی آن باقی بماند.
پس از خنک شدن، مواد را در ظرف مناسب بریزید و برش بزنید. با پودر پسته تزئین کنید.
میتوانید کف ظرف را با پلاستیک یا فویل بپوشانید تا به راحتی شیرینی از ظرف جدا شود.
دستور تهیه شیرینی شیر قندی
مواد لازم :
شیر 6 پیمانه
شکر 3 پیمانه
کره 50 گرم
وانیل به مقدار لازم
پودر پسته برای تزیین به میزان لازم
دستور تهیه :
شیر، شکر، کره و وانیل را در قابلمهای روی حرارت ملایم قرار دهید.
حدود 1 تا 2 ساعت طول میکشد تا مواد به آرامی بجوشند و غلیظ شوند.
برای اینکه غلظت شیرینی را تست کنید، مقداری از مخلوط را در لیوان آب سرد بریزید. اگر بلافاصله شیر از هم جدا نشد، یعنی آماده است.
سپس شیرینی را از روی حرارت بردارید و حدود 10 دقیقه آرام هم بزنید تا کمی از حرارت بیفتد.
کف سینی را چرب کرده و مخلوط را به قطر 2 سانتیمتر بریزید. بگذارید کمی سرد شود و سپس به صورت مربع یا لوزی برش بزنید و روی آن پودر پسته بپاشید.
دستور تهیه شیرینی شیر ساده
مواد لازم :
کره نرم 100 گرم
تخممرغ 1 عدد
شیر 125 میلیلیتر (نصف پیمانه)
شکر 150 گرم
روغن مایع 50 میلیلیتر (حدود یکچهارم پیمانه)
آرد 400 گرم
بیکینگپودر 1 قاشق چایخوری
گردو یا بادام خرد کرده برای تزئین به میزان لازم
دستور تهیه:
تمام مواد را از قبل بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسند.
کره، تخممرغ، شیر، شکر، روغن مایع، آرد و بیکینگپودر را با هم مخلوط کنید تا یکدست و خمیری شود.
به اندازه یک گردوی کوچک از خمیر بردارید و به شکل بیضی در آورید و در مخلوط گردو و بادام خرد شده بغلتانید.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینیها را با فاصله از هم در آن بچینید و به مدت 25 دقیقه در فر که از قبل با دمای 170 درجه گرم شده، بپزید.
“““html
سانتیگراد را گرم کنید تا شیرینیها پخته و کمی طلایی شوند.
نکات لازم برای تهیه شیرینی شیر
شما میتوانید 2 قاشق غذاخوری پودر نسکافه یا پودر کاکائو را در آب حل کنید و بعد از 1 ساعت و نیم به مخلوط اضافه کنید تا شیرینی شما طعم دلخواه بگیرد.
بر روی شیرینی میتوانید پودر نارگیل بپاشید.
حتماً پس از اینکه شیرینیها را در ظرف چیدید، روی آنها سلفون بکشید تا خشک نشوند.
اگر از شیر محلی استفاده کنید، رنگ شیرینی کمی کرمی میشود و اگر از شیر پاکتی استفاده کنید، سفید خواهد شد.
برای اینکه رنگ شیرینی زرد شود، میتوانید کمی زعفران به مواد اضافه کنید.
شما باید مرتب مواد را هم بزنید، وگرنه سر میرود یا ته میگیرد.
اگر غلظت مواد بسیار زیاد شد، میتوانید یک قاشق شیر به آن اضافه کنید.
این شیرینی را میتوانید در ظرف دربسته، تا 1 ماه در یخچال و 2 ماه در فریزر نگهداری کنید.
منبع : بهزون