دستور تهیه مرحله به مرحله کوفته لوبیا چیتی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه کوفته با لوبیا چیتی
کوفته با لوبیا چیتی یا پوره لوبیای سرخ شده یک خوراکی آسان و سریع است که با لوبیای پخته تهیه میشود. این غذا خودش یک وعدهی کامل است، اما در بسیاری از غذاهای مکزیکی مانند بوریتو به عنوان بخش اصلی و پوره یا سس مورد استفاده قرار میگیرد.
خوراک لوبیا کوفته شبیه به دیزی گیاهی است. معمولاً در دیزی از گوشت، لوبیا، نخود، پیاز و گوجهفرنگی استفاده میشود. در جنوب ایران، دیزی را گوشت کوفته مینامند و اگر گوشت را حذف کنید، به آن لوبیا کوفته میگویید. لوبیا کوفته یعنی لوبیای کوبیده شده. اگر گیاهخوار هستید و به دنبال یک گزینهی گیاهی برای دیزی هستید، این خوراک لوبیا کوفته همان چیزی است که میخواهید. این غذا بدون گلوتن، با فیبر بالا و سرشار از پروتئین است و برای کسانی که از خوردن گوشت پرهیز میکنند، گزینهی مناسبی است.
این خوراکی اصالتاً به آشپزی مکزیکی تعلق دارد. این غذا هم با لوبیای پخته و هم لوبیای خشک تهیه میشود. برای تهیه آن با لوبیای پخته، معمولاً پیاز و بعضاً سیر را با ادویهها سرخ میکنند. سپس لوبیای پخته را به قدری له میکنند که کمی پوره شود. با گواکامول سرو میشود یا در خوراکهای مختلف مثل تاکو، بوریتو، انچیلادا و کوئسادیلا به عنوان یک دیپ غلیظ استفاده میشود. برای استفاده از لوبیای خشک، پیاز را سرخ کرده و بعد از تفت دادن ادویهها، لوبیای خشک و آب اضافه میشود. وقتی لوبیا کاملاً پخته شد، آن را له میکنند. میتوان بجای آب از آب مرغ یا آب گوشت هم استفاده کرد تا طعم بهتری بگیرد.
اکثر ما مقداری لوبیای پخته در فریزر داریم، اما اگر فقط لوبیای خشک دارید و به سرعت به غذا نیاز دارید، بهتر است از زودپز استفاده کنید. اگر هم عجله ندارید، میتوانید با یک قابلمه معمولی و مقداری آب بیشتر، لوبیا را حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزید. بهتر است لوبیاها را از قبل بخیسانید تا نفخ آنها کم شود. در طول پخت، در اوایل زمان پخت میتوانید کف روی لوبیا را بگیرید تا غذای شما بد رنگ و بو نگیرد.
مواد لازم برای تهیه کوفته لوبیا چیتی
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز زرد یا سفید: ۱/۲ پیمانه نگینی ریز (۱/۲ یک پیاز متوسط)
نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری
سیر: ۲ حبه، له شده یا رنده شده
پودر چیلی: ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر زیره: ۱/۴ قاشق چایخوری
لوبیای پخته: ۲ قوطی کنسرو یا ۳ پیمانه لوبیای چیتی پخته
آب: ۱/۲ پیمانه
گشنیز تازه: ۲ قاشق غذاخوری خرد شده
آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه خوراک لوبیا کوفته با لوبیا چیتی
۱. در یک قابلمه مناسب و روی شعله متوسط گاز، روغن زیتون را گرم کنید تا کمی داغ شود. پیاز و نمک را اضافه کنید. پیازها را تفت دهید و گهگاهی هم بزنید تا نرم شوند و رنگ آنها تغییر کند. حدود ۵ تا ۸ دقیقه را به این کار اختصاص دهید.
۲. سیر، پودر چیلی و زیره را به قابلمه اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا عطر آنها بلند شود، یعنی حدود ۳۰ ثانیه. سپس لوبیای پخته را که آب آن را گرفتهاید و آب معمولی را به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۵ دقیقه بپزید.
۳. حرارت را کاهش دهید و درب را بردارید. با استفاده از گوشتکوب دستی یا پورهساز سیبزمینی یا حتی چنگال نیمی از لوبیاها را به اندازه دلخواهتان له کنید. به پختن لوبیا با درب باز ادامه دهید و حدود ۳ دقیقه دیگر بپزید و مرتب هم بزنید.
۴. قابلمه را از روی گاز بردارید و گشنیز را داخل آن بریزید و آب لیمو را نیز اضافه کنید. مزه کنید و اگر لازم بود مقدار بیشتری نمک و آب لیمو اضافه کنید. اگر لوبیا به نظر خشک میآید، مقدار کمی آب اضافه کرده و هم بزنید تا ترکیب شوند. درب آن را بگذارید و تا زمان سرو کنار بگذارید.
نکات مهم برای تهیه کوفته با لوبیا چیتی
پیازها را خیلی ریز خرد کنید و تا زمانی که خوب نرم و پخته شوند به تفت دادن آنها ادامه دهید. این نکته اصلی برای رسیدن به غلظتی خامهای است. اگر پیازها خیلی بزرگ یا نپخته باشند، خوراک شما نامرتب و بد ظاهر خواهد شد.
“““html
اگر دوست دارید میتوانید فلفل دلمهای (هر رنگی که میخواهید) یا فلفل هالوپینو را به پیاز اضافه کنید و آنها را با هم تفت دهید تا طعم بهتری بگیرد.
اگر از لوبیای خشک استفاده میکنید، نیازی به خیساندن آنها نیست. بعضی افراد لوبیا را نمیخیسانند زیرا فکر میکنند که این کار زمانبر است و طول پخت را زیاد میکند. در حالی که برخی معتقدند خیساندن باعث میشود لوبیا سریعتر بپزد. فقط به یاد داشته باشید در طول پخت نمک اضافه نکنید. بگذارید لوبیا کاملاً پخته شود و در انتهای پخت به آن نمک اضافه کنید تا سریعتر پخته شوند. خیساندن لوبیا باعث میشود اسید فیتیک خارج شده و جذب کلسیم در حبوبات بهتر شود.
برای استفاده از لوبیای خشک، پس از سرخ کردن کامل پیاز و تفت دادن سیر و ادویهها، لوبیای شسته و خشک شده را داخل قابلمه بریزید و ۶ تا ۸ پیمانه آب به آن اضافه کنید تا با حرارت ملایم روی گاز پخته شود. این روش زمانی است که لوبیای پخته ندارید.
میتوانید به جای آب، از آب مرغ یا آب گوشت استفاده کنید. بهتر است نیمی از آب مرغ یا آب گوشت را به جای آب ساده استفاده کنید.
این خوراکی را میتوان با لیموترش و گشنیز خرد شده به عنوان یک وعده غذایی و همراه با نان سرو کرد. همچنین میتواند به عنوان یک کنار بشقابی برای انواع غذاها هم سرو شود. این پوره لوبیای کوفته بهخصوص برای ساندویچهای مکزیکی مانند بوریتو، تاکو و کوئسادیلا استفاده میشود و روی نان قرار میگیرد. سپس باقی مخلفات روی این پوره لوبیا اضافه میشود.
سرو کردن آن با پنیر چدار نیز یکی از روشهای مرسوم برای لذت بردن از این غذاست.