رسپی

دستور تهیه کال کباب غذای محبوب و اصیل شمالی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کال کباب غذای اصیل گیلانی

در کنار کال کباب از سیر و سبزیجات و گردو نیز استفاده می‌شود. با توجه به ترکیباتی که در تهیه کال کباب به کار می‌رود، این پیش غذا را به یک غذای گیاهی و کاملاً سالم تبدیل کرده است به طوری که محدودیتی در خوردن‌ آن برای هیچ‌کس وجود ندارد.

در ادامه این مقاله از رضیم قصد داریم شما را با مواد لازم و دستور تهیه کال کباب گیلانی آشنا کنیم.

دستور تهیه کال کباب خوشمزه و مجلسی یک غذای شمالی

مواد لازم برای تهیه کال کباب :

  • بادمجان: 1 کیلوگرم
  • سبزیجات معطر: 1 پیمانه ( سبزیجات معطری که در کال کباب استفاده می‌شوند عبارتند از: نعناع، خالواش و چوچاق )
  • گردو: 1 پیمانه
  • سیر: 5 عدد
  • آب انار ترش: 1 پیمانه
  • انار دانه شده: نصف پیمانه
  • نمک و گلپر: به مقدار لازم

کال کباب را همچنین به عنوان یک چاشنی در کنار غذاهای دیگری مانند باقلا قاتق و مرغ ترش می‌توانید میل کنید.

دستور تهیه کال کباب گیلانی :

نعناع، خالواش و چوچاق را پاک کنید و بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن‌ها گرفته شود و خشک شوند. سیرها را نیز پوست بگیرید و بشویید.

برای اینکه از دستور گیلانی تهیه کال کباب پیروی کنید، باید از ظرفی به نام نمکیار که از گِل درست شده است و مخصوص سابیدن سبزیجات، مغز گردو، برنج و گندم است، استفاده کنید.

البته برای ساییدن سبزیجات در آن به سنگ مخصوص آن که سوسنگ یا مشت سنگ نامیده می‌شود نیز احتیاج دارید.

انار، گردو، سبزیجات و سیر را در این ظرف سفالی کاملا بسابید. در صورتی که به نمکیار و سنگ مخصوص آن دسترسی ندارید، می توانید موارد بالا را توسط یک گوشت کوب، کاملاً بکوبید و کنار بگذارید.

در مرحله بعد بادمجان ها را تمیز کنید و بشویید. سپس با استفاده از یک چاقو یک برش طولی در آن ایجاد کنید.

سپس یک منقل را آماده کنید و بادمجان ها را بر روی زغال کباب کنید. در صورت عدم دسترسی به منقل می‌توانید از شعله اجاق گاز یا از فر اجاق گاز کمک بگیرید.

اما توصیه می‌شود که بادمجان ها را بر روی منقل کباب کنید، چون طعم بی‌نظیر و متفاوتی به کال کباب می‌دهد.

دستور تهیه کال کباب غذای محبوب و اصیل شمالی (مرحله به مرحله)

در تهیه کال کباب بعد از اینکه بادمجان ها را کاملاً کباب کردید، با استفاده از یک چاقو پوست آن‌ها را جدا کنید و سپس آن‌ها را بر روی تخته آشپزخانه قرار دهید و به صورت ساطوری یا به صورت له شده در بیاورید.

بعد از اینکه بادمجان‌ها را ساطوری یا له کردید، آن ها را به همراه یک پیمانه آب انار و نمک و گلپر به ظرف موادی که قبلاً آماده کرده‌اید، اضافه کنید و خوب هم بزنید.

برای اینکه کال کباب بهتر جا بیفتد و مزه آن کاملاً بی‌نظیر شود. بهتر است بر روی ظرف یک سلفون بکشید و به مدت 2 الی 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه مواد کاملاً جا بیفتد.

بعد از خارج کردن کال کباب آن را در یک ظرف زیبا بکشید و با دانه های انار آن را تزیین کنید و به عنوان یک پیش غذا یا چاشنی میل نمایید.

دستور تهیه کال کباب به روش شمالی‌ها

دقت کنید که کال کباب جز پیش غذاهای سرد محسوب می‌شود و بر خلاف اکثر پیش غذاهای ایرانیان مانند کشک بادمجان که به صورت گرم مصرف می‌شود، می‌تواند باعث تنوع در مزه در بین غذاهای سفره‌ شود.

با اینکه کال کباب غذای سردی است ولی طعم خوب آن را به یکی از پایه‌های ثابت سفره حتی در فصول سرد سال تبدیل کرده است.

نکات طلایی در تهیه کال کباب گیلانی :

اگر اولین بار است که می‌خواهید کال کباب درست کنید و یا تا الان از طعم کال کباب‌های خود راضی نیستید، این بار نکات زیر را رعایت کنید و تفاوت مزه در کال کباب را احساس کنید.

سعی کنید از سبزیجات و سیر تازه در کال کباب استفاده کنید. چونکه تمام مزه این پیش غذا به سبزیجات و سیری که در آن استفاده می‌شود، ربط دارد.

اگر به سبزیجات محلی مانند خالواش و چوچاق دسترسی ندارید، فقط از نعنا استفاده کنید تا طعم خوبی داشته باشد.

“““html
استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که از نعناع زیاد استفاده نکنید، زیرا ممکن است طعم غذا را تلخ کند.

اگر طعم سیر را زیاد دوست ندارید، می‌توانید تعداد سیرهایی که استفاده می‌کنید را کم کنید. اما بهتر است سیر را از غذا حذف نکنید، چون یکی از طعم‌دهنده‌های اصلی کال کباب است.

اگر به انار دسترسی ندارید یا فصل انار نیست، می‌توانید از دانه‌های آن در کال کباب چشم‌پوشی کنید.

همچنین اگر شما هم جزو افرادی هستید که هسته‌های انار معده شما را اذیت می‌کند، بهتر است از خوردن انار در این غذا صرف نظر کنید و فقط برای تزئین کال کباب استفاده کنید.

یکی از زیبایی‌های کال کباب علاوه بر طعم آن، رنگ زیبا و صورتی کمرنگی است که به خاطر استفاده از آب انار است. اگر به آب انار دسترسی ندارید، می‌توانید از رب انار در کال کباب استفاده کنید.

هرچند که رنگ غذا کمی تیره‌تر خواهد شد، اما طعم آن بسیار خوب خواهد بود.

در صورت نبود آب انار می‌توان مقداری آبغوره به کال کباب اضافه کرد.

کال کباب به عنوان یک غذای اشتها آور در شمال ایران شناخته می‌شود و معمولاً آن را کنار غذاهایی مثل ماهی شور یا ماهی شکم‌پر سرو می‌کنند.

اگر نمی‌خواهید این غذا را فقط به عنوان پیش‌غذا مصرف کنید، می‌توانید آن را با برنج هم میل کنید. در گیلان هم گاهی کال کباب را با برنج سرو می‌کنند.

دستور تهیه کال کباب و مقدار مواد لازم که ارائه شده، برای چهار نفر مناسب است. اگر تعداد افراد کمتر یا بیشتر شد، می‌توانید نسبت مواد اولیه را تغییر دهید. این نسبت را می‌توانید بر اساس سلیقه خود نیز تغییر دهید.

امیدواریم که از میل کردن این غذا لذت ببرید. نوش جان!

بیشتر بخوانید:

دستور تهیه خورش باقالا (باقالا قاتق) غذای سنتی شمالی

دستور تهیه پنیر برشته شمالی مرحله به مرحله

دستور تهیه اکبر جوجه مجلسی: اکبر جوجه اصل شمالی

دستور تهیه خورش ملاقورمه شمالی مرحله به مرحله

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا