رسپی

دستور تهیه کوفته دال عدس و بلغور (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کوفته دال عدس و بلغور

بیشتر مردم در ترکیه کوفته دال عدس و بلغور را به عنوان پیش غذا می‌خورند. این غذا کاملاً گیاهی است، اما اگر دوست دارید می‌توانید کمی گوشت هم به آن اضافه کنید.

دال عدس به خاطر داشتن آهن برای درمان کم‌خونی و افزایش شیر مادران شیرده بسیار مفید است. همچنین این غذا انرژی زیادی تولید می‌کند. یک فنجان دال عدس حدود ۳۵ کیلوکالری انرژی دارد. به همین دلیل این وعده غذایی می‌تواند انرژی مورد نیاز بدن را تأمین کند.

عدس قرمز به نام ماسور دال در هند معروف است و در ایران هم به همین اسم شناخته می‌شود. این عدس بسیار محبوب است و به کاهش وزن کمک کرده و به خاطر فیبر بالایش به بهبود هضم غذا کمک می‌کند.

برای بیماران دیابتی نیز عدس قرمز مفید است، زیرا می‌تواند نوسانات قند خون را کنترل کند. همچنین به خاطر خواص ضد سرطانی‌اش، خطر ابتلا به سرطان‌های مختلف مانند روده، ریه و سینه را کاهش می‌دهد.

روش طبخ کوفته دال عدس و بلغور مجلسی با طعمی بی‌نظیر

با مصرف ۱۰۰ گرم عدس قرمز، ۱۱۶ کالری به بدنتان می‌رسد. این عدس کلسترول ندارد و حاوی ۲ میلی‌گرم سدیم و ۳۶۹ میلی‌گرم پتاسیم است. ۱۰۰ گرم عدس قرمز دارای ۲۰ گرم کربوهیدرات است که شامل ۸ گرم فیبر و ۱.۸ گرم قند می‌شود.

برخی از دیگر غذاهای خوشمزه ترکیه شامل کوفته بلغور با سیب‌زمینی، رول عدس، بورک سبزیجات، نان سیمیت، کباب علی نازیک و شیش کباب هستند.

مواد لازم:

عدس قرمز (دال عدس): ۱ پیمانه
روغن مایع: به مقدار لازم
بلغور: نصف پیمانه
پیاز متوسط: ۱ عدد
پیازچه: ۳ عدد
جعفری: ۱ دسته کوچک
رب گوجه‌فرنگی: نصف قاشق غذاخوری
پودر زیره سیاه: نصف قاشق غذاخوری
آب: ۳ پیمانه
پودر آویشن: نصف قاشق غذا خوری
رب فلفل دلمه‌ای: ۲ قاشق چای‌خوری
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
فلفل قرمز: به میزان لازم

دستور تهیه کامل دستور تهیه کوفته دال عدس و بلغور

مراحل پخت:

گام 1: عدس را بشویید و در یک قابلمه قرار دهید و آب را به آن اضافه کنید.

گام 2: حدود نیم ساعت بر روی حرارت ملایم بپزید (درپوش قابلمه را باز بگذارید تا سر نرود).

گام 3: سپس حرارت را خاموش کرده و بلغور را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه دم بکشد.

گام 4: توجه داشته باشید که بلغور را فقط روی عدس بریزید و مواد را هم نزنید.

گام 5: بلغور باید با دمای موجود در قابلمه دم بکشد و نیازی به حرارت ندارد.

گام 6: بعد از این مراحل، پیاز را ریز خرد کرده و کمی در تابه تفت دهید.

گام 7: سپس رب فلفل دلمه‌ای، رب گوجه‌فرنگی و ادویه‌ها مانند نمک، فلفل قرمز و سیاه را به پیاز اضافه کرده و مخلوط کنید.

پوستر کوفته دال عدس و بلغور

گام 8: حالا دال عدس و بلغور پخته شده را در یک کاسه بریزید و مواد تابه را هم به آن اضافه کرده و خوب ورز دهید.

دستور تهیه کوفته دال عدس و بلغور (مرحله به مرحله)

گام 9: بعد از ورز دادن و از بین بردن حالت چسبندگی، جعفری و پیازچه‌ها را ریز خرد کرده و به مواد اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا همه چیز خوب مخلوط شود.

گام 10: حالا مواد را به شکل گردو درآورده و در یک ظرف بچینید.

گام 11: غذای شما آماده است و نیازی به پخت دوباره ندارد.

گام 12: آن را با چیزهایی که دوست دارید تزیین کنید و به عنوان پیش غذا سرو کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا