دستور تهیه گوشت و لوبیای اصفهانی غذای سنتی و لذیذ نصف جهان (مرحله به مرحله)

“`html
گوشت و لوبیای اصفهانی (یخنی لوبیا)
گوشت و لوبیا که به زبان محلی به آن گوشدالوبیا میگویند، یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که مردم اصفهان آن را در قابلمههای مسی درست میکنند.
برای درست کردن این غذا بهتر است از گوشت گوسفند استفاده کنید. مواد اصلی غذا شامل سبزیجاتی مثل تره، جعفری و شنبلیله به همراه لوبیا سفید یا لوبیا قرمز، برنج، پیاز و ادویهجات است. این غذا شبیه حلیم است.
این غذا معمولا با نان و ترشی سرو میشود.
اگر به جای لوبیا از نخود استفاده کنید، به آن گوشت و نخود یا یخنی نخود میگویند.
دستور تهیه گوشت و لوبیای اصفهانی
برای تهیه این غذا برای سه نفر، به دو و نیم تا سه ساعت زمان و مواد اصلی زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم برای پخت گوشت و لوبیای اصفهانی
- گوشت بدون استخوان ۲۵۰ گرم
- قلوهگاه ۲۵۰ گرم
- سبزی ۵۰۰ گرم
- لوبیا سفید یا لوبیا قرمز یک لیوان پر
- برنج خرده یک استکان
- سیبزمینی یک عدد متوسط
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
چند نکته برای تهیه مواد لازم پخت گوشت و لوبیای اصفهانی
- از گوشت بدون استخوان و قلوهگاه گوسفند استفاده کنید و مطمئن شوید که قلوهگاه چرب باشد.
- سبزیها شامل تره، جعفری و شنبلیله هستند. مقدار تره باید بیشتر از دو سبزی دیگر باشد و از چند شاخه شنبلیله هم بیشتر استفاده نکنید چون ممکن است طعم غذا را تلخ کند.
- لوبیا را ۱۲ تا ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
- برنج را بشویید و چند ساعت قبل از پخت خیس کنید و کمی نمک به آب آن اضافه کنید.
دستور تهیه گوشت و لوبیای اصفهانی
- ابتدا سبزی را تمیز کنید و خوب بشویید. میتوانید از ضد عفونی کننده میوه و سبزیجات استفاده کنید.
- سبزیها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. نیاز نیست خیلی خرد شوند چون بعد از پخت با بقیه مواد کوبیده میشوند.
- گوشت و قلوهگاه را بشویید و خرد کنید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن برود.
- لوبیا را که خیس کردهاید در آبکش بریزید تا آبش برود.
- حالا سبزی، گوشت و لوبیا را در قابلمه بریزید و ۶ تا ۸ لیوان آب اضافه کنید.
- اجاق را روشن کنید و کمی زردچوبه به غذا اضافه کنید.
- در قابلمه را بگذارید تا غذا خوب بپزد.
- وقتی گوشت و لوبیا کاملا پخته شدند، آب برنج را خالی کنید و برنج را به غذا اضافه کنید.
- سیبزمینی را پوست کنید و به غذا اضافه کنید.
- زمانی که همه مواد خوب پخته شدند، نمک غذا را اندازه بگیرید و پس از چند دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید.
- آب غذا را جدا کرده و کنار بگذارید.
- سپس باقیمانده غذا را با گوشتکوب خوب بکوبید تا همه چیز له شود.
- حالا گوشت و لوبیا را در ظرف بکشید و آب غذا را هم جداگانه در یک کاسه سرو کنید.
این غذای سنتی را معمولا با نان سرو میکنند. همچنین میتوانید از ترشی استفاده کنید تا سفرهتان کاملا سنتی باشد.
چند نکته برای خوشمزهتر شدن گوشت و لوبیای اصفهانی
- در مرحله ۱۱ غذا باید حدود دو لیوان آب داشته باشد. اگر آب غذا بیشتر بود، آن را روی حرارت بگذارید تا بخار شود و به دو لیوان برسد. اگر آب کم بود، کمی آب جوش اضافه کنید و بگذارید چند جوش بخورد.
- برای کوبیدن گوشت و لوبیا از گوشتکوب برقی یا غذاساز استفاده نکنید چون باید مانند حلیم کش بیاید.
- اگر از زودپز برای پخت استفاده کنید، زمان کمتری نیاز خواهید داشت.
- به این غذا روغن اضافه نمیشود و فقط از چربی قلوهگاه استفاده میشود، پس مطمئن شوید که چربی کافی داشته باشد تا غذا خشک نشود.
- اگر در حین پخت لوبیا زودتر از گوشت پخته شد، نگران نباشید چون در نهایت غذا کوبیده میشود و همه مواد یکدست خواهند شد.
- گوشت
“““html - لوبیا غذایی بسیار سالم و مفید است.
- گوشت قرمز دارای مقدار زیادی پروتئین و آهن است و برای سلامت بدن بسیار اهمیت دارد. همچنین، وجود لوبیا سفید در این غذا باعث میشود که پروتئین گیاهی هم به آن اضافه شود.
- برنج هم کلسیم را به این غذا اضافه میکند و سبزیهایی که با گوشت و لوبیا هستند، فیبر ضروری برای سلامت سیستم گوارش را فراهم میکنند.
بیشتر بخوانید:
۵ غذای محلی اصفهان، خوشمزه و دلچسب برای روزهای سرد زمستان
طرز تهیه قیمه ریزه با گوشت و آرد نخودچی
طرز تهیه کوفته برنجی سنتی به روش اصیل اصفهانی
طرز تهیه آش شله قلمکار با ۴ روش به همراه نکات کلیدی + عکس