رسپی

دستور تهیه گوشت و لوبیا کاشانی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه گوشت و لوبیا کاشانی

این غذا در قابلمه‌های مسی درست می‌شود و معمولاً به عنوان غذای نذری در ماه رمضان، محرم و ایام فاطمیه و همچنین در دیگر روزهای سال برای ناهار و شام تهیه می‌شود.
برای تهیه این غذای خوشمزه به مواد زیادی نیاز ندارید و پس از خواندن این دستور، می‌توانید خودتان آن را درست کنید. دستور تهیه گوشت و لوبیا کاشانی را از مجله ما بخوانید.

دستور تهیه لوبیا گوشت خوشمزه به روش سنتی کاشانی

مدت زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۲ ساعت
کالری هر ۱۰۰ گرم: ۳۶۰ کالری

مواد لازم برای تهیه گوشت و لوبیا کاشانی (برای ۶ نفر)

گوشت گوسفند با استخوان: ۴۰۰ گرم
لوبیا سفید: ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به مقدار لازم
پیاز: ۱ عدد درشت

دستور تهیه خوراک گوشت و لوبیا

مرحله اول؛ خیساندن لوبیا

گوشت و لوبیا کاشانی یک نوع آبگوشت محلی است. در مرحله اول باید از شب قبل لوبیا سفید را خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. این کار باعث می‌شود نفخ لوبیاها گرفته شود و هضمشان راحت‌تر شود.

مرحله دوم؛ تفت دادن پیاز و گوشت

پیاز را به صورت درشت خرد کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. بعد از داغ شدن روغن، پیازهای خرد شده را اضافه کنید و خوب تفت دهید. وقتی پیازها نرم شدند، گوشت گوسفند را به آن اضافه کنید و مقداری فلفل، زردچوبه و دارچین به گوشت اضافه کنید تا مزه‌دار شود.

مرحله سوم؛ آماده کردن گوشت و لوبیا

وقتی رنگ گوشت عوض شد و کمی سرخ شد، لوبیاها و آب جوش را اضافه کنید. سپس شعله گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب قابلمه را بگذارید تا آبگوشت به خوبی بپزد. گوشت و لوبیا باید کاملاً نرم شوند.

آخر پخت، نمک غذا را اندازه کنید. بعد از پخت، می‌توانید آن را با باقالی پلو یا برنج چلو سرو کنید، یا گوشت و لوبیا را از آبگوشت جدا کرده و با گوشتکوب بکوبید و با نان سرو نمایید.

مواد لازم برای تهیه گوشت و لوبیا اصفهانی

گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم
لوبیا سفید: ۱ لیوان فرانسوی
سبزی (تره، جعفری و شنبلیله): ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم
برنج: ۱ لیوان فرانسوی
پیاز: ۱ عدد
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه: به مقدار لازم

دستور تهیه لوبیا گوشت خوشمزه به روش سنتی کاشانی

مراحل دستور تهیه گوشت و لوبیا با سبزی

دستور تهیه گوشت و لوبیا کاشانی (مرحله به مرحله)

خورشت گوشت و لوبیا کاشانی با سبزی طعم متفاوتی پیدا می‌کند. اضافه کردن سبزی‌هایی مانند تره، جعفری و شنبلیله به این غذا طعم خوبی می‌بخشد. حالا با مراحل دستور تهیه خوراک گوشت و لوبیای سفید با سبزی آشنا می‌شوید.

مرحله اول؛ پختن گوشت و لوبیا

در اولین مرحله باید گوشت و لوبیا را با مقداری آب در قابلمه بریزید. یک عدد پیاز را به چهار قاچ کرده و ادویه‌ها را اضافه کنید و روی گاز قرار دهید تا کاملاً پخته شوند. برای این مرحله می‌توانید از زودپز هم استفاده کنید.

مرحله دوم؛ اضافه کردن سایر مواد به گوشت و لوبیا

بعد از پختن لوبیا و گوشت، برنج خیسانده را به همراه سبزی‌های خرد شده در قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا غذا کاملاً بپزد.

مرحله سوم؛ کوبیدن خوراک گوشت و لوبیا

این غذا معمولاً به صورت کوبیده سرو می‌شود. بعد از آماده شدن غذا، آن را در ظرفی بریزید و با گوشتکوب بکوبید. حتماً از گوشتکوب برقی استفاده نکنید، چون سبزی‌ها در آن گیر می‌کنند و مشکل درست می‌شود.

نسبت سبزی گوشت و لوبیا

اگر مقدار سبزی ۵۰۰ گرم باشد، باید مقداری جعفری و تره بیشتر و شنبلیله کمتر اضافه کنید.

“““html

دستور تهیه گوشت و لوبیا قرمز

دستور تهیه گوشت و لوبیا قرمز خیلی با غذاهای دیگر مثل گوشت و لوبیای اصفهانی فرق دارد. برای تهیه این خوراک، به لوبیا چیتی پخته شده، گوشت چرخ کرده، پیاز، رب گوجه فرنگی، مقداری گوجه فرنگی رنده شده، فلفل دلمه‌ای، آب گوشت و ادویه‌هایی مانند پودر سیر، پودر پاپریکا، نمک و فلفل سیاه نیاز دارید.

دستور تهیه لوبیا گوشت خوشمزه به روش سنتی کاشانی

برای درست کردن این غذا، اول پیاز و گوشت چرخ شده را سرخ کنید. بعد ادویه‌ها و رب را به آن اضافه کنید. سپس پوره گوجه فرنگی را هم اضافه کرده و بگذارید تا آب آن بخار شود. در نهایت، لوبیا چیتی را جداگانه بپزید و با آب گوشت به بقیه مواد بیفزایید و بگذارید تا خوراک جا بیفتد.

نکات و فوت و فن‌های دستور تهیه گوشت و لوبیا

بعضی‌ها برای خوشمزه‌تر کردن غذا، کمی سبزی نیز به آن اضافه می‌کنند. اگر می‌خواهید سبزی اضافه کنید، از تره، جعفری و شنبلیله استفاده کنید. فقط فراموش نکنید که مقدار شنبلیله کم‌تر از باقی سبزی‌ها باشد. نیازی نیست سبزی‌ها را خیلی خرد کنید، فقط چند برش روی آن‌ها بزنید و به آبگوشت اضافه کنید.

اضافه کردن قلم و دنبه گوسفند یا گوشت پرچرب به خوشمزگی غذا کمک می‌کند. اگر دنبه اضافه کردید، بعد از پخت آن را جدا کنید، خوب بکوبید و دوباره به غذا برگردانید.

اگر تمایل دارید، به جای گوشت قرمز می‌توانید از گوشت بوقلمون یا شترمرغ هم استفاده کنید.

برای پخت گوشت و لوبیا اصفهانی می‌توانید از زودپز استفاده کنید که باعث می‌شود پخت سریع‌تر شود.

دستور تهیه خوراک گوشت و لوبیا سفید

خیلی‌ها برای تهیه گوشت و لوبیا، کمی برنج هم اضافه می‌کنند. اگر می‌خواهید برنج اضافه کنید، بهتر است از برنج نیم دانه یا برنج ایرانی استفاده کنید. برنج را بعد از اینکه کمی گوشت و لوبیا پخته شد، اضافه کنید.

خوراک گوشت و لوبیا کاشانی هر چه بیشتر پخته شود، خوشمزه‌تر خواهد بود. این همچنین باعث می‌شود بعد از کوبیدن، غذا کش‌دار شود.

نکات و فوت و فن‌های دستور تهیه گوشت و لوبیا

اگر غذا را در زودپز می‌پزید، برنج را در انتهای پخت به آن اضافه کنید.

اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از سبزی خشک هم استفاده کنید.

اگر گوشت و لوبیا را به صورت کوبیده میل می‌کنید، حتماً روی آن دارچین و فلفل سیاه بپاشید تا خوشمزه‌تر شود.

میزان کالری این غذا برای یک نفر تقریباً ۴۶۱ کالری است.

خوراک گوشت و لوبیا در اصفهان و کاشان یکی از غذاهای نذری در ایام فاطمیه هم محسوب می‌شود.

سوالات متداول

در دستور تهیه گوشت و لوبیا کاشان از چه ادویه‌هایی استفاده می‌شود؟ برای آبگوشت لوبیا سفید کاشان می‌توانید از فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین برای طعم‌دار کردن غذا استفاده کنید.

ترکیب سبزی گوشت و لوبیا چیست؟ برای تهیه غذای کاشانی گوشت و لوبیا با سبزی، از تره، جعفری و شنبلیله استفاده کنید.

طبع گوشت و لوبیا گرم است یا سرد؟ طبع گوشت گوسفندی به کار رفته در این غذا گرم و خشک است و طبع لوبیا سفید معتدل است. در کل، طبع این غذا گرم است.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا