رسپی
دستور تهیه ی کوفته برنجی سنتی به روش اصیل اصفهانی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه کوفته برنجی ساده + کوفته برنجی اصفهانی
کوفته برنجی یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است و به خاطر داشتن مواد غذایی مختلف مثل گوشت، برنج، حبوبات (لپه) و سبزیجات، خیلی مغذی و پر خاصیت است. من فکر میکنم که باید هنر پخت این غذاهای اصیل ایرانی را به بچههایمان آموزش دهیم. یکی از اولین کارها در این زمینه آشنا کردن کودکها با این طعمهای خوشمزه است.
اگر ما به بهانه سختی تهیه این غذاها، آنها را از سفرهمان حذف کنیم، بچهها هیچگاه طعم آنها را نمیفهمند و شاید دیگر هیچ وقت به فکر درست کردنشان نیفتند. این باعث میشود که کمکم غذاهای سنتی ایرانی فراموش شوند. پس بیایید این غذاها را بیشتر به سفره خانواده بیاوریم. برای این کار با ما همراه شوید.
دستور تهیه کوفته برنجی خوشمزه با روش اصلی
مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی
- برنج 100 گرم
- گوشت چرخ کرده گاو یا گوسفند 500 گرم
- آرد نخودچی 100 گرم
- پیازچه 500 گرم
- جعفری 500 گرم
- شوید 500 گرم
- رازیانه 500 گرم
- نعنا 500 گرم
- ترخون 500 گرم
- لپه 100 گرم
- تخممرغ 3 عدد
- روغن مایع نصف فنجان
- رب گوجهفرنگی 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- گردو 100 گرم
- زرشک 100 گرم
- فلفل و نمک به مقدار لازم
دستور تهیه کوفته برنجی
- برنج را با کمی آب و نمک روی حرارت بپزید تا نرم شود.
- بعد از آن آب آن را خالی کنید. همین کار را با لپه هم تکرار کنید.
- برنج، لپه، آرد نخودچی، گوشت، تخممرغ، فلفل و نمک را خوب مخلوط کنید.
- سبزیها را خرد کرده و با دیگر مواد مخلوط کنید. سپس از مخلوط آماده،
- گلولههای کوچکی درست کرده و وسط آنها مقداری زرشک، گردو و پیاز داغ قرار دهید.
- پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. مقداری از پیاز داغ را کنار بگذارید.
- بقیه پیاز داغ را با 5 تا 6 لیوان آب، نمک، فلفل و زردچوبه یا رب گوجهفرنگی روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
- کوفتهها را در آب داغ قرار دهید و چند دقیقه بپزید.
- سپس حرارت را کم کنید و بگذارید کوفتهها کاملاً بپزند. غذای شما آماده سرو است.
نکتههای آخر برای پخت کوفته خوشمزه
- اگر وقتی کوفتهها را در آب پیازداغ میریزید، آب به اندازهٔ کافی جوش نباشد، کوفتهها زود وا میروند و شکل خود را از دست میدهند.
- اضافه کردن تخممرغ برای جلوگیری از سفت شدن کوفتهها لازم است، اما اجباری نیست.
- میتوانید داخل کوفتهها به جای آلو از زردهٔ تخممرغ سفت شده یا فقط پیاز داغ یا مرغ پخته شده استفاده کنید. اگر از آلو استفاده نکردیم، بهتر است چند عدد آلو در آب کوفته اضافه کنیم تا طعم آن به کوفته بیفتد.
جمعآوری شده از مجله رضیم
مریم امینی