دستور تهیه 10 غذای خوشمزه با کاهو (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه غذا با کاهو
کاهو یکی از سبزیجات محبوب است و معمولاً اکثر مردم آن را دوست دارند. ما معمولاً کاهو را خام یا در سالاد میخوریم. اما آیا میدانید که میتوانیم با کاهو غذاهای خوشمزهای درست کنیم؟
در این مقاله از مجله رضیم، به شما چند نمونه غذا با کاهو را آموزش میدهیم.
دستور تهیه کاهو پلو
مواد لازم برای درست کردن کاهو پلو:
- چهار پیمانه برنج آبکش شده
- تعداد لازم تکههای مرغ
- دو عدد گوجهفرنگی خرد شده
- یک کیلوگرم کاهو خرد شده
- نصف پیمانه روغن
- زعفران آب شده به مقدار لازم
نحوه پخت کاهو پلو:
یک قابلمه نچسب برداشت کرده و با کمی روغن چرب کنید. تکههای مرغ را در آن بچینید و گوجهفرنگیهای خرد شده را بین آنها قرار دهید. کمی برنج روی مرغها بپاشید و چند قطره زعفران اضافه کنید. سپس کاهو را روی برنج بگذارید و همینطور چند لایه از این مواد روی هم بچینید تا تمام شوند.
بقیه زعفران را روی برنج بریزید و برنج را به مدت 45 دقیقه بپزید. وقتی پخت، کمی روغن روی برنج بریزید. سپس برنج را در ظرف مورد نظر برگردانید و دور آن را با کاهو، اسفناج یا کرفس خرد شده تزئین کنید.
دستور تهیه کوکوی کاهو
مواد لازم برای تهیه کوکوی کاهو:
- چهار عدد تخممرغ
- پنج برگ کاهو سبز و بزرگ
- 50 گرم جعفری تازه
- نمک، فلفل و ادویه به مقدار لازم
- چهار قاشق غذاخوری روغن مایع
- نوک قاشق چایخوری دارچین (به دلخواه)
مراحل تهیه کوکوی کاهو:
بهترین گزینه برای این کوکو، برگهای اطراف کاهو هستند که کلفت و سبزترند. معمولاً ما این برگها را دور میریزیم، در حالی که این قسمت کاهو خاصیت بیشتری دارد و رنگ کوکوی شما را زیباتر میکند.
برگهای کاهو را خوب بشویید و با آب نمک ضدعفونی کنید. سپس آنها را با جعفری خرد کنید و کنار بگذارید.
میتوانید از جعفری خشک هم استفاده کنید. تخممرغها را در یک ظرف جدا بشکنید و با نمک، فلفل و ادویه خوب هم بزنید. سپس آرام آرام کاهو و جعفری خرد شده را به آنها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
در یک تابه نچسب روغن ریخته و وقتی گرم شد، مواد را در آن بریزید و درب آن را بگذارید. صبر کنید تا یک طرف خوب سرخ شود و بعد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
برای بچهها میتوانید کوکو را به شکل مثلث برش بزنید تا آنها بتوانند به راحتی آن را با نان بخورند، مطمئناً خوششان خواهد آمد.
انواع غذا با کاهو
دستور تهیه لقمه کاهوی آسیایی
مواد لازم برای تهیه لقمه کاهوی آسیایی:
- 16 برگ کاهو پیچ
- 500 گرم گوشت چرخکرده
- یک قاشق روغن آفتابگردان
- یک عدد پیاز بزرگ خرد شده
- 1/4 فنجان سس هویسین
- دو حبه سیر تازه رندهشده
- یک قاشق سس سویا
- یک قاشق سرکه سیب
- یک قاشق ترشی زنجبیل خرد شده
- نصف قاشق چایخوری سس قرمز تند
- یک دسته پیازچه
- یک قاشق روغن کنجد
- یک عدد فلفل دلمهای خرد شده (اختیاری)
مراحل تهیه لقمههای کاهو آسیایی:
“““html
در ابتدا، برگهای کاهو را با احتیاط بشویید و آبکشی کنید. بهتر است کاهو را دو لایه بگیرید تا در موقع پیچیدن نشکند. یک تابه متوسط یا بزرگ را روی حرارت قرار دهید.
کمی روغن در تابه بریزید و وقتی داغ شد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و حدود ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید تا کاملاً پخته شود. سپس گوشتها را به یک کاسه منتقل کرده و تابه را خالی نکنید.
پیاز خرد شده را در تابه داغ بریزید تا ترد شود. سپس سس هویسین (اختیاری)، سس سویا، سرکه، سس فلفلی و زنجبیل را به پیاز اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
به تدریج، فلفل دلمهای، پیازچه، روغن کنجد و گوشت پخته شده را به مخلوط تابه اضافه کنید و در حال هم زدن روی حرارت بپزید تا پیازها کاملاً نرم شوند و فلفل دلمهای نیز رنگ خود را از دست بدهد. مراقب باشید گوشت چرخکرده تیره نشود. سپس حرارت را خاموش کنید.
کاهوها را روی یک سینی یا بشقاب قرار دهید و مواد را درون آنها بریزید. میتوانید آنها را به شکل دلمه بپیچید و سرو کنید.
دستور تهیه غذا با کاهو
دستور تهیه کاهو شکم پر
مواد لازم برای تهیه کاهو شکم پر:
- ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری سس
- نیم کیلو گوشت مرغ نگینی خرد شده
- ۲ قاشق غذاخوری روغن
- ۲ کیلو قارچ خرد شده
- سبزیجات دلخواه مثل پیاز و فلفل دلمهای خرد شده، هویج رنده شده
- ۳ حبه سیر له شده
- یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده
- ½ پیمانه پیازچه خرد شده
مراحل تهیه کاهو شکم پر:
مرغ را بپزید: در تابهای یک قاشق روغن بریزید و بگذارید داغ شود. سپس مرغهای خرد شده را در تابه بریزید و هم بزنید. اجازه دهید مرغها ۷ تا ۸ دقیقه روی حرارت بپزند. سپس آن را به یک کاسه منتقل کنید و کنار بگذارید.
سبزیجات را بپزید. در تابه دیگری یک قاشق روغن بریزید و قارچ و سایر سبزیجات انتخابیتان را تفت دهید. بعد از ۴ تا ۵ دقیقه، سیر و زنجبیل را اضافه کنید تا مواد خوشبو شوند. این مرحله تنها ۳۰ ثانیه زمان میبرد.
سبزیجات و مرغ را مخلوط کنید. پیازچه را به آنها اضافه کرده و هم بزنید. سپس سس را اضافه کرده و مواد را روی حرارت بگذارید تا سس قل بزند و کاملاً گرم شود. گاهی هم بزنید و مزه آن را بچشید؛ اگر سس بیشتری لازم بود، قبل از برداشتن از روی حرارت اضافه کنید.
کاهوی شکم پر را تهیه کنید. برگهای کاهو را آماده کرده و هر برگ را روی بشقابی بگذارید. سپس مواد را درون برگها ریخته و بپیچید. میتوانید با مقداری سس آن را تزئین کرده و گرم سرو کنید. نوش جان!
با کاهو چه غذایی درست کنیم؟
دستور تهیه دلمه کاهو
مواد لازم برای تهیه دلمه کاهو:
- برگ کاهو (پاک و شسته شده): ۵۰۰ گرم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم
- لپه: ۵۰ گرم
- روغن مایع: به مقدار لازم
- گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله): ۲۰۰ گرم
- رب گوجهفرنگی (تفت داده شده): ۲ قاشق سوپخوری
- پیاز داغ: به مقدار لازم
- زردچوبه (پودرشده): ½ قاشق چایخوری
- استاک گوشت: ۲۵۰ میلیلیتر
- برنج: ۲۰۰ گرم
- سبزی دلمه (پاک و خردشده): ۲۰۰ گرم
- کره: ۵۰ گرم
مراحل تهیه دلمه کاهو:
قابلمهای را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا جوش بیاید. سپس کمی نمک به آن اضافه کنید و برگهای کاهو را که از ساقهاش جدا کردهاید داخل قابلمه گذاشته تا به مدت یک دقیقه بپزند و نرم شوند.
برگهای کاهو…
“““html
لپهها را آبکش کنید و در یک سطح صاف قرار دهید تا کاملاً آب آنها گرفته شود. لپه را در یک قابلمه با مقداری آب و روی حرارت ملایم بپزید تا نیمپز شود.
در انتها کمی نمک به لپه اضافه کرده و دوباره آبکش کنید. در یک تابه عمیق با روغن داغ، گوشت چرخ کرده را تفت دهید تا آب آن به طور کامل تبخیر شود. در این حین، گوشت را با قاشق چوبی به تکههای کوچکتری تقسیم کنید.
سپس رب گوجهفرنگی تفتداده شده، لپه، پیازداغ و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر تفت دهید. پس از این زمان، استاک گوشت را به مواد اضافه کنید تا به همراه گوشت پخته شود.
آب برنج خیسخورده را بریزید و برنج را به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه در قابلمهای حاوی آب جوش روی حرارت زیاد بپزید تا آماده شود، سپس آبکش کنید. برنج را به همراه سبزی به تابه حاوی گوشت اضافه کنید و به آرامی هم بزنید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
از مواد به اندازه یک قاشق سوپخوری برداشته و درون برگهای کاهو قرار دهید. سپس برگهای کاهو را به صورت محکم بپیچید. بقیه مواد را هم به همین شکل در برگهای کاهو قرار دهید.
در کف قابلمه ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری کره ذوبشده و مقداری روغن بریزید و چند عدد برگ کاهو روی آن قرار دهید. دلمهها را به صورت ردیفی بچینید و کنار هم روی برگ کاهوها بگذارید.
دلمهها را طوری روی برگها قرار دهید که نوک آزاد برگ دلمهها زیر قرار بگیرد. یک ردیف بچینید و ردیف دوم را به صورت مخالف ردیف اول قرار دهید (یک ردیف افقی و بعدی عمودی).
دلمهها را طوری بچینید که کنار هم فاصلهای نداشته باشند و یک بشقاب روی دلمهها بگذارید و وزنههای سنگین روی آن قرار دهید تا در حین پخت باز نشوند. سپس بقیه استاک گوشت و کره را روی دلمهها بریزید.
در قابلمه را بگذارید و حرارت را بالا ببرید تا بخار ایجاد شود، سپس حرارت را ملایم کنید و بگذارید دلمهها به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزند. دلمه کاهو آماده سرو است.
غذا با کاهو پیچ
دستور تهیه رولت کاهو با گوشت
مواد لازم جهت تهیه رولت کاهو با گوشت:
- کاهو پیچ ۱۲ برگ
- گوشت چرخ کرده نیم کیلو
- پیاز رنده شده ۲ عدد متوسط
- برنج سفید آبکش شده ۱ لیوان
- تخم مرغ ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۳ قاشق پر
- روغن مایع ۳ قاشق
- آبلیمو ۱ قاشق
- نمک ۳ قاشق چایخوری
- زردچوبه، فلفل و پودر سیر
مراحل تهیه رولت کاهو با گوشت:
اول یک قابلمه بزرگ آب جوش درست کنید و برگهای کاهو را به مدت ۲ دقیقه در آن بجوشانید. سپس آنها را آبکش کنید. در تابهای روغن مایع بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید.
سپس گوشت را اضافه کرده و خوب تفت دهید. نمک، زردچوبه و کمی رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن، مواد را از روی حرارت بردارید.
حالا نوبت ترکیب کردن مواد برای رولت است. یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و برنج، تخممرغ، گوشت و کمی فلفل را با هم مخلوط کنید. میتوانید از قاشق چوبی بزرگ استفاده کنید.
برگهای کاهو را باز کنید و مخلوط را درون آنها قرار دهید و به آرامی بپیچید. در یک ظرف، رب گوجهفرنگی، آبلیمو، نمک، فلفل و کمی پودر سیر را با مقدار کمی آب جوش مخلوط کنید.
رولتهای کاهو را با احتیاط در قابلمه بچینید و سس را روی آن بریزید. قابلمه را به مدت ۲ ساعت روی حرارت بگذارید تا رولها به آرامی پخته شوند و سس غلیظ شود.
غذای رژیمی با کاهو
“““html
دستور تهیه سوپ کاهو
مواد لازم جهت تهیه سوپ کاهو:
- کره 50 گرم
- شیر 1/5 پیمانه
- آب مرغ 6 پیمانه
- آبلیمو مقداری
- آرد سفید 4 قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن مایع 2 قاشق سوپخوری
- کاهو یک عدد متوسط
مراحل تهیه سوپ کاهو:
در یک قابلمه، کره و روغن را با حرارت ملایم گرم کنید تا آب شود. سپس آرد را اضافه کنید و مدام هم بزنید. بعد آب مرغ را به آن اضافه کنید. کاهو را خیلی ریز خرد کرده و به مواد بیفزایید.
اجازه دهید روی حرارت ملایم حدود ۱۵ دقیقه بپزد. سپس شیر را افزوده و هم بزنید تا کمی غلیظ شود. وقتی به جوش آمد، سوپ آماده است!
این سوپ میتواند به صورت فنجانی سرو شود، اما شکل سرو آن بستگی به سلیقه شما دارد. در زمان سرو میتوانید کمی آبلیمو به آن اضافه کنید. همچنین میتوانید روی سوپ را با جعفری، دانههای انگور یا خامه تزئین کنید.
اگر آب مرغ در دسترس ندارید، میتوانید از آب ساده استفاده کنید، ولی فراموش نکنید که در آخر دو تکه گالینا بلانکا اضافه کنید (در این صورت از نمک استفاده نکنید).
زمان پخت کاهوها به تازگی آنها بستگی دارد. هر چه کاهو تازهتر باشد، زمان کمتری برای پخت نیاز دارد!
غذای ساده با کاهو
دستور تهیه کیمچی کرهای
مواد لازم جهت تهیه کیمچی کرهای:
- کاهوی چینی 1 عدد
- نمک درشت کرهای 1 فنجان
- آب 5 فنجان
- ترب کرهای 1.5 کیلو گرم
- پیازچه 3 عدد
- خردل چینی (اختیاری) 3 برگ بزرگ
- پودر برنج شیرین (با 1/2 فنجان آب مخلوط کرده و روی حرارت کم بجوشانید تا خمیری شود و سپس بگذارید خنک شود) 1 قاشق غذا خوری
- فلفل قرمز 1/2 فنجان
- پوره کدو تنبل 1/2 فنجان
- سیر خرد شده 2 قاشق غذا خوری
- زنجبیل رنده شده 1 قاشق چای خوری
- سس سویا 2 قاشق غذا خوری
- نمک 2 قاشق غذا خوری
- اشنه دریایی خشک (1 قطعه بزرگ اشنه دریایی را در 2 فنجان آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید) 1 قاشق غذا خوری
مراحل تهیه کیمچی کرهای:
کاهوی چینی را خوب بشویید، سپس آن را از وسط به دو نیم کنید و هر نیمه را دوباره تقسیم کنید تا چهار قسمت داشته باشید.
در یک کاسه بزرگ، 1/2 فنجان نمک را در 5 فنجان آب حل کنید. هر قسمت کاهو را کامل در این آب نمک بخوابانید و سپس برگهای بیرونی آن را هم نمک بزنید. بگذارید حدود 6 تا 8 ساعت بماند.
در یک کاسه کوچک، تمام ادویهها را با هم ترکیب کنید؛ پودر برنج، پودر فلفل قرمز، پوره کدو تنبل، سیر، زنجبیل، سس سویا، اشنه دریایی و نمک را با هم مخلوط کنید.
کاهوها را خوب بشویید و آبکشی کنید. در یک کاسه بزرگ، تربها را به صورت خلالی خرد کنید و پیازچه و خردل چینی را هم اضافه کنید و همه را با هم ترکیب کنید. سپس ادویهها را به ترکیب ترب و پیازچه اضافه کرده و بگذارید 30 تا 60 دقیقه بماند تا طعمها با هم ترکیب شوند.
یکی از چهار قسمت کاهو را بردارید و ساقه آن را از برگها جدا کنید تا فقط به اندازهای باقی بماند که برگها را نگه دارد. ترکیب ادویهها را بین برگهای کاهو بریزید و برگها را روی هم بگذارید.
کاهوها را به خوبی با مواد آغشته کنید و سپس آنها را در یک ظرف شیشهای یا پلاستیکی قرار دهید. با فشار ملایم مطمئن شوید که هوایی بین آنها نماند و درب ظرف را ببندید.
بسته به سرعتی که میخواهید کیمچی آماده شود، آن را 1 تا 2 روز در دمای اتاق بگذارید و بعد به مدت دو هفته در یخچال نگهدارید تا کیمچی آماده مصرف شود.
غذا با کاهو چینی
“““html
دستور تهیه سالاد کاهو با سس بالزامیک
مواد لازم برای تهیه سالاد کاهو با سس بالزامیک:
- یک عدد کاهو پیچ
- یک عدد خیار
- یک قاشق غذاخوری کشمش
- یک قاشق غذاخوری تخم آفتابگردان
- نصف قوطی کبریت پنیر فتا
- دو قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
- یک قاشق چایخوری عسل
- یک قاشق چایخوری روغن زیتون
- یک عدد لیموترش
- نمک و فلفل به مقدار لازم
مراحل تهیه سالاد کاهو با سس بالزامیک:
کاهو، خیار و پنیر فتا را خرد کنید. سپس آنها را با کشمش و تخم آفتابگردان در یک کاسه مخلوط کنید. سرکه بالزامیک، عسل، روغن زیتون، آب لیموترش، نمک و فلفل را با هم ترکیب کرده و روی سالاد بریزید. خوب هم بزنید تا سس به تمام مواد برسد.
سالاد رژیمی با کاهو
دستور تهیه ساندویچ گوشت با کاهو
مواد لازم برای تهیه ساندویچ گوشت با کاهو:
- شانزده برگ کاهو کوچک
- چهارصد و پنجاه گرم گوشت گاو
- یک قاشق غذاخوری روغن
- یک عدد پیاز بزرگ خردشده
- یک و چهار دهم پیمانه سس تند
- دو عدد گل سیر تازه خردشده
- یک قاشق غذاخوری سس سویا
- یک قاشق غذاخوری سرکه
- دو قاشق چایخوری زنجبیل پوست کنده و خردشده
- سس فلفلی تند، در صورت تمایل
- دویست و بیست و شش گرم شاه بلوط خرد شده
- یک دسته پیاز سبز خردشده
- دو قاشق چایخوری روغن کنجد آسیایی
مراحل تهیه ساندویچ گوشت با کاهو:
برگهای کاهو را خوب بشویید و بگذارید آب آنها برود. مواظب باشید کاهوها پاره نشوند. سپس آنها را کنار بگذارید. یک قابلمه بزرگ آب را روی حرارت متوسط یا زیاد بجوشانید.
گوشت گاو را در قابلمه بپزید و سپس روغن را اضافه کرده و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه بپزید تا گوشت قهوهای و ترد شود. سپس آب اضافی را بریزید و گوشت را به یک کاسه منتقل کنید. در همان قابلمه، پیاز را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه سرخ کنید تا کمی ترد شود.
سس تند، سیر، سس سویا، سرکه، زنجبیل و سس فلفل را به پیازها اضافه کنید. سپس شاه بلوط، پیاز سبز، روغن کنجد و گوشت را اضافه کنید و به مدت دو دقیقه هم بزنید تا همه مواد با هم خوب ترکیب شوند.
در دور یک بشقاب بزرگ، برگهای کاهو را چیده و مخلوط گوشت را در مرکز ظرف قرار دهید.
غذای خوشمزه با کاهو
امیدواریم از این مطلب بهرهمند شده و بتوانید این غذاها را در خانه درست کنید و از خوردن آنها لذت ببرید.
همچنین بخوانید:
کالری کاهو : ۱۰۰ گرم کاهو چقدر کالری دارد؟
فواید خوردن کاهو و خواص درمانی آن