دستور تهیه 10 غذای روسی که تا به حال طمع آن را نچشیده اید (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه غذاهای روسی
در این مقاله از مجله رضیم قصد داریم به شما عزیزان چند نمونه غذای روسی دستور تهیه دهیم تا به راحتی آن ها را در منزل درست کنید و اعضای خانواده را شگفت زده کنید.
دستور تهیه بورش روسی
مواد لازم برای سوپ برش روسی:
- چغندر (لبو) 3 عدد متوسط
- سیب زمینی 2 عدد متوسط
- پیاز 1 عدد متوسط
- کنسرو لوبیا 400 گرم
- برگ بو 2 عدد
- آب 10 فنجان
- آب مرغ 6 فنجان
- سس کچاپ 2 قاشق غذاخوری
- آب لیمو 4 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه 1/4 قاشق چایخوری
- شوید خرد شده 1 قاشق غذاخوری
- روغن 4 قاشق غذاخوری
- هویج 2 عدد
- کلم پیچ نصفه
مراحل تهیه سوپ بُرش روسی:
سوپ بُرش (Borsch) یک غذای سنتی متعلق به روسیه و اروپای شرقی است. ماده اصلی سوپ برش چغندر ( لبو) است و همین باعث قرمزرنگ بودن سوپ میشود.
برای طعم بهتر، سوپ برش روسی را معمولاً با ماست ترش، مایونز یا خامه سرو میکنند. این سوپ جدید و خوشمزه دستور تهیهی بسیار ساده دارد و بدلیل ترکیباتش یک سوپ رژیمی و مقوی برای فصل پاییز و زمستان محسوب می شود.
چغندرها (لبوها) را با 10 فنجان آب در قابلمه بزرگی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید لبوها به مدت 1 ساعت بپزند تا کاملاً نرم شوند و چاقو به راحتی در آنها فرو برود. سپس لبوها را از آب خارج کرده و کنار بگذارید. آب لبو را نگه دارید.
سیب زمینی را بشویید و پوست بکنید. آنها را خرد کرده و داخل آب لبو بریزید. حدود 15 تا 20 دقیقه سیب زمینیها را بپزید تا نرم شوند.
هویج را بشویید و پوست آن را بگیرید و سپس آن را رنده کنید. پیاز را هم پوست کنده و ریز خرد کنید. در یک ماهیتابه 4 قاشق روغن بریزید و پیاز و هویج را داخل آن بریزید و به مدت 7 الی 10 دقیقه تفت دهید تا نرم شوند. در انتها کچاپ را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
نصف کلم را ریز خرد کرده و به قابلمه سیب زمینی اضافه کنید. لبوهای پخته شده را با رنده درشت رنده کنید. میتوانید آنها را به صورت خلالی نیز خرد کنید.
سپس لبوهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. 6 فنجان آب مرغ، آب لیمو، برگ بو، فلفل و کنسرو لوبیا (به همراه سس کنسرو) را به سوپ اضافه کرده و هم بزنید.
هویج و پیاز تفت داده شده را به همراه شوید خرد شده به سوپ اضافه کنید. اجازه دهید سوپ به مدت 10 الی 15 دقیقه بپزد تا جا بیفتد و کلمها کاملاً نرم شوند.
سوپ برش روسی خوشرنگ و خوشطعم را در ظرف سرو کنید. با خامه ترش یا مایونز و کمی شوید تازه آن را تزیین کنید و به همراه عزیزانتان لذت ببرید.
دستور تهیه سوپ روسی
دستور تهیه بلینی پنکیک روسی
مواد لازم برای تهیه بلینی:
- چهار و ربع فنجان شیر
- یک سوم قاشق نمک
- دو قاشق شکر
- ۵ تخممرغ
- یک هشتم بیکینگ پودر
- ۴ فنجان آرد همهمنظوره
- ۳ قاشق روغن
- یک فنجان آب جوش
- دو سوم فنجان کره آب شده
مراحل تهیه بلینی پنکیک روسی:
شیر و تخممرغ را خوب با هم مخلوط کنید و نمک، شکر و بیکینگپودر را اضافه کنید. سپس آرد، روغن و آب جوش را هم به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس مخلوط را کنار بگذارید تا ۲۰ دقیقه استراحت کند.
کره را در ماهیتابه داغ کنید و مقداری از مخلوط را به قدری درون ماهیتابه بریزید که به اندازه یک سیدی نازک باشد. توجه داشته باشید که بلینی باید گرد و نازک باشد. با حرکت دادن ماهیتابه میتوانید شکل گرد بلینی را حفظ کنید.
برای ۹۰ ثانیه بگذارید بلینی بپزد. سپس از لبه آن مقداری را بالا بزنید تا مطمئن شوید که طلایی شده است. بعد از اینکه یک سمت پخته شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر نیز بپزد.
“““html
بیاورید و ببینید آیا رنگش طلایی شده است یا نه؟ اگر طلایی شد، آن را برگردانید و اجازه دهید که ۶۰ ثانیه دیگر هم بپزد.
پس از پخت هر بلینی، آن را روی بلینی دیگری بگذارید و دورش را با یک پارچه تمیز بپوشانید تا گرم بماند. بعد از پخت هر ۴ بلینی مقداری کره به ماهیتابه اضافه کنید.
بر اساس سلیقهتان، میتوانید مربا یا شربت دلخواهتان را در وسط یکی تا چهار بلینی بگذارید، آن را رول کرده و سپس صاف کنید تا شکل مستطیلی بگیرد.
دستور تهیه چند نوع غذای روسی
دستور تهیه سالاد روسی
مواد لازم برای تهیه سالاد روسی:
- هویج ۱ عدد
- کالباس ۵۰۰ گرم
- خیارشور ۲۵۰ گرم
- سیبزمینی ۵۰۰ گرم
- نخود فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- شوید و سس مایونز به مقدار لازم
مراحل تهیه سالاد روسی:
ابتدا سیبزمینیها را بشویید و در قابلمهای بگذارید. کمی آب بریزید تا سطح سیبزمینیها کاملاً پوشیده شود. سپس حرارت را ملایم کنید تا پخته شوند. دقت کنید که زیاد نپزند تا له نشوند.
بعد از پخت، پوست سیبزمینیها را بگیرید و آنها را به شکل مکعبهایی در اندازه متوسط روی تخته خرد کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید.
کالباسها را هم به شکل مکعبی خرد کرده و داخل کاسه بریزید، همینطور خیارشورها را نیز به شکل مربع برش زده و به مواد اضافه کنید. سپس نخود فرنگی، سس مایونز، فلفل سیاه و نمک را نیز اضافه کنید و با قاشق خوب همه مواد را هم بزنید.
هویج را میتوانید خام یا آبپز کرده استفاده کنید. اگر میخواهید در سالاد بریزید، بهتر است آن را بخارپز یا آبپز کرده و سپس خرد کنید. اگر دوست دارید خام استفاده کنید، میتوانید آن را رنده کنید.
مقدار سس بستگی به سلیقه شما دارد، ولی سالاد با سس بیشتر خوشمزهتر میشود. در پایان، سالاد را خوب مخلوط کنید و روی آن شوید خشک بپاشید. سپس در ظرف مورد نظر سرو کرده و با سلفون بپوشانید و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید و بعد نوش جان کنید.
دستور تهیه غذای روسی
ماهی قزلآلا دودی یا شاهماهی شور به سبک روسی
انواع مختلف ماهیهایی که در آبهای شور زندگی میکنند، در غذاهای روسی استفاده میشوند. یک آشپز روسی باید طرز پخت هر ماهی را به خوبی بداند، در غیر این صورت به عنوان یک آشپز شناخته نخواهد شد.
در منوی رستورانهای روسی، معمولاً ماهی قزلآلا یا انواع ماهیهای دودی را خواهید دید. پیشنهاد میکنیم حتماً یکبار غذاهای با ماهی را در روسیه امتحان کنید زیرا همیشه از ماهیهای تازه استفاده میشود و خیالتان راحت است.
یکی از خوراکهای محبوب ماهی، ماهی قزلآلا دودی یا شاهماهی شور است. همانطور که از نامش مشخص است، اصلیترین ماده این غذا ماهی قزلآلا یا شاهماهی است.
برای تهیه این غذا از چغندر، پیاز و سبزیجات استفاده میکنند تا طعم ماهی متفاوت شود. این غذا معمولاً با سس مایونز سرو میشود.
خوب است بدانید که ماهیهایی مثل قزلآلا، کپور، زاننده و ماهی خاویاری به وفور در روسیه استفاده میشوند و میتوانید به راحتی آنها را در اکثر رستورانهای مسکو پیدا کنید.
“““html
بهترین غذای روسی
دستور تهیه خوراک رومانف روسی
مواد لازم برای تهیه رومانف روسی:
- سینه مرغ : ۵۰۰ گرم
- قارچ ورقه شده: ۳۵۰ گرم
- ژامبون مرغ: چهار ورق
- پیاز: یک عدد
- زعفران دمکرده: یک قاشق چایخوری
- کره: سه قاشق سوپخوری
- آرد: سه قاشق ســوپخوری
- شیر: یک و نیم پیمانه
- نمک، آبلیــمو و روغن: به مــیزان لازم
- پنیر پیتزا رنده شده: ۳۵۰ گرم
مراحل تهیه رومانف روسی:
سینه مرغ را به مکعبهای پنج سانتیمتری برش میزنیم و با پیاز خلالی شده و زعفران مخلوط میکنیم و ۴ ساعت در یخچال میگذاریم تا مزهدار شود. سپس تابهای را روی حرارت گرم میکنیم و مقدار کمی روغن در آن میریزیم.
مرغهای مزهدار شده را داخل روغن میریزیم و با حرارت بالا چند دقیقه تفت میدهیم تا مرغ پخته و آب نیاندازد. قارچها را در تابهای دیگر با حرارت بالا تفت میدهیم تا آب نیاندازد و کمی آبلیمو به آن اضافه میکنیم تا رنگش تیره نشود.
یک ظرف فر مناسب برمیداریم و کف و دیوارههای آن را چرب میکنیم. مرغ سرخ شده را وسط ظرف میریزیم و روی آن قارچهای تفت داده شده را قرار میدهیم و سپس با ورقهای ژامبون میپوشانیم.
برای تهیه سس سفید، آرد و کره را با هم تفت میدهیم و به تدریج شیر را اضافه کرده و سریع هم میزنیم تا گلوله نشود. کمی نمک و فلفل هم به آن میزنیم. این سس را روی مواد در ظرف میریزم و سپس پنیر را روی سطح سس میپاشیم.
ظرف را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار میدهیم تا روی خوراک طلایی شود.
معروف ترین غذای روسی
دستور تهیه دراچنا روسی
مواد لازم برای تهیه دراچنای روسی:
- روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
- پیازچه خلال شده: یک دسته
- سیر خرد شده: یک حبه
- گوجه فرنگی پوست گرفته و خرد شده: ۴ عدد
- آرد سبوس دار: ۳ قاشق غذاخوری
- شیر: ۴ قاشق غذاخوری
- خامه زده شده: دو سوم لیوان
- تخم مرغ: ۴ عدد
- جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
- کره نرم شده: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان کافی
مراحل تهیه دراچنای روسی:
ابتدا پیازچه و سیر خرد شده را با یک قاشق روغن زیتون تفت میدهیم تا نرم شوند. سپس کف یک ظرف پیرکس را با کره چرب کرده و پیازچه و سیر را در آن پخش میکنیم. گوجه فرنگیهای خرد شده و جعفری را نیز به آن اضافه میکنیم.
در یک کاسه، آرد و شیر را با هم مخلوط کرده و خامه را به تدریج اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا یکدست شود. سپس نمک و فلفل را اضافه کرده و این مخلوط را روی سبزیجات میریزیم. فر را پیش از این با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده تا گرم شود. سپس دراچنا را در فر به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه میگذاریم تا بپزد و برشته شود.
دستور تهیه غذای روسی
دستور تهیه پلمنی روسی
مواد لازم جهت تهیه پلمنی روسی:
- گوشت چرخ کرده گوساله: ۵۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- نمک فلفل: به مقدار کافی
- آرد: نیم فنجان
- تخم مرغ: ۲ عدد
- آب: نیم لیوان
- روغن مایع: به مقدار کافی
مراحل تهیه پلمنی:
“““html
روســــی:
برای شروع درست کردن این غذای خوشمزه روسی، اول باید خمیر را آماده کنیم. برای این کار، در یک ظرف ۱/۲ فنجان آرد، ۲ عدد تخم مرغ، ۱/۲ لیوان آب و کمی نمک ریخته و همه را خوب مخلوط میکنیم. سپس خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه کنار میگذاریم تا استراحت کند.
امّا در مرحله بعدی، به تهیه مواد میانی پیراشکی میپردازیم. یک عدد پیاز را شسته، پوست کنده و به صورت ریز خرد میکنیم. سپس داخل یک تابه کمی روغن ریخته و پیاز را هم میزنیم تا طلایی و سبک شود.
سپس ۲ حبه سیر را پوست کرده و له میکنیم و به تابه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بوی سیر بلند شود. بعد از این، ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده گوساله را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند و بپزد.
در این مرحله، نمک و فلفل را به میزان لازم به گوشت اضافه میکنیم تا طعمدار شود. اکنون مواد میانی پیراشکی ما آماده است. بعد از ۳۰ دقیقه استراحت خمیر، دوباره به خمیر برمیگردیم و از آن گلولههایی به اندازه گردو برمیداریم.
سپس آنها را با وردنه روی یک سطح صاف و آردپاشی شده باز کرده و کمی از مواد گوشتی را در وسط خمیر قرار میدهیم. بعد لبههای خمیر را روی هم میگذاریم و محکم فشار میدهیم تا خوب چسبیده شوند. این کار را برای تمام خمیرها انجام میدهیم.
حال، برای پخت پلمنیها، یک قابلمه آب و نمک را روی حرارت میگذاریم و پلمنیها را به داخل آن میاندازیم. آنها را به مدت ۷ دقیقه در آب و نمک میجوشانیم تا خوب بپزند و آماده شوند.
وقتی پلمنیها آماده شدند، آنها را از آب بیرون میآوریم و در یک ظرف مناسب قرار میدهیم و با سس تند و سالاد و سبزی خوردن به عنوان شام میل میکنیم. نوش جان!
دستور تهیه فینگر فود روسی
دستور تهیه واویشکا روسی
مواد لازم برای تهیه واویشکا روسی:
- گوشت ۱۰۰-۲۰۰ گرم
- چرخکرده جگر و دل ۲۰۰ گرم (در صورت تمایل میتوانید از قلوه هم استفاده کنید)
- پیاز سفید بزرگ ۱ عدد
- رب گوجهفرنگی ۱ قاشق
- گوجهفرنگی خرد شده ۲ عدد
- فلفل سبز دلمهای خرد شده ۱ عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
مراحل تهیه واویشکای روسی:
ابتدا گوشت و پیاز رنده شده را با زردچوبه در یک تابه (که کمی روغن ریخته شده) بریزید و خوب تفت دهید. بعد از آن، دل و جگر خرد شده را به مخلوط اضافه کنید تا آب بندازند و پخته شوند. سپس رب گوجه را اضافه کنید.
در نهایت، میتوانید چند حلقه پیاز، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی خرد شده، نمک و فلفل را اضافه کنید و در تابه را بگذارید تا همه مواد خوب بپزند. بعضی افراد در واویشکا (یا وامیشکا) یک تخممرغ هم میزنند و به مخلوط اضافه میکنند تا جدا جدا شود.
نکته: اگر مواد به اندازه کافی آب نینداختند، برای جلوگیری از خشک شدن غذا، یک ته استکان آب جوش اضافه کنید.
غذای روسی ساده
دستور تهیه کتلت روسی
مواد لازم برای تهیه کتلت روسی:
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- نصف نان باگت
- ۱ پیمانه شیر گرم
- ۲ عدد تخممرغ
- ۱ عدد پیاز بزرگ
- ۳ حبه سیر
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن به مقدار کافی
مراحل تهیه کتلت روسی:
برای تهیه کتلت روسی خوشمزه ابتدا…
“““html
شیر گرم را داخل یک کاسه مناسب میریزیم و نان باگت را به آن اضافه میکنیم تا نان خوب خیس بخورد و نرم شود. سپس سیر و پیاز را پوست کرده و داخل میکسر میریزیم.
بعد از اینکه سیر و پیاز خوب میکس شدند، مخلوط نان باگت و شیر را هم به میکسر اضافه میکنیم و دوباره همه مواد را با هم مخلوط میکنیم تا کاملاً یکنواخت شوند. سپس این مخلوط را داخل یک کاسه مناسب میریزیم.
در این مرحله، گوشت چرخکرده را به کاسه اضافه میکنیم. سپس یکی از تخممرغها را همراه با کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه میریزیم و با دست مواد را به خوبی ورز میدهیم تا کاملاً یکنواخت شود.
بعد از ورز دادن به مخلوط، اگر چسبندگی لازم را نداشت، تخممرغ دوم را هم اضافه میکنیم؛ اما اگر مخلوط منسجم و چسبنده بود، نیازی به اضافه کردن تخممرغ دوم نیست.
سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در یخچال میگذاریم تا مواد کمی استراحت کنند. بعد از این مدت، کاسه را از یخچال در میآوریم و یک تابه را روی حرارت قرار میدهیم.
در این مرحله مقداری روغن داخل تابه میریزیم. سپس مقداری از مخلوط کتلت به اندازه یک نارنگی برمیداریم و با دست به آن شکل میدهیم سپس در روغن داغ سرخ میکنیم. وقتی یک سمت کتلتها سرخ شد، آنها را برمیگردانیم.
در مراحل پایانی سرخ کردن کتلتها، میتوانیم چند گوجه فرنگی را نصف کرده و کنار تابه قرار دهیم تا سرخ شوند. در نهایت کتلتها را در ظرف سرو قرار میدهیم و به همراه نان یا برنج سرو میکنیم.
غذای روسی خوشمزه
دستور تهیه بیتکی روسی
مواد لازم جهت تهیه بیتکی روسی:
- گوشت گوساله چرخکرده: 500 گرم
- خمیر مغز نان ساندویچی: یک عدد
- شیر: یکچهارم پیمانه
- پیاز متوسط: یک عدد، رنده شده
- شوید ساطوری: یک قاشق غذاخوری
- تخممرغ: یک عدد
- آرد سفید: نیم پیمانه
- روغن مایع: به میزان لازم
- نمک و فلفل: به میزان لازم
مواد لازم برای سس شوید:
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری
- شیر: یک و یکدوم پیمانه
- آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
- شوید ساطوری: 3 قاشق غذاخوری
- زرده تخممرغ: یک عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
مراحل تهیه بیتکی روسی:
خمیر نان را در شیر خیس میکنیم و با انگشت مخلوط میکنیم تا یکنواخت شود. آب پیاز رنده شده را جدا کرده و با خمیر و شیر، گوشت را مخلوط میکنیم. سپس شوید و تخممرغ را اضافه کرده و نمک و فلفل را هم اندازه میزنیم.
تمام مواد را یک دقیقه ورز میدهیم تا خوب مخلوط شوند و سپس حداقل نیم ساعت در یخچال میگذاریم تا مواد خودشان را بگیرند.
مواد را به شکل 8 کتلت گرد به ضخامت یک سانتیمتر درآورده و در آرد غلطانیم. روغن را در تابه روی حرارت متوسط داغ کرده و هر طرف بیتکیها را 6 دقیقه سرخ میکنیم.
برای تهیه سس، کره را در یک قابلمه کوچک روی حرارت متوسط ذوب میکنیم. وقتی که روی آن کف کرد و رنگش شفاف شد، آرد را اضافه کرده و مخلوط میکنیم. بعد از 30 ثانیه شیر را اضافه کرده و مدام هم میزنیم تا سس به غلظت ماست برسد.
سس را از روی حرارت برمیداریم و آبلیمو و شوید را به آن اضافه میکنیم. زرده تخممرغ را 30 ثانیه میزنیم، سپس به آرامی با سس ترکیب کرده و هم میزنیم. نمک و فلفل آن را هم اندازه میزنیم و با بیتکیها سرو میکنیم.
نحوه پخت غذای روسی
امیدواریم از این مطلب بهرهبرداری کنید و این غذاهای خوشمزه را در خانه درست کرده و لذت ببرید.
همچنین بخوانید:
روشی آسان برای تهیه نان روسی سیبزمینی و بادمجان
7 غذای معروف کشور مالزی