دستور تهیه 2 مدل بورانی بادمجان در خانه : کم کالری و خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه بورانی بادمجان
بادمجان یکی از مواد غذایی است که میتوانیم در تهیه غذاهای مختلف از آن استفاده کنیم. یکی از این غذاها بورانی بادمجان است. بورانی بادمجان هم به عنوان پیشغذا و هم غذا اصلی میتواند سرو شود.
این غذای خوشمزه کالری کمی دارد و برای کسانی که میخواهند از غذاهای چرب دوری کنند، گزینه مناسبی است. میتوانید این غذا را به راحتی در منزل تهیه کرده و از آن لذت ببرید.
در ادامه شما را با دستور تهیه دو نوع بورانی بادمجان آشنا میکنیم.
دستور تهیه بورانی بادمجان مخصوص
- 600 گرم بادمجان
- 250 گرم گوجه فرنگی
- 3 حبه سیر
- 1 فنجان ماست
- 4/1 تا 2/1 فنجان روغن
- نمک و فلفل به میزان لازم
- نان لواش یا چیپس پیتا
بورانی بادمجان
مراحل تهیه بورانی بادمجان:
بادمجانها را برش داده و مقداری نمک روی آنها میپاشیم و به مدت 20 تا 30 دقیقه کنار میگذاریم. سپس نمکها را پاک کرده و آنها را در ماهیتابه سرخ میکنیم تا کمی طلایی شوند. بعد از سرخ شدن، بادمجانها را در یک ظرف روی حوله کاغذی میگذاریم تا روغن اضافیشان خارج شود.
در این مرحله از تهیه بورانی بادمجان، برشهای گوجه فرنگی را داخل میکسر میریزیم یا رنده میکنیم و سپس سیر، نمک و فلفل را اضافه میکنیم. در یک قابلمه مقداری روغن زیتون میریزیم و بادمجانها را در آن قرار میدهیم و پوره گوجه فرنگی را اضافه میکنیم. با پشت قاشق یا گوشتکوب، بادمجانها را کاملاً له میکنیم.
حالا نصف فنجان آب گرم اضافه میکنیم و به مدت 25 تا 30 دقیقه آن را روی حرارت میپزیم تا آبش تبخیر شود. مراقب باشید بادمجانها ته نگیرند و مرتب هم بزنید. در آخر ماست را به بادمجان و گوجه فرنگی اضافه کرده و خوب هم میزنیم. میزان نمک و فلفل را بچشید و آن را گرم همراه نان لواش یا چیپس پیتا سرو کنید. نوش جان!
دستور تهیه بورانی بادمجان
مواد لازم برای تهیه بورانی بادمجان ساده:
- ۲ پیمانه ماست چکیده
- ۱ الی ۱ و ۱/۲ پیمانه بادمجان کبابی
- ۱ الی ۲ حبه سیر رنده شده
- نعنا خشک به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
چطور بورانی بادمجان درست کنیم؟
مراحل تهیه بورانی بادمجان ساده:
ابتدا بادمجانها را خوب بشویید و سپس روی شعله گاز قرار دهید تا کبابی شوند. اگر امکانات لازم را دارید، میتوانید آنها را روی منقل کباب کنید. برای داشتن 1 الی 1.5 پیمانه بادمجان، تقریبا دو عدد بادمجان کافی است.
بهتر است قبل از کباب کردن، چند سوراخ روی بادمجانها با چنگال ایجاد کنید تا طعم دودی بگیرند. اگر از گاز استفاده میکنید، بهتر است روی آن شعله پخشکن قرار دهید.
حالا بادمجانها را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شوند، سپس پوستشان را بگیرید. اگر نمیخواهید کبابها را خودتان درست کنید، میتوانید از فروشگاه به صورت آماده خریداری کنید.
وقتی بادمجان کبابی میشود، کمی آبکی میشود. برای جلوگیری از این اتفاق، بادمجانهای کبابی و پوستگرفته را مقداری در ماهیتابه تفت دهید تا آب اضافی آنها تبخیر شود. سپس بگذارید تا خنک شوند.
اگر میخواهید بورانی شما خوشمزهتر شود، از ماست چکیده و ترشمزه استفاده کنید. حالا بادمجانهای خنکشده را به همراه ماست چکیده، سیر و نمک در یک کاسه بریزید و همه را خوب مخلوط کنید.
اگر دوست دارید طعم نعنا در بورانی بادمجان پخش شود، در این مرحله نعنا را اضافه کنید و مخلوط کنید. اگر طعم نعنا را دوست ندارید، میتوانید فقط برای تزیین از آن استفاده کنید. مواد را چند ساعت در یخچال بگذارید تا طعمها با هم مخلوط شوند.
سپس آن را از یخچال خارج کرده و در ظرف دلخواه سرو کنید و با نعنا تزیین کنید. نوش جان!
گردآوری شده توسط مجله اینترنتی رضیم
نیلوفر گلی فروشانی