رسپی

دستور تهیه 2 نمونه آلبالو پلو مجلسی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه آلبالو پلو و نکات پخت آلبالو پلو خوشمزه و مجلسی

آلبالو پلو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که به خاطر وجود آلبالو در آن به عنوان یک غذای فصلی شناخته می‌شود. این غذا اصالتاً به شهر شیراز تعلق دارد، اما امروزه در تمامی نقاط کشور محبوب است.

۲ روش تهیه آلبالو پلوی شیرازی و آلبالو پلو مجلسی با مرغ شرد یا گوشت قلقلی را در مجله ما بخوانید.

دستور تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ یا گوشت

1. روش تهیه آلبالو پلو شیرازی با گوشت قلقلی

مواد لازم :

  • آلبالو: ۷۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • شکر: ۲۵۰ گرم (اگر شیرین‌پسند هستید، می‌توانید شکر بیشتری اضافه کنید، در غیر این صورت ۲۰۰ گرم کافیست)
  • برنج: ۴ لیوان
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • خلال پسته و بادام: به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم

دستور تهیه آلبالو پلو مجلسی شیرازی با گوشت قلقلی

  1. ابتدا برنج‌ها را به مدت ۵ تا ۶ ساعت با آب و نمک بخیسانید. آلبالوها را بشویید و هسته‌های آن‌ها را بیرون بیاورید. آلبالوها را در یک قابلمه بریزید و شکر را روی آن‌ها بپاشید.
  2. قابلمه آلبالو و شکر را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید به جوش بیاید. سپس بگذارید آلبالوها به مدت ۳۰ دقیقه با شکر بجوشند. بعد از این مدت، آلبالوها را آبکش کرده و آب آن‌ها را در یک شیشه تمیز بریزید. این آب را می‌توانید به عنوان شربت آلبالو استفاده کنید.
  3. در یک قابلمه آب را به جوش بیاورید و برنج را به آن اضافه کنید. در همان زمان، گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده، نمک و فلفل خوب ورز دهید و به شکل گلوله‌های کوچک به اندازه یک گردو درآورید. گلوله‌های گوشتی را در روغن داغ سرخ کنید.
  4. سپس برنج را آبکش کنید. در قابلمه‌ای که می‌خواهید پلو را بپزید، مقداری روغن بریزید و کف آن را با نان یا حلقه‌های سیب‌زمینی بپوشانید. می‌توانید مقداری کنجد روی نان یا سیب‌زمینی بپاشید.
  5. حالا برنج، آلبالو و گوشت قلقلی را به صورت لایه‌لایه در قابلمه بریزید. لایه آخر باید برنج باشد. می‌توانید گوشت را لابه‌لای برنج نریزید و بعد از پخت، آن‌ها را روی برنج سرو کنید.
  6. پس از اینکه تمام مواد را لایه‌لایه در قابلمه ریختید، پلو را به مدت نیم ساعت دم کنید. بعد از دم کشیدن، مقداری از برنج را بردارید، با زعفران ترکیب کنید و روی آلبالو پلو بریزید. آلبالو پلو را با خلال پسته و بادام تزیین کنید.


2. دستور طبخ آلبالو پلو مجلسی با مرغ ریش ریش یا فیله مرغ

اگر محدودیتی در مصرف گوشت قرمز دارید یا می‌خواهید آلبالو پلو را به شکل مجلسی‌تری درست کنید، می‌توانید از فیله یا سینه و ران مرغ استفاده کنید.

مواد لازم :

  • برنج: ۴ لیوان
  • آلبالو: ۷۰۰ گرم
  • فیله مرغ: نیم کیلوگرم
  • شکر: ۲۵۰ گرم (اگر شیرین‌تر دوست دارید، می‌توانید شکر بیشتری اضافه کنید)
  • پیاز: دو عدد متوسط
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • خلال پسته و بادام به مقدار دلخواه

دستور تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ ریش ریش یا فیله مرغ

  1. برای درست کردن آلبالو پلو مجلسی با مرغ ریش ریش، ابتدا برنج را به مدت چند ساعت در آب و نمک بخیسانید. در این مدت، فیله‌های مرغ را با زعفران و نمک طعم‌دار کرده و در روغن یا کره سرخ کنید.
  2. بعد از اینکه هر دو طرف فیله‌ها…
  3. “““html
    سرخ شد، در یک قابلمه پیازها را به صورت حلقه‌ای برش بزنید و کمی تفت دهید. حالا تکه‌های مرغ را روی پیازها بگذارید و ۲ لیوان آب روی آن‌ها بریزید. اجازه بدهید تکه‌های مرغ روی شعله متوسط گاز بپزد.

  4. در یک ظرف جداگانه دو قاشق رب گوجه‌فرنگی را با مقداری روغن و فلفل تفت دهید و روی مرغ در حال پخت بریزید. بعد از پخته شدن فیله‌ها و باقی ماندن حدود نصف لیوان سس، مقداری زعفران آب کرده به محتویات قابلمه اضافه کنید.
  5. تا دو دقیقه زمان بدهید و سپس شعله گاز را خاموش کنید. فیله مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و کنار بگذارید. در صورت تمایل فیله مرغ را به همان صورت درسته در کنار آلبالو پلو سرو کنید.
  6. آلبالوها را به همان روشی که در بالا گفتیم با شکر بپزید و آب آلبالو را به عنوان شربت کنار بگذارید. اگر آب آلبالوی به دست آمده رقیق است کمی دیگر روی حرارت ملایم بگذارید تا قوام پیدا کند و غلیظ‌تر شود.
  7. در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و برنج را بپزید. وقتی که دانه‌های برنج کمی ترک خورد، برنج را آبکش کنید. کف قابلمه مقداری روغن بریزید و وقتی که روغن داغ شد ورقه‌های سیب‌زمینی یا نان لواش را ته قابلمه بگذارید. حالا به صورت لایه لایه برنج و آلبالو را در قابلمه بریزید.
  8. بعد از حدود نیم ساعت که آلبالو پلو دم کشید آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید. در صورت تمایل می‌توانید زمانی که پلو در حال دم کشیدن است مقداری کره روی آن بگذارید تا آب شود یا در پایان پخت مقداری روغن مایع روی آن بریزید.

نکات مهم برای تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ ریش ریش یا گوشت

  • آلبالو پلو را روی شعله ملایم گاز دم کنید تا به دلیل شیرینی شیره آلبالوها که به کف قابلمه می‌رسد ته‌دیگ پلو نسوزد.
  • روی آلبالو پلو مجلسی با مرغ را با برنج زعفرانی و خلال پسته و بادام تزیین کنید و تکه‌های مرغ درسته یا ریش ریش را روی آن بچینید. می‌توانید به جای فیله مرغ از ران یا تکه‌های سینه مرغ هم استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید آلبالوها حین دم کردن پلو به هم نچسبند، مقداری کره آب کنید و قبل از دم کردن پلو، آلبالوها را حسابی به کره آغشته کنید.
  • می‌توانید خلال‌های بادام را کمی خیس کنید و حین دم کردن یک گوشه کنار آلبالوها دم بگذارید.
  • اگر می‌خواهید یک آلبالو پلو چند رنگ و مجلسی با مرغ یا گوشت داشته باشید، یک گوشه دیگر قابلمه مقداری شربت آلبالو ( در حد سه یا چهار قاشق غذاخوری) و یک گوشه دیگر مقداری زعفران آب کرده بریزید.
  • یادتان باشد لایه آخر آلبالو پلو فقط باید برنج سفید باشد. موقع سرو برنج تمام این قسمت‌ها را با مقداری برنج مخلوط کنید و هر کدام را به صورت جداگانه روی دیس آلبالو پلو بکشید.

بیشتر بخوانید :

گردو پلو | ۴ مرحله برای تهیه گردو پلو پر خاصیت

۵ روش طلایی جهت تهیه پلو ماش + نکات کلیدی

دستور تهیه 2 نمونه آلبالو پلو مجلسی (مرحله به مرحله)

۲ روش سنتی برای پخت زیره پلو : زیره پلو با گوشت و ساده

پلو پیازچه | دستور تهیه پلو پیازچه با مرغ با طعمی بسیار عالی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا