رسپی

دستور تهیه 2 نوع لواشک انگور ملس و خوشمزه (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

لواشک یکی از تنقلات خوشمزه و پرطرفدار است که با انواع میوه‌ها در طعم‌های گوناگون تهیه می‌شود. انگور یکی از میوه‌های محبوب است که می‌توان از آن به صورت تازه، کشمش، مویز، شیره و سرکه استفاده کرد. برای تهیه لواشک در خانه تنها به یک پنجره نورگیر نیاز دارید.

دستور تهیه لواشک انگور ساده

مواد لازم (برای ۶ نفر یا بیشتر)
انگور ۲۵۰ گرم
آب یک لیوان سر خالی
آلو قرمز (اختیاری) نیم کیلو
هلو (اختیاری) ۲۵۰ گرم

زمان لازم برای پخت و آماده کردن لواشک: ۱ ساعت

دستور تهیه:

انگور و سایر میوه‌ها را به‌خوبی بشوئید.
انگور‌ها را دانه کنید و دم و چوب آن‌ها را جدا کنید.
همه میوه‌ها را در یک قابلمه بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی شعله زیاد بگذارید تا به جوش بیاید؛ سپس به محض جوش آمدن، شعله را کم کنید و گه‌گاهی مواد را هم بزنید تا ته نگیرد.
زمانی که میوه‌ها نرم شدند و آب آن‌ها جمع شد، شعله را خاموش کنید و بگذارید کمی خنک شود.
سپس مواد را از صافی عبور دهید تا پوسته و هسته میوه‌ها از آب و عصاره آن‌ها جدا شود. (اگر مایع بسیار رقیق است، آن را دوباره روی حرارت بگذارید تا غلیظ‌تر شود.)

سطح سینی را با نایلون تمیز بپوشانید.
مایع صاف شده را به آرامی روی سینی بریزید. (ضخامت مواد باید نیم تا یک سانتی‌متر باشد.)
سینی را حداقل به مدت دو روز در آفتاب قرار دهید تا لواشک خشک شود.
وقتی لواشک کاملاً خشک شد، می‌توانید آن را نوش جان کنید.

دستور تهیه لواشک انگور خانگی عسلی

مواد لازم
انگور بی‌هسته چهار فنجان
آب‌لیمو یک قاشق چای‌خوری
عسل یک قاشق غذاخوری

دستور تهیه لواشک انگور:

دستور تهیه لواشک انگور

۱. ابتدا انگور‌ها را از ساقه جدا کرده و خوب بشویید.

۲. سپس می‌توانید انگورها را یا در مخلوط‌کن بریزید تا یکدست شوند و یا آن‌ها را نصف کرده و روی حرارت بگذارید.

۳. در هر دو حالت، پس از مایع شدن انگور‌ها، عسل و آب‌لیموی تازه را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.

۴. مایه لواشک را در یک قابلمه استیل بریزید و روی حرارت ملایم به جوش بیاورید.

۵. زمانی که مواد به غلظت لازم رسیدند، آن‌ها را روی کاغذ روغنی در یک سینی مناسب قرار دهید.

دستور تهیه 2 نوع لواشک انگور ملس و خوشمزه (مرحله به مرحله)
نکته: ضخامت موادی که در سینی می‌ریزید به سلیقه خودتان بستگی دارد. هر چه لواشک نازک‌تر باشد، زودتر خشک خواهد شد.

۶. سپس سینی را در فر بگذارید تا با حرارت ملایم خشک شود. اگر عجله ندارید، می‌توانید سینی را در آفتاب بگذارید و بعد از چند روز لواشک‌ها به اندازه مناسب خشک می‌شوند. اگر از فر استفاده می‌کنید، مراقب باشید که بیش از حد در فر نماند و نسوزد.


نظر شرعی در مورد جوشاندن انگور برای تهیه لواشک چیست؟

در مورد تهیه لواشک با انگور، این سوال پیش می‌آید که آیا جوشاندن و پختن انگور حرام است یا خیر؟ در این زمینه مراجع تقلید نظرات مختلفی دارند که در زیر آورده شده است.

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی)

اگر انگور‌ها بسیار کم باشند و آب آن‌ها مستهلک شود و دیگر آب وجود نداشته باشد، حلال است. همچنین اگر جوشانده شود تا دو ثلث آن بخار شود و یک قسمت باقی بماند، حلال می‌شود.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی)

اگر بدانید که آبی که در انگور است جوشیده، به احتیاط واجب حرام است، ولی نجس نیست.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی)

اگر دانه‌های انگور بجوشد، خوردن آن حرام است و به احتیاط نجس هم می‌شود.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی)

در صورتی که آب انگور جوش نیاید و زیاد نشود، خوردن آن حرام است، ولی نجس نمی‌شود. اما اگر مقدار انگور به‌قدری کم باشد که آب جوش رفته در مجموع مستهلک شود، خوردن آن اشکالی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی)

در صورتی که پخته شده و آبی نداشته باشد، نجس نیست و خوردن آن اشکالی ندارد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته)

اگر مقدار انگور بسیار کم باشد به‌طوری که در نظر عرف به حساب نیاید، لواشک پخته شده پاک و خوردنش حلال است. اما اگر مقدار انگور بیش از آن باشد، خوردن آن حرام است، ولی با جوشانده شدن دو سوم آن حلال می‌شود. بنابراین وقتی لواشک انگور آماده شد، پاک و خوردن آن حلال است.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا