راز ترد شدن خیارشور خانگی با نخود خام

“`html
شاید تا به حال فکر کردهاید که چرا خیارشورهای خانگی شما با آنهایی که از بازار میآید، متفاوت هستند. خیارشورهای فروشگاهی معمولا تردتر و خوشمزهتر هستند. اگر میخواهید خیارشورهای خانگیتان تردتر شوند، ترفند سادهای وجود دارد: استفاده از نخود خام. در این مقاله از مجله رضیم با ما باشید تا طرز تهیه این خیارشور ترد و خوشمزه را با نخود خام آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خیارشور خانگی با نخود خام
برای درست کردن این خیار شور به مواد زیر نیاز دارید:
خیار | نیم کیلو |
فلفل سبز تند | ۲ عدد |
سیر | ۳ حبه |
شوید | ۵۰ گرم |
ترخون | ۵۰ گرم |
سرکه | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
آب | به میزان لازم |
نخود خام | به میزان لازم |
طرز تهیه خیارشور خانگی با نخود خام
برای تهیه این خیارشور ترد و خوشمزه، مراحل زیر را به دقت دنبال کنید:
مرحله اول: آمادهسازی
خیارها، سیر و سبزیها را خوب بشویید و در جایی بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود. حتما قبل از استفاده چک کنید که مواد کاملا خشک باشند، زیرا رطوبت باعث کپک زدن میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تاپناد زیتون؛ طعمی مدیترانهای در خانه
مرحله دوم: درست کردن محلول
آب را در یک قابلمه بجوشانید. وقتی به نقطه جوش رسید، آن را از روی حرارت بردارید. در یک کاسه نمک و سرکه بریزید و سپس آب داغ را به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا نمک کاملا حل شود.
مرحله سوم: چیدن مواد در ظرف
یک ظرف شیشهای تمیز و خشک انتخاب کنید. در کف ظرف سیر، سبزیجات و چند نخود خام بچینید. سپس خیارها را به آرامی روی آنها بچینید تا ظرف پر شود. دوباره چند نخود خام و فلفل سبز و سبزی روی خیارها بگذارید. در آخر، حدود یک سوم ظرف را با محلول سرکه، نمک و آب پر کنید.
“““html
مرحله چهارم: نگهداری خیارشور
بعد از اینکه تمام مواد لازم را در ظرف ریختید، درب آن را با نایلون بپوشانید و برای ۳ تا ۴ هفته در جایی خنک بگذارید تا آماده مصرف شود. شیشه خیارشور را باید در مکانی دور از نور مستقیم خورشید و در دمای ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید:رسپی ترشی لیمو شیرین؛ مزهای ماندگار با طعمی متفاوت
نکات تکمیلی برای تهیه خیارشور خانگی با نخود خام:
- استفاده از نخود خام در تهیه خیارشور به جلوگیری از آب انداختن و له شدن خیارها کمک میکند.
- برای درست کردن خیارشور فوری، میتوانید بعد از ریختن مواد در ظرف و بستن درب آن، شیشه را در قابلمهای با آب جوش بگذارید و بگذارید برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد.
- ظرف شیشهای بهترین گزینه برای تهیه خیارشور است چون از ورود هوا به داخل جلوگیری میکند.
- نسبت سرکه به آب در تهیه خیارشور باید یک به ۲.۵ باشد و به ازای هر لیتر آب، ۳ قاشق چایخوری نمک اضافه کنید.
- نگهداری خیارشور در دمای پایین میتواند جلوی رشد کپک را بگیرد، اما ممکن است باعث سفت شدن بافت خیارها شود.
- برای تهیه خیارشور، هم میتوانید از آب جوشیده و هم آب نجوشیده استفاده کنید.
- همچنین میتوانید از هر دو نوع سرکه، یعنی سرکه سفید و سرکه سیب استفاده کنید.
در این مقاله از مجله رضیم، رسپی خیارشور خانگی با نخود خام را به شما معرفی کردیم. پیشنهاد میکنیم حتماً طبق این دستورالعمل پیش بروید و تفاوت را در نتیجه کار ببینید.