رسپی آبگوشت باقلا به روش جنوبی؛ خوشمزه و سنتی

“`html
آبگوشت باقلا که برخی به آن آبگوشت بقله یا باقاله نیز میگویند، یک نوع آبگوشت جنوبی خوشمزه است که بیشتر در خوزستان و شهر شوشتر درست میشود. برای تهیه این آبگوشت باید از گوشت گوسفندی نسبتاً چرب و باقلا سبز استفاده کنید.
در این مقاله از رضیم بلاگ میتوانید با رسپی آبگوشت باقلا خوشمزه و سنتی به روش جنوبی آشنا شوید.
گوشت آبگوشتی | ۳۰۰ گرم |
لپه باقلا | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
دارچین، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و ادویه کاری | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه آبگوشت باقلا
تهیه آبگوشت باقلا حدود ۱ تا ۲ ساعت طول میکشد و طعم آن با دیگر آبگوشتها متفاوت است. در ادامه میتوانید با مراحل تهیه آبگوشت باقلا آشنا شوید.
مرحله اول: باقلا را بخیسانید
ابتدا باقلاها را بشویید و از شب قبل در یک ظرف آب بخیسانید. برای این غذا باید از باقلاهایی که به دو نیم تقسیم شدهاند استفاده کنید.
مرحله دوم: پیاز را در روغن تفت دهید
پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید، سپس آن را به شکل نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را اضافه کنید. بگذارید پیازها چند دقیقه سرخ شوند تا کمی سبک شوند.
مرحله سوم: زردچوبه و سیر را اضافه کنید
مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامیاش برطرف شود. سپس سیر را رنده کرده و آن را نیز به ماهیتابه اضافه کنید. ترکیب پیاز و سیر را برای یک دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله چهارم: گوشت و گوجه فرنگی را اضافه کنید
گوجه فرنگیها را بشویید و پوست آنها را با چاقو جدا کنید. سپس گوجهها را به شکل نگینی خرد کنید و آنها را همراه با گوشت به سایر مواد اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی آبگوشت هویج
مرحله پنجم: ادویهها را اضافه کنید
مواد را چند دقیقه تفت دهید تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود و رنگ گوشت تغییر کند. سپس دارچین، زردچوبه، ادویه کاری و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر تفت دهید تا بوی خامی ادویهها گرفته شود.
مرحله ششم: مواد را در قابلمه بریزید
در این مرحله، همه مواد را با ۶ لیوان آب جوش در یک قابلمه بریزید و آن را برای ۴۵ دقیقه با حرارت متوسط روی گاز بگذارید. در این مدت درب قابلمه را ببندید تا گوشت نیم پز شود.
بیشتر بخوانید: ترفندهای رفع شوری
“““html
آبگوشت
مرحله هفتم: تلخی لیموها را بگیرید
قبل از اینکه لیموها را به غذا اضافه کنید، با چنگال آنها را سوراخ کنید. سپس لیموها را در ظرف آب داغ بیندازید تا تلخیشان گرفته شود.
مرحله هشتم: باقلا و لیموها را به آبگوشت اضافه کنید
پس از ۴۵ دقیقه و زمانی که گوشت کمی پخته شد، میتوانید باقلاها را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. سپس لیمو عمانیها را هم آبکش کنید و به همراه کمی نمک به قابلمه بیفزایید و بگذارید مواد کاملاً بپزند.
بیشتر بخوانید: رسپی کوفته شوید باقلا اصفهانی
مرحله نهم: آبگوشت را سرو کنید
حدود یک ساعت صبر کنید تا آبگوشت کاملا بپزد. اگر احساس کردید آب آبگوشت زیاد است، شعله را زیاد کنید تا آب اضافی بخار شود. در پایان، آبگوشت را در ظرفی بریزید و با نان تازه سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی آش دوپتی مازندران با باقلا خشک
نکات و فوت و فنهای تهیه آبگوشت باقلا
در ادامه این مطلب از مجله آشپزی رضیم به چند نکته مهم برای تهیه آبگوشت باقلا اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- بهتر است برای تهیه آبگوشت باقلا از گوشت چرب گوسفندی استفاده کنید تا طعم بهتری بگیرد.
- اگر میخواهید رنگ آبگوشت زیباتر باشد، مقداری رب گوجهفرنگی را در روغن سرخ کنید و به غذا اضافه کنید.
- میتوانید به جای لیمو عمانی از پودر لیمو عمانی هم استفاده کنید.
- اضافه کردن ادویه کاری به این غذا اختیاری است، اما طعم خیلی خوبی به آن میدهد.
- رسپی آبگوشت باقلا شوشتری شباهت زیادی به دیگر آبگوشتها دارد، فقط باید به جای نخود از باقلا استفاده کنید.
- اگر دوست دارید، میتوانید کمی سیبزمینی هم به این غذا اضافه کنید. سیبزمینی باعث میشود آبگوشت لعابدار و غلیظ شود.
- برای طعم بهتر میتوانید از آب قلم و دنبه استفاده کنید.
- در بعضی رسپیها برای طعم بهتر، مقداری هویج خرد شده هم به غذا اضافه میشود. توجه داشته باشید که هویج زیاد ممکن است مزه غذا را شیرین کند.
- اضافه کردن سبزیجات معطر خشک و تازه به این غذا طعم خوبی میدهد.
- برای مزهدار کردن میتوانید از آبغوره یا سرکه هم استفاده کنید.
- معمولاً مردم در جنوب کشور آبگوشت باقلا را با خیار، پیاز، انواع ترشی و دوغ سرو میکنند.
- در بعضی رسپیها این آبگوشت را بدون گوجه و رب به صورت سفید درست میکنند.
- برای طعم بهتر میتوانید از زعفران دمکرده هم استفاده کنید.
- جدا کردن پوست گوجهفرنگی کمی سخت است، پس میتوانید ابتدا گوجهها را به صورت X برش دهید و برای ۲۰ ثانیه در آب جوش بگذارید، سپس آبکش کنید و با آب سرد بشویید تا پوستشان راحت جدا شود.
- اگر از غذاهای تند خوشتان میآید، میتوانید آبگوشت را کمی تندتر تهیه کنید.
- برای تهیه این آبگوشت در زودپز، بعد از تفت دادن پیاز، گوشت و چاشنیها، همه مواد را در زودپز بریزید تا سریعتر آماده شود.
آبگوشت باقلا یک نوع آبگوشت خوشمزه جنوبی است که باید به جای نخود از باقلا سبز استفاده کنید. این آبگوشت طعمی متفاوت از آبگوشتهای دیگر دارد اما بیشتر افراد که به آبگوشت علاقه دارند، از خوردن این غذا هم لذت میبرند.