رسپی

رسپی تارت حلوا با حلوای سوهان؛ خوشمزه و مجلسی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

حلوا یکی از دسرهای معروف و محبوب ایرانی است که به ویژه در مراسم و مهمانی‌ها زیاد تهیه می‌شود. تارت یکی از روش‌های زیبا برای سرو حلواست که به جمع‌آوری و پذیرایی کمک می‌کند. با مجله رضیم همراه باشید تا طرز تهیه تارت حلوا با حلوای سوهان را به شما آموزش دهیم.

برای درست کردن این دسر خوشمزه، ابتدا خمیر تارت را با استفاده از کره، پودر قند، تخم مرغ و آرد تهیه کنید و به آرامی در قالب بچینید و بپزید. سپس حلوای سوهان را با تفت دادن آرد، اضافه کردن شیر و شربت آماده کنید. در نهایت، حلوای به دست آمده را داخل تارت‌های پخته ریخته و با تزئین دلخواه سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه تارت

برای تهیه تارت به مواد زیر نیاز دارید:

کره ۱۵۰ گرم
پودر قند (نثار) ۶۰ گرم
آرد سه صفر ۲۰۰ گرم تقریبی
زرده تخم مرغ ۱ عدد
وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری
پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
زعفران دم‌کرده غلیظ نصف قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه حلوای سوهان

برای تهیه حلوای سوهان به موارد زیر نیاز دارید:

آرد گندم یا آرد سنگک ۱ و نیم پیمانه
شیر نصف پیمانه
روغن مایع ۳ چهارم پیمانه

مواد لازم برای تهیه شربت حلوا

برای تهیه شربت حلوا به مواد زیر نیاز دارید:

“““html

شکر ۱ پیمانه
شیر ۱ پیمانه
گلاب اعلا یک چهارم پیمانه
پودر هل ۱ قاشق چای‌خوری
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم

مراحل تهیه تارت

برای تهیه تارت، مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول: ترکیب کره، پودر قند، زرده تخم مرغ و وانیل

برای شروع، کره را به تکه‌های کوچک برش بزنید و در ظرفی قرار دهید. (قبل از استفاده، کره را حدود چند دقیقه از یخچال خارج کنید تا نرم شود)

پودر قند را که الک کرده‌اید به کره اضافه کنید و با همزن به آرامی بزنید تا خوب باهم ترکیب شوند.

سپس با سرعت بیشتر همزن، مواد را هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.

بعد، زرده تخم‌مرغ، وانیل، پودر هل و زعفران دم کرده غلیظ را به مخلوط اضافه کنید و با همزن به آرامی هم بزنید تا مواد ترکیب شوند. بعد از این مرحله، همزن را کنار بگذارید.

مرحله دوم: تهیه خمیر تارت

حالا آرد را روی مخلوط الک کنید و با نوک انگشتان‌تان مواد را باهم مخلوط کنید تا شکل خرده نان بگیرد.

به آرامی خمیر را جمع کنید تا به یک خمیر نرم و لطیف دست پیدا کنید که به دست نچسبد.

اگر پس از اضافه کردن ۲۰۰ گرم آرد، خمیر هنوز چسبناک بود، می‌توانید کمی بیشتر آرد اضافه کنید تا چسبندگی آن کمتر شود.

یک نکته مهم در این مرحله، استفاده از نوک انگشت‌ها برای مخلوط کردن است. هرگز از کف دست برای جمع کردن خمیر استفاده نکنید چون حرارت کف دست باعث داغ شدن و روغن افتادن خمیر می‌شود.

رسپی تارت حلوا با حلوای سوهان؛ خوشمزه و مجلسی

همچنین نباید خمیر تارت را بیش از حد ورز دهید، چون ممکن است به روغن بیفتد. اگر خمیر به روغن بیفتد، تارت‌ها بعد از پخت سفت و خشک می‌شوند و ممکن است شکل خود را از دست بدهند.

خمیر آماده را در یک کیسه نایلونی قرار دهید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.

بیشتر بخوانید: رسپی کاکای شکم پر؛ شیرینی گیلانی

مرحله سوم: پهن کردن خمیر در قالب

برای پهن کردن خمیر در قالب تارت، دو روش وجود دارد:

نخست، مقداری از خمیر به اندازه یک فندق درشت بردارید و در قالب تارت قرار دهید. سپس با نوک انگشت‌ها آن را به آرامی داخل قالب پهن کنید و اضافه‌های اطراف آن را حذف کنید.

دقت کنید که ضخامت خمیر در تمام نقاط یکسان باشد.

روش دوم این است که خمیر استراحت کرده را بین دو ورق کاغذ روغنی با وردنه به ضخامت چند میلی‌متر باز کنید و بعد با یک کاتر دایره‌ای قالب بزنید.

خمیرها را از کاغذ روغنی جدا کنید و روی قالب تارت قرار دهید. با کمک دسته وردنه آن را داخل قالب فیکس کنید.

اگر قالب تارت ندارید، می‌توانید از قالب مافین کوچک استفاده کنید. یا حتی از کاترها به سلیقه خودتان استفاده کنید و خمیر را روی کاغذ روغنی بچینید و بپزید.

بعد از این که خمیر را در قالب‌ها پهن کردید، با یک چنگال کف خمیر را در چند جا سوراخ کنید تا در زمان پخت پف نکند.

مرحله چهارم: پخت خمیر تارت

قالب‌های آماده شده را به مدت یک ساعت در یخچال نگه‌دارید تا استراحت کنند.

سپس آنها را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد که از قبل گرم شده، در طبقه وسط قرار دهید و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید. زمان پخت ممکن است در فرهای مختلف متفاوت باشد.

زمانی که خمیر تارت طلایی شد، آن را از فر بیرون بیاورید. بعد از خارج کردن قالب‌ها از فر، اجازه دهید تا کاملاً خنک شوند. به هیچ عنوان سعی نکنید تارت‌ها را وقتی گرم هستند از قالب خارج کنید؛ زیرا ممکن است خرد شوند.

بیشتر بخوانید: رسپی تارت موز و شکلات

مرحله پنجم: جدا کردن تارت از قالب

بعد از اینکه تارت‌ها کاملاً خنک شدند، قالب‌ها را بردارید و به آرامی از دو طرف فشار دهید تا تارت‌ها از قالب خارج شوند.

لازم به ذکر است که قالب تارت نیازی به چرب کردن ندارد چون در خود خمیر مقدار زیادی کره وجود دارد و به راحتی جدا می‌شود.

تارت‌های آماده شده را می‌توانید تا چند روز نگهداری کنید و در مراسم و مهمانی‌ها استفاده کنید.

حالا وقت تهیه حلوا است. می‌توانید از انواع مختلف حلوا برای داخل تارت استفاده کنید. حتی می‌توانید توپک‌های خرما را به جای حلوا داخل تارت قرار دهید.

“““html
مراحل تهیه حلوای سوهان

در اینجا برای داخل تارت از حلوای سوهان استفاده شده که طعم و رنگ فوق‌العاده‌ای دارد.

  • حلوای سوهان به جای آب با شیر تهیه می‌شود.
  • مواد اولیه و روش تهیه این حلوا طعمی شبیه سوهان به شما می‌دهد.
  • نکته مهم در تهیه این حلوا هم زدن مداوم و حرارت کم است.

مرحله ششم: تهیه شربت

برای تهیه حلوای سوهان ابتدا شربت حلوا را آماده کنید. برای این کار، شکر را در یک ظرف بریزید و شیر را به آن اضافه کنید.

سپس گلاب، پودر هل و زعفران دم‌کرده غلیظ را به این ترکیب اضافه کنید.

مواد را روی حرارت کم قرار دهید و مدام با قاشق چوبی هم بزنید تا شکر کاملاً در شربت حل شود.

سپس حرارت را خاموش کنید و شربت را کنار بگذارید تا در دمای اتاق خنک شود.

در طول تهیه شربت، شیر نباید جوش بیاید و باید قبل از جوشیدن شیر، شکر را با حرارت ملایم حل کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی حلوای خرمالو

مرحله هفتم: مخلوط کردن آرد با شیر

برای تهیه حلوا، آرد گندم را در یک تابه الک کنید و روغن مایع را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

پس از آن، شیر را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب یکدست شود. سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به صورت مداوم مواد را هم بزنید.

نکته اصلی در تهیه حلوا هم زدن مداوم است؛ زیرا در غیر این صورت حلوا گلوله می‌شود. همچنین حرارت باید کاملاً ملایم باشد.

با هم زدن مداوم بر روی حرارت، حلوا به تدریج یکدست و روان می‌شود. به همزدن ادامه دهید تا شیر تبخیر شود و حلوا نرم‌تر شود.

به تدریج حلوا باید روان و رقیق شود و این روند ممکن است بسته به قدرت شعله و نوع تابه، یک ساعت یا بیشتر طول بکشد.

وقتی حلوا کاملاً روان شد، برای مدت ۱۵ دقیقه دیگر هم بزنید تا رنگ آن تغییر کند و به رنگ سوهان درآید.

مرحله هشتم: اضافه کردن شربت به حلوا

وقتی حلوا خوشرنگ شد و به رنگ سوهان درآمد، حرارت را خاموش کنید و شربت را به آرامی و هر بار با یک ملاقه به حلوا اضافه کنید.

پس از افزودن شربت، حلوا را کاملاً مخلوط کنید تا شربت به خوبی جذب آن شود.

مجدداً شربت اضافه کنید و به خورد حلوا دهید. توجه داشته باشید که اضافه کردن شربت باید در حین خاموش بودن حرارت انجام شود. وقتی حلوا کمی لطافت و شیرینی کافی پیدا کرد، آن را با تکان دادن تابه به سمت طرفین شکل دهید.

برای استفاده از حلوا در قیف، می‌توانید آن را کمی نرم‌تر و با غلظت کمتر آماده کنید و شربت بیشتری به آن اضافه کنید تا راحت‌تر از قیف بیرون بیاید.

بیشتر بخوانید: رسپی حلوای کدو حلوایی با شیره انگور

مرحله نهم: تزیین و سرو کردن

حلوای سوهان آماده است. برای قرار دادن حلوا در تارت‌ها، ماسوره مورد نظر را در قیف یکبار مصرف قرار دهید.

حلوا را در قیف بریزید و سپس با کمک قیف، آن را به مقدار دلخواه در تارت‌ها بریزید.

پس از آماده شدن تمام تارت‌ها، می‌توانید برای تزئین روی حلوا پسته خرد شده یا پودر گل محمدی بپاشید و یا با غنچه گل محمدی تزئین کنید.

نکات مهم در خصوص تهیه تارت حلوا

نکات مهم در خصوص تهیه تارت حلوا

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه تارت حلوا اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای عطر و طعم عالی بهتر است که از پودر هل تازه برای حلوا استفاده کنید. برای این کار هل سبز را داخل دستگاه آسیاب بریزید و کاملاً آسیاب کنید.
  • “““html

    پودر کنید. بعد الک کنید و داخل حلوا استفاده کنید.

    • می‌توانید خمیر تارت آماده شده را تا چند روز در یخچال داخل زیپ کیپ نگه‌داری کنید و کمی قبل از استفاده از یخچال خارج کنید تا نرم شود.
    • اگر از یک قالب بزرگ برای تارت استفاده می‌کنید زمان پخت بیشتر می‌شود و هر چه اندازه قالب کوچک‌تر باشد زمان پخت کمتر می‌شود.
    • اگر پودر قند نداشتید می‌توانید شکر را آسیاب و الک کنید و داخل مواد استفاده کنید.
    • چون داخل خمیر تارت مقدار قابل توجهی کره استفاده شده، بعد از قرار گرفتن داخل یخچال خمیر تارت سفت‌تر می‌شود؛ بنابراین کمی قبل از سرو از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
    • اگر حلوای شما به دلیل اضافه کردن بیش از حد شربت شل شد می‌توانید مجددا آن روی حرارت قرار داده و تفت دهید تا حلوا جمع شود.
    • به جای استفاده از پودر هل، می‌توانید هل ساییده شده را با مقدار کمی آب جوش دم کنید و بعد صاف کرده و داخل شربت استفاده کنید.
    • یکی از نکات خیلی مهم برای داشتن یک حلوای خوشمزه و با کیفیت، زمان و دقت در تفت دادن آرد است. هر چه بیشتر و با حرارت ملایم تفت دهید، حلوای بهتری خواهید داشت.
    • حتما باید موقع تفت دادن آرد آن را مرتب هم بزنید تا به صورت یکنواخت بو داده شود.
    • الک کردن آرد قبل از تفت دادن خیلی به کیفیت حلوا کمک می‌کند.

    در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی تارت حلوا را برای شما توضیح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این دسر خوشمزه را در خانه برای مراسم‌هایتان تهیه کنید و از طعم فوق‌العاده‌اش لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا