رسپی ترشی زرشک و کلم قرمز + نکات کپک نزدن

“`html
ترشی کلم قرمز با زرشک یکی از خوشمزهترین و خوشرنگترین ترشیهای خانگی است که میتوانید به عنوان دورچین غذا از آن استفاده کنید. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله رضیم میتوانید با روش تهیه ترشی زرشک و کلم قرمز و تمامی نکات لازم برای درست کردن این ترشی آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش تهیه
برای درست کردن این ترشی در ابتدا کلم بنفش و زرشک را بشویید و خوب خشک کنید. سپس کلمها را به شکل ریز خرد کنید. نیمی از زرشکها را در مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید تا پوره شود. بعد آن را از صافی رد کنید. اکنون سرکه را با شکر و نمک مخلوط کنید.
حالا مخلوط کلم خرد شده، زرشک پوره شده، سرکه و دانههای زرشک را در یک ظرف بریزید و مواد را هم بزنید. سپس مواد ترشی را به همراه فلفل قرمز در شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید. برای دانستن جزئیات بیشتر در مورد این ترشی خوشمزه میتوانید ادامه مقاله را مطالعه کنید.
مواد لازم برای ترشی زرشک و کلم قرمز
کلم بنفش | ۱ عدد |
زرشک تازه | ۵۰۰ گرم |
سرکه | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل تند | ۲ عدد |
مراحل تهیه ترشی زرشک و کلم قرمز
- مدت زمان آمادهسازی: ۲۰ دقیقه
- درجه سختی: متوسط
- مناسب برای: یک شیشه
در ادامه به مراحل تهیه ترشی زرشک با کلم بنفش میپردازیم.
مرحله اول: کلمها را خرد کنید
برای شروع ابتدا کلم بنفش را بشویید و به کمک رنده یا غذاساز آن را به شکل ریز خرد کنید. سپس کلمهای خرد شده را برای چند ساعت روی پارچهای بیندازید تا کاملاً خشک شوند و آب اضافی آنها خارج شود. این کار به ماندگاری بهتر ترشی کمک کرده و از کپک زدن آن جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: ترفندهایی برای خوشمزهتر شدن ترشی کلم قرمز
مرحله دوم: زرشکها را پوره کنید
در این مرحله زرشکهای تازه را بشویید و خشک کنید. سپس آنها را در غذاساز قرار دهید تا به صورت پوره درآید. میتوانید از مخلوط کن یا گوشت کوب برقی نیز استفاده کنید.
مرحله سوم: زرشک را از صافی رد کنید
بعد از میکس کردن، زرشکها را از صافی رد کنید تا کاملاً یکدست شوند. این کار باعث میشود ترشی ظاهر و طعم بهتری بگیرد.
مرحله چهارم: ترکیب سرکه، نمک و شکر را آماده کنید
مقداری سرکه در یک ظرف بریزید و سپس شکر و نمک را به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا مواد کاملاً مخلوط شوند و شکر و نمک به خوبی با سرکه ترکیب شوند.
مرحله پنجم: مواد ترشی را مخلوط کنید
پوره زرشک را در یک کاسه بزرگ بریزید و کلم بنفش خرد شده را به آن اضافه کنید. باقیمانده زرشکهای تازه را پاک کرده و پس از شستن و خشککردن به مواد اضافه کنید. حالا سرکه را…
“““html
در کاسه بریزید. میزان سرکه تقریبی است و میتوانید اگر خواستید، مقدار آن را کمتر یا بیشتر کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی کلم سفید
مرحله ششم: ترشی را در شیشه بریزید
پس از اینکه مواد ترشی را خوب مخلوط کردید، باید آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و فلفل تند را بین مواد اضافه کنید. شیشه را پر کنید و درب آن را محکم ببندید. ترشی را به مدت چند روز در یخچال بگذارید. معمولاً بعد از ۳ تا ۴ روز میتوانید آن را میل کنید.
نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی زرشک و کلم قرمز
- ورود رطوبت به این ترشی باعث کپک زدن آن میشود، بنابراین قبل از درست کردن، زرشکها و کلمها را خوب بشویید و روی پارچه بگذارید تا کاملاً خشک شوند.
- بعد از آمادهسازی ترشی، باید آن را در یک شیشه خشک و تمیز بریزید.
- برای برداشت ترشی از شیشه، حتماً از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.
- به مقدار مناسب نمک اضافه کنید، بهطوری که به ازای هر لیتر سرکه، یک قاشق غذاخوری نمک نیاز است.
- ترشی را در شیشهای بریزید که درب آن بهشدت بسته میشود. اگر هوا به داخل شیشه بیاید، ممکن است کپکها شروع به رشد کنند.
- قبل از تهیه ترشی، زرشکها و کلمها را خوب بشوید و ضدعفونی کنید تا از آلودگی جلوگیری شود.
- مقدار سرکه باید به خوبی روی مواد را بپوشاند. اگر احساس کردید مقدار سرکه کم است، کمی دیگر اضافه کنید. برخی از سرکه بعد از یک هفته جذب مواد میشود، پس ممکن است دوباره نیاز به اضافه کردن سرکه داشته باشید.
- ترشی را در یخچال یا جایی خنک و تاریک نگهداری کنید. قرار دادن آن در مکان گرم و پر نور ممکن است باعث کپک زدن شود.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی گوجه فرنگی
نکات و فوتوفنهای رسپی ترشی زرشک و کلم قرمز
- برای تهیه انواع ترشی زرشک، میتوانید از سیر استفاده کنید تا طعم و مزه بهتری بگیرد.
- بهتر است مقدار کمی از زرشکها را میکس کنید و بقیه را به صورت درسته در ترشی قرار دهید تا ترشی شما رنگ و طعم خوبی بگیرد.
- اگر زرشک تازه ندارید، میتوانید از زرشک خشک استفاده کنید. در این صورت، زرشک را یک ساعت در آب بخیسانید و سپس بخشی از آن را با نصف لیوان آب داغ در مخلوطکن بریزید و پوره کنید و بقیه را بهصورت درسته اضافه کنید.
- میتوانید به دلخواه کلمها را درشتتر خرد کنید.
- برای تهیه این ترشی میتوانید از سرکه سفید یا قرمز استفاده کنید.
- به منظور طعمدار کردن ترشی، میتوانید مقداری تخم گشنیز هم اضافه کنید.
- به جای شکر، از نبات برای تعدیل طعم استفاده کنید.
- اضافه کردن گلپر به این ترشی طعمی خاص میدهد و همچنین خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و از کپک زدن جلوگیری میکند.
- میتوانید به دلخواه مقدار کمی آب لیمو ترش تازه هم اضافه کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی بهترین روش تهیه ترشی زرشک و کلم قرمز و نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن و خوشمزهتر شدن آن را بررسی کردیم. اگر تجربهای در تهیه این ترشی منحصر به فرد دارید، حتماً نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.