رسپی ترشی گل کلم و موسیر به روش سنتی؛ محبوب و خوشمزه

“`html
ترشی گل کلم و موسیر یکی از ترشیهای معروف ایرانی است که به خاطر طعم خاص و خوشمزهاش خیلی طرفدار دارد. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله رضیم میتوانید با طرز تهیه ترشی گل کلم و موسیر خوشمزه به روش سنتی آشنا شوید.
طرز تهیه ترشی گل کلم و موسیر
آمادهسازی مواد اولیه این ترشی حدود نیم ساعت زمان میبرد و برای اینکه ترشی آماده مصرف شود، باید چند روز تا چند هفته صبر کنید.
مواد لازم برای تهیه ترشی گل کلم و موسیر
گل کلم کوچک | ۱ عدد |
موسیر | ۴ عدد |
خیار بوتهای | ۴ عدد |
فلفل سبز تند | ۴ عدد |
سرکه | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
آب جوشیده | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک | ۲ قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه ترشی گل کلم و موسیر
در این بخش میتوانید با مراحل تهیه ترشی گل کلم و موسیر آشنا شوید.
مرحله اول: گل کلم و موسیر را خرد کنید
برای شروع باید گل کلم را بشویید و چند بار آبکشی کنید تا کاملاً تمیز شود. برای شستن گل کلم، میتوانید آن را برای چند دقیقه در ترکیب آب نمک و سرکه قرار دهید تا ضدعفونی شود. سپس آن را به صورت درشت خرد کنید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای زود رسیدن ترشی
مرحله دوم: گل کلمها را بجوشانید
گل کلمهای خرد شده را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب، نمک و زردچوبه نیز به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید گل کلمها برای ۱۰ دقیقه بجوشند. پس از آن، آنها را در آبکش بریزید تا آب اضافیشان خارج شود و کمی خنک شوند.
مرحله سوم: ترکیب آب نمک و سرکه را آماده کنید
در این مرحله باید سرکه را با ۱ لیوان آب داغ و ۲ قاشق غذاخوری نمک ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا نمک کاملاً در ترکیب آب و سرکه حل شود.
بیشتر بخوانید: آب زیتون را چگونه درست کنیم؟
مرحله چهارم: موسیر را خرد کنید
موسیر را بشویید و خوب تمیز کنید. سپس آن را به خوبی خشک کرده و به صورت ورقهای خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: خیار و فلفل سبز را خرد کنید
بعد از موسیر،
“““html
به سراغ خیار بروید. خیار را بشویید و خوب خشک کنید. سپس آن را با پوست به صورت ورقهای خرد کنید. در ادامه فلفل سبز تند را نیز به صورت ورقهای یا کمی درشتتر خرد کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی گل کلم با آب گوجه فرنگی
مرحله ششم: مواد ترشی را ترکیب کنید
ترکیب خیار، فلفل سبز و موسیر را در یک ظرف بزرگ بریزید و در ادامه تخم گشنیز را اضافه کنید و بعد مواد را کمی زیر و رو کنید.
مرحله هفتم: مواد ترشی را در شیشه بریزید
مواد ترشی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید. سپس ترکیب آب و سرکهای که از قبل آماده کرده بودید را روی آن بریزید. باید مقداری آب و سرکه به اندازهای باشد که روی مواد را کاملاً بپوشاند. در انتها درب شیشه را محکم ببندید.
بیشتر بخوانید: رسپی سرکه خرما خانگی
مرحله هشتم: صبر کنید تا ترشی آماده شود
بعد از آماده شدن ترشی باید آن را برای ۲ هفته در دمای معمولی آشپزخانه قرار دهید تا ترشی کاملاً به مزه بیفتد و آماده شود. بعد از ۲ هفته میتوانید این ترشی را با غذا میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.
نکات و فوت و فنهای رسپی ترشی گل کلم و موسیر
- برای تهیه این ترشی، ابتدا همه سبزیجات را خوب بشویید و سپس روی پارچه قرار دهید تا کاملاً خشک شوند. اگر مواد خیس باشند، ترشی خراب میشود.
- میتوانید از خیارهای کوچک، معروف به خیارشوری، استفاده کنید و آنها را به صورت کامل در ترشی بریزید.
- برای خوشمزهتر شدن ترشی، از کلم، موسیر و خیار تازه و باکیفیت استفاده کنید.
- اگر فلفل سبز تازه ندارید، میتوانید از فلفل خشک یا پودر فلفل قرمز تند استفاده کنید.
- بعد از باز کردن درب ترشی، آن را در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشود.
- اگر میخواهید تندی ترشی متعادل باشد و ظاهر آن زیباتر، میتوانید فلفلها را به صورت کامل در ترشی بریزید.
- برای به دست آوردن رنگ زرد برای ترشی، از زردچوبه استفاده کنید. در غیر این صورت، میتوانید زردچوبه را حذف کرده و ترشی سفید درست کنید.
- میتوانید در کنار موسیر، مقداری هویج، خیار یا کرفس اضافه کنید. حتماً همه مواد را به یک اندازه خرد کنید.
- برای طعمدار کردن ترشی، کمی ادویه ترشی هم میتوانید به آن اضافه کنید.
- اگر میخواهید بعد از آماده شدن، سریعاً ترشی را مصرف کنید، میتوانید مواد را ۵ دقیقه در آب نمک و سرکه بجوشانید، سپس در شیشه بریزید و بعد از خنک شدن میل کنید. دقت کنید که بیشتر از ۵ دقیقه نجوشد چون نرم میشوند.
- در برخی دستورها، بعد از آمادهسازی، ترشی را در شیشه میریزند و به مدت ۷ روز در آفتاب قرار میدهند تا آماده شود. اگر آفتاب ملایم است، ممکن است ۱۰ تا ۱۵ روز نیاز باشد.
- در این دستور میتوانید به جای ترکیب آب و سرکه، از سرکه خالص استفاده کنید که طعم ترشی را ترشتر میکند.
- مقداری سیاه دانه، زیره سبز یا گلپر هم میتواند به ترشی طعم بهتری بدهد.
- استفاده از سرکه سفید باعث میشود رنگ ترشی زیباتر شود.
- اگر موسیر تازه ندارید، میتوانید از موسیر خشک استفاده کنید.
“““html
در این مقاله بهترین روش تهیه ترشی گل کلم و موسیر و نکات مهم درست کردن آن توضیح داده شد. اگر شما تجربهای در درست کردن این ترشی خوشمزه دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستانی که به آن علاقه دارند به اشتراک بگذارید.