رسپی «دل دکونه» گیلانی؛ با طعم اصیل شمالی

“`html
دل دکونه یا بادمجان کباب یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و خاص گیلانی است که تهیه آن خیلی ساده است. در ادامه با مجله رضیم همراه باشید تا طرز تهیه این غذای سنتی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه دل دکونه
برای تهیه این غذا به مواد زیر نیاز دارید:
بادمجان | ۴ عدد |
گوجه | ۲ عدد |
گردو آسیاب شده | ۱۲۰ گرم |
سیر | ۳ حبه |
سبزی معطر | ۳ قاشق غذاخوری |
رب انار یا رب آلوچه | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
پیاز | ۱ عدد |
نمک، فلفل و گلپر | به میزان لازم |
مراحل تهیه دل دکونه
برای درست کردن دل دکونه گیلانی این مراحل را دنبال کنید:
مرحله اول: برش بادمجانها
اول از همه بادمجانها را خوب بشویید و پوست آنها را بکنید.
با چاقو یک برش عمودی روی بادمجانها بزنید.
مواظب باشید که ۳ سانت از بالای بادمجان و انتهای آن را نبرید.
تا آخر پخت، میتوانید کلاهک بادمجان را بردارید.
نکته: بادمجانهای تازه و قلمی انتخاب کنید.
مرحله دوم: نمکپاشی بادمجانها
پس از برش دادن بادمجانها، روی آنها نمک بپاشید.
بگذارید ۱۵ دقیقه بماند.
این کار تلخی بادمجانها را میگیرد.
بعد از ۱۵ دقیقه، بادمجانهای نمکزده را در یک کاسه آب بریزید تا ۲۰ دقیقه خیس بخورند.
نکته: با خیساندن بادمجانها در آب نمک، هنگام سرخ کردن روغن کمتری نیاز دارید.
بیشتر بخوانید: رسپی نان کنجدی جادویی
مرحله سوم: سرخ کردن بادمجانها
بعد از خیس خوردن بادمجانها، آنها را از کاسه خارج کنید و روی یک پارچه تمیز بگذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.
سپس در یک تابه با روغن آنها را سرخ کنید.
وقتی بادمجانها طلایی شدند، آنها را کنار بگذارید تا سرد شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی کباب تابهای بادمجان کبابی
مرحله چهارم: درست کردن مواد میانی
ابتدا گردوها را آسیاب کنید، میتوانید از آسیاب دستی یا مخلوط کن استفاده کنید.
سپس رب انار یا رب آلوچه را به گردو اضافه کنید.
سیر و پیاز را رنده کرده و همراه سبزی معطر به مواد اضافه کنید.
نمک، فلفل، گلپر و هر ادویه دیگری که دوست دارید را هم به مواد اضافه کنید.
همه این مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
نکته: سبزی مخصوص دل دکونه، چوچاق است، اما اگر در دسترس ندارید، میتوانید از جعفری، پونه، گشنیز، نعنا و ریحان به عنوان جایگزین استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی املت گوجه فرنگی؛ به روش قهوهخانهای
“““html
مرحله چهارم: گوجه را خالی کنید
گوجههایی که برای این غذا انتخاب میکنید باید نسبتا بزرگ و گرد باشند.
سر گوجه را با چاقو ببرید و با یک قاشق به آرامی داخل آن را خالی کنید.
این کار را با احتیاط انجام دهید تا پوست و بدنه گوجه شکسته نشود.
نکته: سر گوجه و پورهای که از آن به دست میآید را دور نریزید، چرا که بعد از پر کردن مواد داخل گوجه دوباره به آن نیاز دارید.
بیشتر بخوانید: خواص شگفتانگیز بادمجان برای کلیه
مرحله پنجم: پر کردن بادمجان و گوجه
مخلوطی که آماده کردهاید را به آرامی داخل بادمجانها و گوجهها بریزید.
در یک تابه، بادمجان و گوجههای پرشده را بچینید.
پوره گوجه را دور تابه بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید.
در تابه را بگذارید و اجازه دهید غذا برای ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزد و جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: رسپی مُدَربَل بادمجان؛ غذای خوشمزه تونسی
مرحله ششم: سرو کردن دل دکونه
چون دل دکونه گیلانی یک غذای سبک است، میتوانید آن را به عنوان پیشغذا یا میانوعده سرو کنید.
برای وعدههای اصلی مثل ناهار و شام، معمولاً دل دکونه را با کته برنج سرو میکنند.
همچنین میتوانید دل دکونه را با نان نیز میل کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کوفته بادمجان کبابی
دل دکونه گیلانی در واقع نوعی دلمه بادمجان است که با نامهای دیگری مثل بادمجان کباب یا تک دکونه هم شناخته میشود. در این مقاله از مجله آشپزی رضیم سعی کردیم بهترین روش پخت این غذای خوشمزه گیلانی را برای شما توضیح دهیم.