رسپی میوه خشک پاستیلی در خانه + نکات و فوتوفن ها

“`html
میوه خشک پاستیلی، یک میان وعده خوشمزه و سالم است که میتوانید به سادگی در خانه با میوههای دلخواه خود درست کنید. روش تهیه آن بسیار آسان و بدون نیاز به ابزار خاصی است. در این مقاله از مجله رضیم شما را با طرز تهیه میوه خشک پاستیلی خانگی و نکات مهم آن آشنا میکنیم.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا میوههای خرد شده را با شکر، آبلیمو، دارچین و زنجبیل ترکیب کنید و یک شب در یخچال بگذارید. سپس با اضافه کردن آب و حرارت دادن، شهد غلیظی درست کنید. در آخر، میوهها را از شهد جدا کرده و در دستگاه خشککن یا روی بخاری با حرارت کم خشک کنید. برای دیدن مراحل کامل طرز تهیه میوه خشک پاستیلی، ادامه مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای میوه خشک پاستیلی
میوه خرد شده | ۳ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
آبلیمو | ۱ الی ۲ قطره |
آب | ½ لیوان |
دارچین | به مقدار لازم |
زنجبیل | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه میوه خشک پاستیلی
- زمان آمادهسازی: ۲ الی ۴ روز
- این مقدار مواد اولیه برای یک شیشه متوسط میوه خشک پاستیلی مناسب است.
مرحله اول: مخلوط کردن مواد اولیه
میوههای خرد شده را به همراه مقداری شکر (تقریباً یک سوم وزن کل میوهها)، آبلیمو و مقدار کمی دارچین و زنجبیل در یک قابلمه بریزید. قابلمه را یک شب در یخچال بگذارید تا شکر حل شود.
مرحله دوم: اضافه کردن آب
پس از یک شب، قابلمه را از یخچال بیرون بیاورید. نصف لیوان آب به مخلوط اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. برای ذوب شدن شکر، مخلوط را مرتب هم بزنید. پس از ۵ دقیقه که آب جوش آمد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم: غلیظ کردن آب میوه
بعد از برداشتن قابلمه از روی حرارت، آن را به مدت سه ساعت در یخچال قرار دهید. سپس دوباره قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و به مدت پنج دقیقه حرارت دهید. سپس دوباره به یخچال برگردانید تا سرد شود. این روند حرارت دادن و سرد کردن را تکرار کنید تا آب میوه غلیظ و تبدیل به شهد شود.
مرحله چهارم: صاف کردن میوهها
پس از آماده شدن شهد میوه، درب قابلمه را ببندید و آن را در دمای اتاق بگذارید. بعد از چند ساعت، محتویات را از صافی رد کنید تا شهد اضافی از میوهها جدا شود.
مرحله پنجم: خشک کردن میوهها
میوهها را در یک سینی به صورت یک لایه بچینید و بر روی بخاری با حرارت کم بگذارید تا خشک شوند.
“““html
اگر دستگاه خشککن میوه دارید، میتوانید میوهها را درون آن قرار دهید تا فرآیند خشک شدن به طور یکنواختتر و سریعتر انجام شود.
بیشتر بخوانید:رسپی چیپس سیب خانگی+ ترد و طعمدار
مرحله ششم: نگهداری از میوه خشک پاستیلی
میوه خشک پاستیلی را در ظرفی با درب محکم و بدون رطوبت قرار دهید. سپس، این ظرف را در جایی خشک، خنک و با تهویه مناسب نگهداری کنید.
هرگز این محصول را در نور مستقیم خورشید قرار ندهید زیرا نور خورشید رنگ، طعم و عطر آن را تغییر میدهد. برای حفظ عطر و طعم طبیعی میوه خشک پاستیلی، بهتر است آن را از مواد غذایی با بوهای شدید دور نگه دارید.
نکات و فوتوفنهای رسپی میوه خشک پاستیلی
برای داشتن میوه خشک پاستیلی خوشطعم و باکیفیت، چند نکته زیر را رعایت کنید:
- میوهها را برای مدت طولانی روی بخاری قرار ندهید؛ این کار باعث سیاه شدن آنها میشود.
- از میوههای سالم، سفت و تازه استفاده کنید. انتخاب نوع میوه به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید هر میوهای که دوست دارید انتخاب کنید. همچنین، اندازه برشها هم به سلیقه شما بستگی دارد.
- مهمترین نکته، خشک کردن درست میوههاست. باید میوهها به حدی خشک شوند که نرم و پاستیلی شوند، اما نباید کاملاً خشک و سفت شوند.
- برای اطمینان از خشک شدن یکنواخت میوهها، هر چند دقیقه یکبار آنها را زیر و رو کنید تا همه قسمتها به طور مساوی گرم شوند.
بیشتر بخوانید: روشهای نگهداری میوه خشک در منزل؛ با حفظ ارزش غذایی آن
مدت زمان آماده شدن میوه خشک پاستیلی
زمان لازم برای درست کردن میوه خشک پاستیلی به نوع میوه بستگی دارد. معمولاً سیب خشک پاستیلی در دو روز آماده میشود، در حالی که میوههای آبدارتری مثل هلو به حدود چهار روز زمان نیاز دارند. میوههایی با رطوبت متوسط هم طی سه روز خشک میشوند.
این زمانها برای روشهای خشک کردن بدون دستگاه و با استفاده از بخاری است. اگر از دستگاه خشککن استفاده کنید، زمان خشک شدن میوهها به طرز چشمگیری کاهش مییابد.
در این قسمت از مجله آشپزی رضیم، با رسپی میوه خشک پاستیلی، یک میانوعده خوشمزه و سالم آشنا شدید. این تنقلات نه تنها لذیذ هستند، بلکه جایگزینی مناسب برای تنقلات پرکالری و ناسالم نیز به شمار میآیند. پس شروع کنید و با استفاده از میوههای فصل، این تنقلات خوشمزه را درست کنید و از خوردن آنها لذت ببرید.