رسپی نان کنجدی جادویی؛ جادوگری خوشمزه و جذاب

“`html
نان کنجدی جادویی، نوعی نان است که بدون استفاده از فر آماده میشود و در روغن سرخ میشود. شما میتوانید این نان را به تنهایی میل کنید یا داخل آن را با انواع مواد مختلف پر نمایید. در این مطلب از مجله رضیم، ما مراحل تهیه این نان خوشمزه و نرم را برایتان توضیح خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه نان کنجدی جادویی
برای تهیه نان کنجدی جادویی به مواد زیر نیاز دارید:
آرد قنادی | ۵ پیمانه تقریبی |
خمیر مایه | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
شیر ولرم برای خمیر | ۲ پیمانه |
شیر برای رومال خمیر | ۱ چهارم پیمانه |
کنجد | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
مراحل تهیه نان کنجدی جادویی
برای تهیه نان کنجدی جادویی، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: آماده کردن خمیر مایه
برای شروع، شکر را به شیر ولرم اضافه کنید و سپس خمیر مایه را به این مخلوط اضافه نمایید.
مواد را خوب هم بزنید و روی ظرف را بپوشانید. به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل بیاید.
دما شیر باید حدود ۳۵ تا ۴۰ درجه باشد.
اگر دماسنج ندارید، کافی است نوک انگشتتان را داخل شیر بزنید. دما باید به قدری باشد که احساس گرما کنید، اما دستتان نسوزد و بتوانید آن را نگه دارید.
اگر شیر خیلی گرم باشد، خمیر مایه از بین میرود و اگر سرد باشد، خمیر مایه فعال نمیشود.
خمیر مایه از شکر تغذیه میکند و این شکر باعث شیرینی نان نمیشود.
مرحله دوم: اضافه کردن آرد به خمیر مایه
وقتی خمیر مایه عمل آمد، به تدریج آرد و نمک را به آن اضافه کنید.
ادامه دهید تا مواد به خوبی مخلوط شوند و وقتی خمیر شکل گرفت، با دست ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید.
به یاد داشته باشید که نوع آرد و میزان آبگیری آن متفاوت است، بنابراین آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر به درستی شکل بگیرد و خمیر خیلی سفت نشود.
مرحله سوم: ورز دادن خمیر
خمیر به دست آمده را به مدت ۱۵ دقیقه روی سطح کار ورز دهید تا کاملاً یکدست و لطیف شود. ورز دادن در کیفیت نان تاثیر زیادی دارد.
خمیر را با قسمت انتهایی دست…
“““html
خمیر را ورز دهید، اما هرگز چنگ نزنید؛ چون این کار باعث میشود خمیر چسبندهتر شود و در نهایت نان سفت و بیکیفیت شود.
اگر هنگام ورز دادن، خمیر به صفحه کار چسبید، خیلی کم و به اندازه یک پنس آرد روی صفحه کار بریزید.
سپس خمیر را داخل یک ظرف مناسب قرار دهید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و سپس با یک دستمال حولهای بپوشانید و بگذارید یک ساعت استراحت کند تا حجم خمیر دو برابر شود.
بیشتر بخوانید: نان دیگی؛ اصیل و خوشمزه
مرحله چهارم: چونه کردن خمیر
پس از استراحت، خمیر را کمی ورز دهید تا هوا از آن خارج شود و دوباره خمیر را به چونههای کوچک تقسیم کنید.
خمیر را با چاقو به شش قسمت مساوی تقسیم کنید.
هر قسمت خمیر را دوباره چونه کنید و با دست کمی مسطح کنید.
مرحله پنجم: رومال کردن چونهها
با قلممو روی هر چونه را با شیر رومال کنید.
قسمتی که با شیر آغشته شده را به کنجد فرو ببرید تا به خوبی کنجدی شود.
سپس خمیر را روی صفحه کار که کمی آرد پاشیدهاید، قرار دهید.
با وردنه به شکل دایرهای به قطر بیست سانت باز کنید. اگر وردنه به خمیر چسبید، کمی آرد روی وردنه بپاشید.
خمیر باز شده را به صورت افقی و عمودی به چهار قسمت تقسیم کنید.
مرحله ششم: سرخ کردن چونهها
داخل یک ظرف عمیق روغن مخصوص سرخ کردن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
سپس هر قسمت خمیر را داخل روغن بیندازید و اجازه دهید با حرارت کم پخته و پف کند.
وقتی خمیر پف کرد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
مراقب باشید که زمان پف کردن نان زیاد نشود؛ چون ممکن است بترکد. وقتی پف به اندازه لازم رسید، نان را برگردانید تا طرف دوم هم بپزد.
وقتی هر دو طرف طلایی شد، نانها را از روغن خارج کرده و روی دستمال روغنگیر قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
از بیش از حد سرخ کردن نانها هم پرهیز کنید چون باعث میشود نان خشک و سفت شود.
سپس همه خمیرها را به همین ترتیب سرخ کنید تا آماده شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی نان اهری (یتی قات) خانگی
مرحله هفتم: سرو کردن نان
نانها تا زمانی که گرم هستند، کمی خشک به نظر میرسند، اما با خنک شدن نرم میشوند.
میتوانید نانها را با چاقو یا قیچی از وسط برش بزنید و داخل آنها را با مواد دلخواه پر کنید یا به صورت ساده سرو کنید.
نکات طلایی در تهیه نان کنجد جادویی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه نان کنجدی جادویی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- عمل آوردن خمیر مایه و استراحت ده دقیقهای فقط برای اطمینان از سلامت خمیرمایه است. اگر از سلامت خمیر مایه اطمینان دارید، میتوانید همه مواد را با هم ترکیب کنید و نیازی به عمل آوردن خمیر مایه نیست.
- اگر با وجود رعایت همه نکات مثل درجه شیر ولرم و افزودن شکر، خمیر مایه عمل نیامد و پف نکرد، یعنی تاریخ انقضای خمیر مایه گذشته و قابلمصرف نیست.
- خمیر را هنگام باز کردن با وردنه خیلی نازک نکنید؛ قطر بیست سانت برای دایره کافی است.
- نمک یکی از موارد الزامی همه نانهاست که فعال شدن خمیرمایه را کنترل میکند و باید به همراه آرد به مواد اضافه شود. به هیچ عنوان نباید مستقیماً به خمیرمایه اضافه شود.
- داخل این نان از تخم مرغ استفاده نشده است؛ بنابراین روغن کف نمیکند و همه خمیرها را به راحتی و به نوبت میتوانید سرخ کنید.
- این مواد ۲۴ عدد نان به ما میدهد. در صورت دلخواه میتوانید نصف مواد را آماده کنید و سه تا چونه داشته باشید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم رسپی نان کنجدی جادویی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این نان خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.