رسپی

رسپی کوفته شلغم و نخود + نکات و فوت‌وفن ها

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

اگر دنبال یک غذای گیاهی خوشمزه و سالم هستید، کوفته شلغم و نخود گزینه مناسبی برای شماست. این کوفته علاوه بر طعم بسیار خوبش، خواص شلغم را هم دارد. در این مقاله از مجله رضیم، طرز تهیه کوفته شلغم و نخود را به همراه همه نکات مهم به شما آموزش می‌دهیم.

نگاهی سریع به روش تهیه

اول، نخود و گندم را جداگانه خیس کنید و بپزید. سپس، پیاز و سیر را تفت دهید و شلغم رنده شده را به آنها اضافه کنید همراه با زیره، گشنیز، نمک و فلفل. وقتی شلغم پخته شد، آن را همراه با نخود، گندم، جو، آرد نخودچی، نمک و پودر سیر در غذاساز بریزید و مخلوط کنید. مایه کوفته را به شکل توپ درآورید و در فریزر بگذارید. در این مدت، پیاز و پیازچه و هویج و رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا سس آماده شود. در نهایت، کوفته‌ها را در آب جوش بپزید و در حین پخت، سس را هم به آنها اضافه کنید. برای خواندن کامل طرز تهیه کوفته شلغم و نخود به ادامه مطلب رجوع کنید.

مواد لازم برای کوفته شلغم و نخود

شلغم ۲ عدد
پیاز ۲ عدد
نخود پخته ۱/۲ لیوان
سیر ۲ حبه
گندم ۱/۴ لیوان
جو دوسر ۲ قاشق غذاخوری
گشنیز ۱ قاشق چای‌خوری
هویج ۱ عدد
پیازچه ۲ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
زیره و پودر سیر به مقدار لازم
آرد نخودچی ۱ قاشق غذاخوری
آب به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه کوفته شلغم و نخود

  • زمان آماده‌سازی و پخت: ۲ الی ۲:۳۰ ساعت
  • مناسب برای: ۴ الی ۶ نفر

مرحله اول: خیساندن نخود

نخود و گندم را از شب قبل در آب ولرم به طور جداگانه بخیسانید. برای جلوگیری از نفخ، بهتر است چند بار آب نخود را عوض کنید.

مرحله دوم: پختن نخود

پس از خیساندن، نخودها را با مقداری آب داخل قابلمه یا زودپز بریزید و بپزید تا نرم شوند.

“““html

۳۰ دقیقه بپزید تا کاملا نرم شوند.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت به اصفهانی+ ۶ نکته طلایی

مرحله سوم: پختن گندم

گندم‌های خیس خورده را با ¾ پیمانه آب در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. گندم‌ها را در حین پخت چک کنید. اگر آب قابلمه قبل از پختن گندم‌ها تمام شد، کمی آب به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم: تفت دادن سیر و پیاز

یک عدد پیاز را پوست کنده و به شکل نگینی خرد کنید. سپس یک تابه را روی حرارت قرار داده و کمی روغن درون آن بریزید تا داغ شود. پیازهای خرد شده را با زردچوبه به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها نرم شوند. سیر را پوست کنده و له کنید و آن را به پیازها اضافه کرده و تفت دهید تا عطر خوبی بگیرد.

مرحله پنجم: پختن شلغم به همراه گشنیز، زیره و ادویه‌جات

شلغم‌ها را پوست کنده و رنده کنید. سپس آنها را با زیره، گشنیز، فلفل و نمک به پیاز و سیر اضافه کرده و تفت دهید. در ادامه، درب تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا شلغم‌ها به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزند و نرم شوند. مراقب باشید که مواد به کف تابه نچسبد. در صورت نیاز، کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی کوفته سیب زمینی و هویج

مرحله ششم: آماده کردن مایه کوفته

بعد از پخت شلغم‌ها، آنها را به همراه نخود پخته، گندم پخته، جو، آرد نخودچی، پودر سیر و نمک در غذاساز بریزید و به خوبی مخلوط کنید. اگر غذاساز ندارید، می‌توانید از گوشت‌کوب برقی استفاده کنید.

مرحله هفتم: قرار دادن مایه کوفته در فریزر

مایه کوفته را به شکل توپ‌های گرد درآورید و آنها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید.

مرحله هشتم: درست کردن سس

یک عدد پیاز را رنده کنید و با کمی روغن، زردچوبه و نمک در تابه تفت دهید. در همین حین، هویج را شسته، پوست کنده و نگینی خرد کنید. پیازچه‌ها را نیز شسته و خرد کنید.

رسپی کوفته شلغم و نخود + نکات و فوت‌وفن ها

حالا هویج و پیازچه‌های خرد شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا کمی نرم شوند. سپس، رب گوجه‌فرنگی را به تابه اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن گرفته شود.

بیشتر بخوانید: رسپی کوفته زرشکی

مرحله نهم: پختن کوفته

یک لیوان آب داخل تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس کوفته‌ها را در تابه بچینید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزند. در حین پخت، سس را هم روی کوفته‌ها بریزید تا طعم‌دار شوند.

مرحله دهم: سرو کردن کوفته شلغم و نخود

بعد از آماده شدن کوفته‌ها، آنها را در ظرف سرو بچینید و تا گرم هستند با نان تازه میل کنید. نوش جان!

نکات و فوت و فن‌های رسپی کوفته شلغم و نخود

در ادامه نکات کلیدی برای پختن کوفته شلغم و نخود را بررسی می‌کنیم.

  • اگر بعد از مخلوط کردن مواد کوفته در غذاساز، مایه کوفته کمی چسبناک بود، می‌توانید آرد نخودچی بیشتری اضافه کنید. اما مراقب باشید که آرد را کم‌کم اضافه کنید تا مخلوط سفت نشود.
  • اندازه کوفته‌ها به سلیقه شما بستگی دارد، اما بهتر است آنها را کوچک یا متوسط درست کنید تا سریع‌تر بپزند و وسط آنها خام نماند.
  • یکی از نکات مهم در رسپی کوفته، قراردادن مایه کوفته در فریزر است. این کار کمک می‌کند تا مواد کوفته سفت شوند و در حین پخت وا نروند.
  • در صورت تمایل، می‌توانید در مراحل آخر پخت چند قطره آبلیموی تازه به کوفته‌ها اضافه کنید.

در این بخش از مجله آشپزی رضیم، رسپی کوفته شلغم و نخود را بررسی کردیم. این کوفته بدون گوشت است، اما ارزش غذایی بالایی دارد و یک وعده غذایی کامل و سالم محسوب می‌شود.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا