رسپی گلت (galette) بادمجان و قارچ؛ غذای فرانسوی خوشمزه

فهرست مطلب
Toggle“`html
گلت بادمجان یک غذای خوشمزه از کشور فرانسه است که شما میتوانید به سادگی آن را در خانه با سبزیجاتی که دوست دارید درست کنید. در این مطلب با رضیم بلاگ همراه باشید تا طرز تهیه گلت بادمجان و قارچ را برایتان بگوییم.
مواد لازم برای تهیه خمیر گلت
برای درست کردن خمیر گلت به این مواد نیاز دارید:
آرد | ۱ و ۱/۳ پیمانه |
کره | ۸۰ گرم |
نمک | ۱/۴ قاشق چایخوری |
آب سرد | ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه خمیر گلت
مراحل تهیه خمیر گلت به این صورت است:
مرحله اول: ترکیب آرد و کره
کره را به قطعات کوچک ببرید. آرد را در مخلوطکن بریزید. سپس کرههای خرد شده را به آرد اضافه کنید.
در این مرحله نمک را هم اضافه کنید. بعد، مخلوطکن را روشن کنید و کمی بزنید تا مخلوط شبیه خرده نان شود.
توجه: حتماً کره باید کاملاً سرد باشد.
مرحله دوم: اضافه کردن آب سرد
حالا آب سرد را کم کم به مخلوط آرد و کره اضافه کنید. ابتدا ۲ تا ۳ قاشق اضافه کنید و اگر احساس کردید که کافی نیست، یک یا دو قاشق دیگر هم بریزید. این کار را ادامه دهید تا مخلوط به حالت خمیری درآید و خمیر جمع شود.
مرحله سوم: استراحت دادن به خمیر
خمیر را با سلفون بپوشانید و حداقل نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
بیشتر بخوانید: آبپز بادمجان؛ دستورهای ساده با طعمی فوقالعاده
مواد لازم برای تهیه فیلینگ میانی گلت
برای تهیه فیلینگ میانی گلت به این مواد نیاز دارید:
پنیر خامهای یا پنیر فتا | ۱۰۰ گرم |
ماست چکیده | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۱ حبه |
ریحان تازه | چند برگ |
آویشن | ۱/۲ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۴ قاشق چایخوری |
“““html
سبزیجات مورد نیاز برای تهیه گلت
برای درست کردن این غذای خوشمزه با قارچ و بادمجان به سبزیجات زیر نیاز دارید:
بادمجان قلمی | ۱ عدد |
قارچ | ۲ عدد |
گوجه گیلاسی | به میزان لازم |
کدو (اختیاری) | به میزان دلخواه |
مراحل تهیه گلت بادمجان و قارچ
برای درست کردن این غذای جدید و خوشمزه با بادمجان و قارچ، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: آماده کردن میانه گلت
پیاز قرمز و پنیر خامهای را در میکسر یا غذاساز بریزید و ماست چکیده را اضافه کنید.
برگهای ریحان را هم به این مخلوط اضافه کنید. سپس روغن زیتون و یک حبه سیر را هم بریزید.
در آخر آویشن و کمی فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید. دستگاه را روشن کرده و کمی مخلوط کنید تا مواد خوب با هم ترکیب شده و حالتی کرمی بگیرند.
مرحله دوم: سرخ کردن سبزیجات
بادمجان و کدو را به صورت حلقهای برش بزنید و در تابه کمی سرخ کنید. میتوانید کمی روغن بریزید تا سبزیجات نرم شوند؛ اما فقط کافیست کف تابه را چرب کنید.
قارچ را هم با کمی آبلیمو در تابه بپزید.
مرحله سوم: باز کردن خمیر
بعد از آماده کردن فیلینگ و مواد، خمیر گلت را از یخچال بیرون بیاورید. سطح میز را کمی آرد بپاشید و سپس خمیر را با وردنه باز کنید.
خمیر باید به شکل یک دایره بزرگ صاف شود. بهتر است خمیر را روی کاغذ روغنی باز کنید تا انتقال آن به سینی فر راحتتر باشد.
اضافههای خمیر را با چاقو یا کاتر برش بزنید تا شکل گرد و منظم داشته باشید.
بیشتر بخوانید: رسپی موساکا بادمجان و گوشت چرخ کرده
مرحله چهارم: انتقال خمیر به سینی فر
حال خمیر باز شده را به سینی فر منتقل کنید. سپس مواد میانی را روی خمیر بریزید.
مخلوط پنیری که درست کردهاید را با قاشق بر روی خمیر بگذارید و به آرامی پخش کنید.
یادتان باشد که هنگام پخش فیلینگ پنیری، دو سانت تا لبه خمیر فاصله بگذارید.
مرحله پنجم: قرار دادن سبزیجات روی فیلینگ
بعد از اینکه فیلینگ پنیری را روی خمیر پخش کردید، بادمجان، کدو و قارچ سرخ شده را روی آن قرار دهید.
گوجههای گیلاسی را هم برش بزنید و روی فیلینگ بگذارید.
در پایان برشهای پیاز قرمز را به شکل دلخواه روی باقی مواد بچینید. سپس لبههای خمیر را روی مواد و فیلینگ پنیر تا بزنید.
مرحله ششم: رومال کردن خمیر با زرده تخممرغ
حالا لبههای خمیر را با زرده تخممرغ رومال کنید. یک عدد زرده تخممرغ را هم بزنید تا…
“““html
از لختگی در بیاید. سپس با استفاده از براش یا فرچه، زرده تخممرغ را روی سطح خمیرِ تا خورده بمالید و تمام لبههای خمیر را با زرده تخممرغ رومال کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی بادمجان کباب گیلانی
مرحله هفتم: پخت گلت در فر
اکنون کمی کنجد روی لبههای خمیر و قسمتهای رومال زده بپاشید.
سینی فر را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید.
بعد از گذشت این زمان و طلایی شدن خمیر، آن را از فر خارج کنید.
گلت زیبای شما آماده است. نوش جان!
نکات و فوت و فنهای تهیه گلت بادمجان و قارچ
در ادامه چند نکته طلایی برای تهیه گلت بادمجان و قارچ بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای مواد این گلت میتوانید هر نوع سبزیجاتی را جایگزین کنید. میتوانید تنها از گوجه و قارچ یا گوجه و بادمجان استفاده کنید.
- برای مواد داخلی گلت به جای ماست چکیده یا پنیر خامهای و فتا، میتوانید از سس مایونز استفاده کنید.
- اگر دوست داشتید، میتوانید زیر سبزیجات از پنیر پیتزا یا موزارلا استفاده کنید.
- برای تهیه خمیر گلت حتما دقت کنید که کره اصلا نرم نباشد و کاملا سرد باشد. در واقع درست قبل از تهیه خمیر، کره را از یخچال خارج کنید تا نرم نشود؛ در غیر این صورت، خمیر خوبی نخواهید داشت!
امیدوارم این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای شما مفید باشد و این غذای بدون گوشت خوشمزه و جذاب را به راحتی در منزل برای شام تهیه کنید و لذت ببرید.