رسپی

شب یلدا چی بپزیم؟ دستور تهیه خوشمزه ترین و راحت ترین شام شب یلدا (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

غذاهای مناسب شب یلدا

هر خانواده ایرانی در هر کجای کشور بنا به آداب و رسوم قدیمی خود برای شب یلدا شام تهیه می‌کند. شام یلدا معمولاً یکی از خوشمزه‌ترین غذاها است.

خورشت فسنجون (فسنجان) مناسب ترین شام برای شب یلدا

خورشت فسنجون یا فسنجان یکی از خوشمزه‌ترین و معروف‌ترین خورشت‌های ایرانی است. برای تهیه آن معمولاً از گوشت مرغ یا گاهی گوشت اردک استفاده می‌کنند. این خورشت به عنوان شام شب یلدا بسیار محبوب است.

برای تهیه خورشت فسنجون، ابتدا مرغ‌ها را تمیز کرده و بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن برود. سپس کمی نمک و فلفل روی آن‌ها بزنید.

یک تابه مناسب بردارید و کمی روغن در آن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود. سپس مرغ‌ها را درون روغن تفت دهید تا سرخ شوند. وقتی یک طرف مرغ‌ها سرخ شد، آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. بعد از سرخ شدن، مرغ‌ها را در یک کاسه بگذارید.

در مرحله بعد پیاز را پوست کنده و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود. سپس پیاز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا کمی نرم شود. بعد کمی زردچوبه بر روی آن بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند و دوباره تفت دهید.

بعد از آن، مغز گردوهای خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و همه مواد را خوب مخلوط کنید و حدود ۵ دقیقه تفت دهید. سپس رب انار را بیفزایید و به آن هم ۵ دقیقه فرصت بدهید تا سرخ شود. در ادامه، مرغ‌های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد مخلوط شوند. سپس کمی دیگر تفت دهید و در نهایت آب را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید و بگذارید خورشت آرام بپزد.

حداقل ۳ ساعت زمان بدهید تا خورشت جا بیفتد و روغن بیندازد. در نیم ساعت پایانی، ۲ قاشق غذا خوری شکر و ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده به خورشت اضافه کنید.

separator line

مرغ شکم‌پر بهترین شام شب یلدا

مرغ شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که برای مهمانی‌ها و جشن‌ها بسیار محبوب است و گزینه فوق‌العاده‌ای برای شب یلدا به شمار می‌رود. این غذا از مرغی تهیه می‌شود که شکم آن با مواد خوشمزه و سبزیجات پر می‌شود.

شب یلدا چی بپزیم؟ دستور تهیه خوشمزه ترین و راحت ترین شام شب یلدا (مرحله به مرحله)

مرغ شکم‌پر برای شب یلدا

ابتدا مرغ را پاک کرده و تمیز کنید. سپس آن را به خوبی بشویید تا بوی بدی نگیرد. اگر برای ناهار می‌خواهید این غذا را درست کنید، از شب قبل این کار را انجام دهید. زعفران دم‌کرده، دارچین، آبلیمو، نمک و فلفل و کمی روغن را در یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا با آن مرغ را مزه‌دار کنید. این مایع را روی پوست مرغ و درون آن بریزید و خوب پخش کنید.

سپس دو حبه سیر و یک پیاز را پوست کنده و بشویید و به صورت خلالی ریز کنید و درون شکم مرغ قرار دهید. روی کاسه مرغ را با سلفون بپوشانید و به مدت نصف روز تا یک روز در یخچال قرار دهید تا بوی بد مرغ از بین رفته و مزه‌دار شود. بعد از این زمان، مرغ را از یخچال بیرون آورید و سیر و پیاز را از داخل آن خارج کنید تا از آن‌ها برای تهیه سس مرغ شکم پر استفاده کنید.

حالا نوبت آماده کردن مواد درون شکم مرغ است. اول پیاز…
“““html
های باقیمانده را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
سپس یک تابه را آماده کنید و درون آن کمی روغن مایع به همراه مقداری کره بریزید و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن‌ها طلایی شود. مغزهای گردو را که از قبل آسیاب کرده‌اید، به تابه اضافه کنید و تفت دهید و سپس زرشک، کشمش، آلو جنگلی و آلو بخارا را به تابه اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید و با یکدیگر تفت دهید تا مزه بگیرند.

آسیاب کردن گردو و همچنین اضافه کردن آلو جنگلی و آلو بخارا در این مرحله اختیاری است، ولی به تجربه ثابت شده است که طعم بهتری به غذای شما می‌دهند.

سبزیجات معطر که شامل گشنیز، شنبلیله، پونه و جعفری است را تمیز کنید و بشویید و در صافی قرار دهید تا آب آن‌ها گرفته شود. سپس آن‌ها را به صورت ساطوری خرد کنید و در یک تابه دیگر که مقداری روغن در آن ریخته شده و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم داغ شده است، تفت دهید تا آب سبزی‌ها کشیده شود و تفت داده شود.
سبزی‌ها را به سایر مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید و در نهایت به تابه مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و بار دیگر خوب مواد را هم بزنید و در نهایت دو قاشق غذا خوری از رب انار را به مواد اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.
نوبت به آماده کردن سس مرغ شکم پر می‌رسد. برای این کار تابه‌ای که سبزی‌ها را در آن تفت داده‌اید استفاده کنید. به آن مقداری روغن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس۱ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را به همراه ۲ قاشق غذا خوری رب انار به تابه اضافه کنید و آن‌ها را تفت دهید.
سپس مقداری زعفران دم کرده را به همراه دو پیمانه آب و نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید. توجه کنید که می‌توانید از سیر و پیازی که از مرحله طعم دار کردن مرغ باقی مانده است برای تهیه سس استفاده کنید. سپس به مدت ۵ دقیقه در تابه را بگذارید تا مواد کمی بجوشند و قوام بیاید.
در مرحله بعد نوبت به پر کردن شکم مرغ با مواد می‌رسد. مواد را دوباره خوب با هم مخلوط کنید و با قاشق به درون شکم مرغ بریزید و سپس شکاف شکم مرغ را با نخ مخصوص آشپزی ببندید. با استفاده از هویج و سیب زمینی درز و حفرات باقی مانده مرغ را پر کنید. بهتر است برای حفظ شکل مرغ پاهای آن را نیز با نخ محکم ببندید.

separator line

رشته پلو خوشمزه ترین شام برای شب یلدا

رشته پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در مناسب‌هایی همچون نوروز، چهارشنبه سوری و در بعضی استان‌ها در شب یلدا سرو می‌شود. ترکیبات و طبع نسبتا گرم این غذا آن را برای شب‌های طولانی و سرد زمستان مناسب کرده است. رشته‌ی پلویی از ترکیب آب، آرد گندم و نمک درست می‌شود و نازکتر از رشته‌ی معمولی یا همان رشته‌ی آش است. این غذا با گوشت قلقلی یا مرغ سرو می‌شود.

رشته پلو برای شام شب یلدا

برنج را خوب می‌شوییم و بعد آن را در مقداری آب و یک قاشق غذاخوری نمک خیس می‌کنیم.
مدت زمان خیس کردن برنج بسته به نوع برنج شما می‌تواند از یک ساعت تا دو ساعت باشد.
بعد از این زمان نصف یک قابلمه متوسط را از آب پر کنید و روی حرارت می‌گذاریم تا به جوش بیاید.
یک قاشق غذاخوری سرخالی نمک را به آب در حال جوش درون قابلمه اضافه می‌کنیم.
برنج‌ها را در قابلمه می‌ریزیم و صبر می‌کنیم تا به جوش بیاید.

وقتی برنج در حال جوش است، رشته‌ها را باید تفت بدهیم. برای این کار، رشته‌ها را از وسط نصف می‌کنیم و داخل ماهیتابه‌ای کمی روغن می‌ریزیم و آن‌ها را تفت می‌دهیم. باید حتما حرارت کم باشد تا رشته‌ها نسوزند و آن‌ها را به آرامی جا به جا کنید تا خرد نشوند.

بعد از تفت دادن رشته‌ها وقتی برنج چند قل جوشید و در حدود ۵ دقیقه آخر جوشیدن قبل از آبکش کردن، رشته‌ها را به آن اضافه می‌کنیم و آن را آرام هم می‌زنیم تا ترکیب شوند. و اجازه می‌دهیم رشته‌ها هم حدود ۵ دقیقه همراه با برنج بجوشند.

برای تست یک دانه برنج بین انگشتان خود فشار می‌دهیم. اگر اطراف آن نرم و مغز آن کمی سفت بود، یعنی برنج آماده آبکشی است. برنج

“““html

رشته را آبکشی کنید. کمی آن را می‌چشیم و اگر نمک آن زیاد بود کمی آب روی آن می‌ریزیم.

قابلمه را روی حرارت کم قرار می‌دهیم و ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری روغن داخل آن می‌ریزیم. نان را به اندازه کف قابلمه برش می‌زنیم و برای ته دیگ کف قابلمه قرار می‌دهیم.

حدود ۲ کفگیر از برنج را داخل ظرفی می‌کشیم و به آن ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده اضافه می‌کنیم و به آرامی آن را هم می‌زنیم.

از برنج سفید کمی داخل قابلمه می‌ریزیم و آن را پخش می‌کنیم و روی آن مقداری ادویه پلویی می‌پاشیم. سپس برنج زعفرانی را روی آن می‌ریزیم و این کار را لایه لایه تا بالا تکرار می‌کنیم. یعنی برنج سفید، ادویه پلویی و بعد برنج زعفرانی.

بعد از ریختن همه برنج داخل قابلمه، با انتهای یک قاشق چند سوراخ در برنج ایجاد می‌کنیم تا بهتر دم بکشد. سپس روی آن دمکنی قرار می‌دهیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا برنج دم بکشد.

در حین دم کشیدن برنج، مواد روی رشته‌پلو را آماده می‌کنیم.

یک پیاز را رنده می‌کنیم و آب آن را می‌گیریم. باید حتما این کار را انجام دهید تا گوشت قلقلی‌ها هنگام پخت وا نروند. سپس گوشت چرخ‌کرده را همراه با آرد نخودچی به پیاز اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم تا خوب ترکیب شوند.

پودر سیر، زردچوبه و نمک و فلفل را به گوشت اضافه می‌کنیم و دوباره ورز می‌دهیم تا همه چیز یکدست شود. سپس به مقدار دلخواه (به اندازه گردوی کوچک) از گوشت برمی‌داریم و آن را گرد می‌کنیم تا همه قلقلی‌ها آماده شوند.

قبل از سرخ کردن گوشت قلقلی‌ها، بهتر است آنها را نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا طعم‌ها خوب ترکیب شوند و بافت‌شان منسجم‌تر شود.

پیازها را خلالی خرد می‌کنیم و در روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شوند. بعد از اینکه پیازها رنگ گرفتند، آنها را از ماهیتابه خارج می‌کنیم و گوشت قلقلی‌ها را در همان روغن تفت می‌دهیم.

برای خوش‌طعم تر شدن گوشت‌ها می‌توانید از مقداری روغن حیوانی یا کره هم استفاده کنید. با حرارت ملایم رو به بالا، گوشت‌ها را تفت می‌دهیم. بعد از سرخ شدن یک سمت، آرام آنها را برمی‌گردانیم تا همه سطح‌شان سرخ شود.

نصف پیاز داغ‌ها را به گوشت‌های سرخ شده اضافه می‌کنیم و کمی با همدیگر تفت می‌دهیم. برای خوشمزه‌تر و خوش‌عطر شدن آن حدود ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده به آن اضافه می‌کنیم و کمی هم می‌زنیم و بعد گوشت قلقلی‌ها را از ماهیتابه خارج می‌کنیم.

باقی پیاز داغ‌ها را داخل ماهیتابه می‌ریزیم و سپس گردو را به آن اضافه می‌کنیم و با حرارت ملایم گردوها را همراه با پیاز داغ کمی تفت می‌دهیم.

سپس کشمش را به آن اضافه می‌کنیم. در صورت نیاز می‌توانید مقداری کره به کشمش‌ها اضافه کنید تا خوشمزه‌تر شوند.

بعد از تفت خوردن کشمش‌ها، دارچین را به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. می‌توانید نوک قاشق چای‌خوری نمک هم به مخلوط کشمش و گردو اضافه کنید؛ این کار به تعدیل طعم‌ها کمک می‌کند.

بعد از اضافه کردن دارچین، گلاب را هم اضافه می‌کنیم که اضافه کردن آن بر اساس سلیقه است، اما باعث خوشمزه‌تر شدن مخلوط می‌شود.

در اواخر دم کشیدن پلو، می‌توانید مقداری کره یا روغن حیوانی را آب کنید و روی برنج بریزید تا خوش‌عطر و طعم شود. پس از دم کشیدن پلو، آن را داخل دیس می‌کشیم و همراه با گوشت قلقلی‌های آماده شده و مخلوط کشمش و گردو سرو می‌کنیم.

separator line

دستور تهیه 10 غذای روسی که تا به حال طعم آن را نچشیده‌اید

دستور تهیه 20 مدل غذا با کلم بروکلی سالم و خوشمزه

دستور تهیه انواع غذا با بال مرغ با روش هایی آسان

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا