تغذیه سالم

طبع کاکائو در طب سنتی چیست و مصلحات آن کدامند ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

طبع کاکائو گرم است یا سرد ؟

کاکائو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند: محققان دانشگاه بارسلونا در اسپانیا متوجه شدند که مصرف طولانی‌مدت کاکائو که سرشار از فلاونون است، باعث بهبود پاسخ گلبول‌های سفید به التهاب و ورم در آزمایشات بر روی حیوانات می‌شود. آنها همچنین به این نتیجه رسیدند که نیاز به تحقیقات بیشتری در مورد تأثیرات این موضوع بر روی انسان‌ها وجود دارد. این دستاورد در تاریخ 6 ژانویه 2009 منتشر شد.

طبع کاکائو در طب سنتی

در مورد خواص و مزاج کاکائو در طب سنتی گفته شده است که :

طبیعت کاکائو در طب سنتی گرم است

کاکائو به عنوان یک ماده غذایی با طبع گرم شناخته می‌شود و به همین دلیل، مصرف آن ممکن است عوارضی مانند افزایش فشار خون، بی‌خوابی، جوش پوست و… به همراه داشته باشد. این عوارض معمولاً مرتبط با غذاهایی است که طبع گرم دارند. کاکائو دارای ماده‌ای به نام آناندامید است که به عنوان “مولکول خوشبختی” شناخته می‌شود و حس خوبی را ایجاد می‌کند. همچنین ماده روحیه‌بخش دیگری به نام PEA یا فنتیل آمین در کاکائو وجود دارد که به ترشح اندورفین و مواد شیمیایی خوشحال‌کننده کمک می‌کند.

  • به کاهش استرس کمک می‌کند.
  • سرشار از چربی، فیبر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است.
  • احساس آرامش و رضایتمندی را در افراد افزایش می‌دهد.
  • برای افرادی که مبتلا به آسم هستند، مفید است.
  • کاکائو، چه به صورت پودر و چه به شکل شکلات تلخ، می‌تواند به کاهش فشارخون بالا کمک کند.
  • خواص ضد میکروبی و تقویت‌کنندگی سیستم ایمنی آن برای پوست و دندان‌ها مفید است.
  • مصرف روزانه ۳۰ گرم شکلات تلخ می‌تواند فشار خون را به طور قابل توجهی کاهش دهد و حافظه را تقویت کند.
  • خوردن کاکائو تلخ می‌تواند تعداد سرفه‌ها و تاثیرات منفی آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش دهد.
  • کاکائو می‌تواند جریان خون را بهبود بخشد و شریان‌ها و عروق خونی را شل کند.
  • با تنظیم مصرف انرژی، کاهش اشتها و التهاب، افزایش اکسیداسیون چربی و ایجاد احساس سیری، به کنترل وزن کمک می‌کند.
  • مصرف متعادل آن برای پوست مفید است. به طور کلی، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کاکائو از پوست در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت کرده و از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند.

توجه کنید که

مصرف نادرست کاکائو ممکن است باعث مشکلاتی در کبد و قلب شود.
افرادی که دمای بدنشان گرم است باید از مصرف زیاد کاکائو و محصولات آن پرهیز کنند.
برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند، خوردن کاکائو ممنوع است.
مصرف طولانی مدت کاکائو به دلیل برخی ترکیبات شیمیایی می‌تواند حس ولع به خوردن شکلات شبیه به اعتیاد ایجاد کند، به ویژه در خانم‌ها و در زمان قاعدگی.

خواص کاکائو در طب سنتی

فواید کاکائو بیشتر زمانی است که شکلات از نوع شیری نباشد. برای تخمیر کاکائو به طور طبیعی، نیاز به ۴ تا ۷ روز زمان است. تخمیر باعث کاهش شکر، کشتن میکروب‌ها و ایجاد طعم و عطر خوش در کاکائو می‌شود. تحقیقات در مورد خواص درمانی کاکائو همچنان ادامه دارد. پیشنهادات متناقض زیادی در مورد فواید کاکائو برای سلامتی وجود دارد.

یافتن یک مطالعه که تفاوت میان کسانی که شکلات پرچربی و کاکائو با کیفیت مصرف می‌کنند با آن‌هایی که شکلات‌های قلیایی و بدون چربی می‌خورند، را مورد بررسی قرار دهد، دشوار است. به طور کلی از یک‌طرف، کاکائو خوب تخمیر شده طبیعی وجود دارد و از طرف دیگر، شکلات شیری به عنوان فرآوری نادرست شناخته می‌شود. عنصر اصلی در شکلات شیری، شکر است.

مضرات کاکائو در طب سنتی

خواص و مزایای درمانی کاکائو: این ماده به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. محققان دانشگاه هاروارد و بیمارستان بریگهم و زنان بوستون در تحقیقات خود به بررسی ۱۵ نفر زیر ۵۰ سال و ۱۹ نفر بالای ۵۰ سال پرداختند. نتایج نشان داد که بعد از مصرف ۴ تا ۶ روز کاکائو غنی از فلاونون، جریان خون در هر دو گروه به شدت بهبود یافته است.

کاکائو غنی از فلاونون، عملکرد قلب و عروق در سالمندان را بهبود می‌بخشد.

مصلح کاکائو چیست؟

زعفران، روغن پسته و گلاب از مصلحات کاکائو هستند.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا