گل و گیاهان

فوت و فن کاشت و پرورش گیاه رازک (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

مشخصات گیاه شناسی رازک

رازک یک گیاه دوقلویی است. این به این معنی است که رازک دارای دو نوع گیاه، یکی نر و دیگری ماده، می‌باشد. گیاهان ماده گل‌هایی تولید می‌کنند که در تهیه آبجو استفاده می‌شوند، در حالی که گیاهان نر وظیفه گرده افشانی را دارند. رازک ماده، که نام علمی آن Humulus Lupulus (هومولوس لوپولوس) است، یک گیاه مقاوم و چند ساله به شمار می‌آید که به آبجو تلخی، عطر و طعم می‌بخشد و باعث تثبیت طعم و مزه آن می‌شود.

رازک به عنوان یک عامل ضد میکروبی عمل می‌کند و در محافظت از آبجو و نگهداری فوم (کف) آن کمک می‌کند. برای کشت رازک در منزل می‌توانید از ریزوم‌ها (ریشه‌های کوچکی که از ساقه اصلی گیاه ماده جدا می‌شوند) استفاده کنید. در ادامه، با ما همراه باشید تا نحوه پرورش و کاشت رازک را توضیح دهیم.

تاریخچه گیاه رازک

پیش از اینکه به آموزش در مورد نحوه پرورش و کاشت رازک بپردازیم، بهتر است کمی در مورد تاریخچه این گیاه صحبت کنیم. رازک تاریخچه جالبی دارد. از زمانی که مهاجران اروپایی آبجوهای خود را با رازک‌های نیو انگلند طعم‌دار کردند، رازک و عصاره آن به یکی از افزودنی‌های اصلی آبجو تبدیل شده است. در سال ۱۶۲۸، ریزوم‌ها از اروپا به آمریکا وارد شدند و به سرعت در طبیعت وحشی آمریکا رشد کردند. در حین حرکت مهاجران به سمت غرب، آن‌ها ریزوم‌های خود را نیز با خود می‌بردند.

ایالت‌های ویسکانسین و میشیگان دوره‌هایی کوتاه از تولید رازک را تجربه کردند، اما ایالت‌های غربی مانند کالیفرنیا، اورگان و واشنگتن به زودی بر بازار تسلط یافتند. امروزه تولید رازک عمدتاً در دره یاکیما در واشنگتن و سپس در اورگان و آیداهو انجام می‌شود. با این حال، تولید آبجو در منزل در سراسر ایالت‌های مختلف رواج یافته است. با برنامه‌ریزی مناسب، می‌توانید تمام مراحل تولید رازک را در طول سال انجام دهید. در حال حاضر بیش از ۱۲۰ نوع رازک موجود است و شما باید تصمیم بگیرید که کدام نوع را می‌خواهید بکارید.

مکان مناسب کاشت رازک

در نحوه پرورش و کاشت رازک، محل کاشت بسیار اهمیت دارد. بهتر است رازک را در جایی بکارید که نور کافی دریافت کند و فاصله ردیف‌ها به گونه‌ای باشد که سایه همدیگر را نپوشانند. برخی انواع رازک در آب و هوای خاصی بهتر رشد می‌کنند؛ به عنوان مثال، نوع Chinook در هوای خشک و گرم رشد خوبی دارد، در حالی که نوع Golding در مناطق معتدل و مرطوب بهتر عمل می‌کند. اطلاعات مربوط به نوعی که برای پرورش انتخاب کرده‌اید را به دقت بررسی کنید.

شرایط مورد نیاز رشد رازک

چون رازک‌ها می‌توانند ۲۵ تا ۵۰ سال عمر کنند، برنامه‌ریزی برای فضایی که در آن رشد می‌کنند بسیار مهم است. این گیاهان به فضایی برای رشد عمودی نیاز دارند و محل انتخاب شده باید در طول روز زیر نور خورشید باشد (جای جنوبی ایده‌آل است) و خاک باید سبک و نرم باشد. برای جلوگیری از سوختن گیاه، سعی کنید مکان آن طوری انتخاب شود که در ساعات گرم بعد از ظهر سایه داشته باشد.

رازک‌ها در جهت عقربه‌های ساعت و به صورت عمودی رشد می‌کنند. برای حمایت از گیاهان، باید آنها را با کمک ریسمان به سمت بالا هدایت کنید. بسیاری از افراد از چهارچوب‌های فلزی یا داربست برای این کار استفاده می‌کنند. در صورت استفاده از روش افقی، ساقه‌ها را ۸ تا ۱۰ فوت از هم جدا کرده و به صورت افقی به ریسمان ببندید.

شما همچنین می‌توانید از خیمه رازک به عنوان سایه‌بان استفاده کنید که مکان خوبی برای لذت بردن و مشاهده رازک‌هاست. به دقت بر روی ساقه‌ها نظارت کنید. زمان مناسب برای کاشت رازک بسته به منطقه شما متفاوت است (مثلاً در تبریز ممکن است در ماه اردیبهشت باشد اما در تهران در ماه اسفند باید بکارید). بنابراین در این مورد تحقیق کنید یا از کارشناسان هربال مارکت سوال کنید.

خاک مناسب برای رشد

“““html

رازک

برای کاشت رازک، نخست باید خاک را آماده کنید. رازک در خاکی که PH آن بین ۶.۰ تا ۷.۵ باشد، رشد می‌کند. مقدار PH بر مواد مغذی گیاه تأثیر دارد و اگر PH مناسب نباشد، خاک سفت می‌شود و گیاه نمی‌تواند رشد کند. شما می‌توانید برای بهبود زه‌کشی، کمی خاک اضافه کنید و با آبیاری عمیق، نمک خاک را کاهش دهید. بهتر است از خاکی با کمی اسیدیته (PH بین ۶.۷ تا ۶.۹) استفاده کنید. می‌توانید از فروشگاه‌های باغبانی یک کیت تست PH تهیه کنید. اگر PH خاک کم باشد، برای کاهش اسیدیته می‌توانید آهک یا خاکستر چوب استفاده کنید.

اگر PH خاک شما زیاد باشد، می‌توان از سولفات آلومینیوم و گوگرد برای کاهش قلیایی خاک استفاده کرد. در زمان استفاده از این مواد، دستورالعمل‌های تولیدکننده را دنبال کنید. برای کاشت رازک، یک سوراخ عمیق ۴۰ سانتی‌متری درست کنید و یک کیسه کمپوست به آن اضافه کنید تا مواد مغذی بیشتری برای ریشه‌ها فراهم کند. سپس دو تا سه ساقه میکوریز اضافه کنید که به جذب مواد مغذی کمک کرده و از تولید قارچ‌ها جلوگیری می‌کند. ریزوم‌هایی که ۳ تا ۶ تایی هستند را دو اینچ زیر خاک بکارید به طوری که شاخه‌ها به سمت بالا باشند.

وقتی ریزوم‌ها را در خاک قرار می‌دهید، مطمئن شوید که فاصله آن‌ها ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتی‌متر باشد تا ریشه‌ها به هم نپیچند. بعد از کشت ریزوم‌ها، ۳ سانتی‌متر دیگر کمپوست روی خاک بریزید و ۶ سانتی‌متر هم مالچ روی آن قرار دهید. علف‌های هرز را پاک کنید و از جوانه‌ها در برابر یخ‌زدگی مراقبت کنید.

رازک‌ها مواد مغذی را از کربن، هیدروژن و اکسیژن موجود در هوا جذب می‌کنند. دیگر موادی که می‌توانید تهیه کنید شامل نیتروژن، فسفر و پتاسیم است که معمولاً به آن N-P-K می‌گویند. معمولاً ۲.۵ کیلوگرم کود برای ۱۰ متر مربع کافی است. برنامه‌های کوددهی ممکن است متفاوت باشد، ولی به طور کلی شما باید هنگام دیدن نخستین جوانه‌ها (بعد از حدود سه هفته)، یکبار در میانه تابستان و یکبار در مراحل ابتدایی گلدهی به گیاه کود بدهید.

کاشت رازک

فوت و فن کاشت و پرورش گیاه رازک (2 نکته مهم)

خواب، خزیدن، جهش: فرایند رشد رازک

همان‌طور که اشاره شده، رازک‌ها ابتدا در خواب هستند، سپس شروع به خزیدن می‌کنند و در نهایت به رشد جهشی می‌رسند. در سال اول، معمولاً گل‌های زیادی نخواهید دید زیرا تمرکز بر روی ایجاد سیستم ریشه و تاج گیاه است. هنگامی که رازک‌ها به مرور بزرگ‌تر می‌شوند، به طور متوسط شروع به تولید گل‌های مخروطی سبز رنگ می‌کنند. گیاهان بالغ که بیش از ۳ سال سن دارند، در اوایل بهار باید ریشه‌هایشان هرس شوند.

اگر این کار را نکنید، ریزوم‌ها در سراسر باغ گسترش می‌یابند. برای رشد ساقه‌های سالم، ساقه‌های ضعیف و شکسته را هرس کنید. زمانی که ساقه‌ها به ارتفاعی حدود یک تا دو فوت (سی سانتی‌متر) رسیدند، ۲ یا ۳ ساقه را انتخاب کرده و جهت رشد آن‌ها را به سمت بالا و در جهت عقربه‌های ساعت آموزش دهید.

ممکن است تمایل داشته باشید که تمام ساقه‌ها را نگه دارید، اما انتخاب چند ساقه به قوی‌تر شدن و بهتر شدن عملکرد گیاه کمک می‌کند. پس از انتخاب ۲ یا ۳ ساقه، آموزش آن‌ها برای رشد به سمت بالا را شروع کنید. مراقب باشید که به شاخه‌ها آسیب نزنید زیرا آن‌ها بسیار شکننده هستند. همچنین به مراقبت از سطح خاک پرداخته و از رشد علف‌های هرز جلوگیری کنید. اگر مالچ نمی‌زنید، حتماً علف‌های هرز را از بین ببرید.

زمانی که جوانه‌های رازک شروع به رشد کردند، باید پایین‌ترین برگ‌ها و شاخه‌ها را هرس کنید تا به گردش بهتر هوا کمک کرده و بیماری‌ها کاهش یابند. بریدن برگ‌های پایینی باید به دقت انجام شود تا آسیبی به پایه گیاه وارد نشود. در اواخر تابستان، برای اینکه گیاه بتواند در برابر طوفان مقاومت کند، اجازه دهید قسمتی از گیاه به رشد خود ادامه دهد تا قدرت خود را برای سال آینده حفظ کند.


“““html

آبیاری رازک

رازک‌ها در سال اول به آب زیادی نیاز دارند، اما گیاهان بزرگ‌تر به آب کمتری احتیاج دارند. در مناطقی که نیاز به آبیاری وجود دارد، از سیستم آبیاری بارانی استفاده نکنید، زیرا این سیستم باعث ایجاد رطوبت زیاد و افزایش خطر بیماری می‌شود. به جای آن، سیستم آبیاری قطره‌ای گزینه بهتری برای آبیاری است و از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه‌تر است. در ادامه، همراه ما باشید تا با روش‌های پرورش و کاشت رازک بیشتر آشنا شوید.

برداشت رازک

بعد از اینکه مراحل کاشت و پرورش رازک را انجام دادید و به مراقبت‌های لازم پرداخته‌اید، حالا زمان برداشت گل‌های مخروطی فرا رسیده است. یکی از اشتباهات رایج این است که گل‌های مخروطی را خیلی زود می‌چینند. زمان برداشت بسته به منطقه شما می‌تواند از اواسط مرداد تا اوسط شهریور و در برخی جاها در مهر ماه باشد. برای برداشت، چند روش وجود دارد که بهتر است آنها را بررسی کنید.

1. گاهی مخروط را کمی فشار دهید و وقتی احساس کردید که خشک است، وقت برداشت آن رسیده است.
2. یک مخروط را امتحان کنید و بوی آن را استشمام کنید؛ اگر بوی تند شبیه بوی چمن و پیاز داشت، زمان برداشت فرارسیده است.
3. رازک را بین گوش‌تان بچرخانید؛ اگر صدای جیرجیرکی ایجاد شد، یعنی محصول آماده برداشت است.
4. اگر لوپولین نارنجی شده و بوی بدی دارد، شما محصول خود را از دست داده‌اید. اگر محصول آماده برداشت باشد، لوپولین باید زرد و چسبناک باشد.

در هنگام برداشت، ساقه را از پایین هرس کنید و گل‌ها را از ساقه جدا کنید و به محل مناسب منتقل کنید. فراموش نکنید که برای باین‌ها یا ساقه‌های سال اول، مخروط‌هایی را انتخاب کنید که نیازی به هرس نداشته باشند، زیرا باین‌ها تامین‌کننده مواد غذایی برای ریشه‌ها در زمستان هستند. برای سال‌های بعد باین‌ها را هرس کنید و مراقب باشید که لوپولین‌ها آسیب نبینند. از هر بوته بالغ می‌توانید انتظار ۰.۵ تا ۱ کیلوگرم رازک خشک را داشته باشید.

رازک خشک

خشک کردن رازک

شما می‌توانید رازک‌های تازه را دم کنید یا اینکه آنها را خشک کنید. در زمان خشک کردن، سه عامل مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کنید: زمان، حرارت و رطوبت.

برای جلوگیری از اکسیداسیون و تغییرات شیمیایی، خشک‌کردن نباید بیشتر از ۳ روز طول بکشد و می‌توانید آنها را در فر قرار دهید و هر ۲۰ دقیقه وضعیت آنها را بررسی کنید. دما در فر نباید بیشتر از ۶۰ درجه سانتی‌گراد باشد. همچنین می‌توانید از صفحات مخصوص خشک‌کردن استفاده کنید و آنها را در تاریکی نگهداری کنید. می‌توانید از فن برای تسریع روند خشک شدن نیز استفاده کنید.

برای جلوگیری از ریزش رازک‌های خشک شده، مطمئن شوید که رطوبت آنها به ۸ تا ۱۰ درصد وزنشان برسد. یک روش سریع برای بررسی اینکه آیا رازک‌ها خشک شده‌اند یا نه، این است که ساقه مرکزی مخروط باید شکننده باشد. پس از خشک شدن رازک‌ها، آنها را در کیسه‌ای بدون هوا بسته‌بندی کنید و در فریزر نگهداری نمایید. نکات مهمی در مورد روش‌های خشک کردن رازک وجود دارد که در ادامه مقاله نحوه پرورش و کاشت رازک به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

محاسبه تلخی رازک

هدف ما در فصل رشد رازک، تولید رازکی با درصد آلفا اسید بالا است. استاندارد قدیمی برای برآورد درصد

“““html

اسید- آلفا یک حدس تجربی است. رازک‌هایی که شما در خانه پرورش می‌دهید از رازک‌هایی که در فروشگاه‌ها می‌خرید، تازه‌تر هستند و ممکن است تا ۵۰ درصد اسید-آلفای بیشتری نسبت به رازک‌های تجاری داشته باشند.

یکی از روش‌هایی که می‌توانید از آن استفاده کنید، متدی است که پاتریک د لوزانسکی در مقاله‌اش به نام “In the Back Yard” در سال ۱۹۹۷ پیشنهاد کرده است. این روش به مقایسه آمار محتوی آلفای مشخص با آلفای رازک نامشخص شما مربوط می‌شود. شما میزان قند لازم برای کاهش تلخی را مقایسه می‌کنید و نتیجه می‌گیرید که این نسبت با نسبت آلفاها برابر است. به عنوان مثال، اگر برای کاهش تلخی رازک‌های خانگی به پنج قاشق چای‌خوری شکر نیاز دارید و برای رازک‌های تجاری تنها به سه قاشق چای‌خوری شکر نیاز دارید، بنابراین رازک‌های خانگی پنج سوم قوی‌تر هستند و محتوای اسید-آلفای ما پنج سوم رازک‌های تجاری است.

به این ترتیب، اگر رازک‌های تجاری سه درصد آلفا داشته باشند، ممکن است رازک‌های خانگی پنج درصد آلفای پنج سوم داشته باشند. همچنین می‌توانید عضو AHA شوید و از تحلیل‌های آلفا توسط اعضای AHA برای بررسی رازک‌های خود استفاده کنید. تأکید ما بر نحوه پرورش و کاشت رازک به بهبود کیفیت رازک شما کمک می‌کند.

گل رازک

بیماری‌ها و آفات رایج در رازک

به طور حتم تمامی محصولات زراعی با آفات و بیماری‌های مختلفی روبرو هستند که باید با آنها مقابله کرد. اگر اقدامات پیشگیرانه انجام نشود، ممکن است مزرعه و محصول آسیب ببیند. برخی از روش‌ها برای پیشگیری هستند و برخی دیگر شامل مبارزات فیزیکی و شیمیایی می‌باشند. برای اطلاعات بیشتر درباره آفات و بیماری‌های رازک، با ما در ادامه مقاله نحوه پرورش و کاشت رازک همراه باشید.

سفیدک کرکی: این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۰۵ در ژاپن پیدا شد و بعدها در آمریکا و اروپا ظاهر شد. سفیدک کرکی ناشی از یک نوع قارچ به نام Pseudoperonospora humuli است. این قارچ در بهار ظاهر می‌شود و شاخه‌ها را آلوده می‌کند. شاخه‌های آلوده رنگشان تغییر کرده و قادر به رشد نیستند. گل‌هایی که در آب و هوای مرطوب شکوفا می‌شوند، بیشتر در معرض آلودگی هستند و مخروط‌های جوان به رنگ قهوه‌ای در می‌آیند.

ریشه‌ها و تاج‌ها ممکن است کاملاً بسوزند و از بین بروند. برای درمان و مبارزه، بافت‌های آلوده را هرس کرده و از قارچ‌کش‌های مبتنی بر گوگرد استفاده کنید.

سفیدک سطحی: این بیماری به علت وجود قارچ Podosphaera macularis به وجود می‌آید و یک مشکل رایج در جنوب غربی اقیانوس آرام است. در ابتدا، نقاط سفیدی بر روی برگ‌ها، جوانه‌ها، ساقه و مخروط‌ها ایجاد می‌شود. مخروط‌های آلوده زمانی که بافتشان می‌میرد، رنگشان به قرمز مایل به قهوه‌ای تغییر می‌کند. در شرایط ابری و مرطوب، قارچ می‌تواند چرخه عمر خود را در ۵ روز کامل کند. برای مبارزه و درمان باید بافت‌های آلوده را از بین ببرید و از قارچ‌کش‌های مبتنی بر گوگرد استفاده کنید.

پژمردگی فوزاریومی: این بیماری به خاطر وجود دو نوع قارچ مرتبط ایجاد می‌شود و در شمال غربی اقیانوس آرام شایع است. پژمردگی و زرد شدن برگ‌ها به خاطر پلاسیدگی آوندها دیده می‌شود. برای درمان آلودگی فوزاریومی، باید بافت‌های آلوده را از بین ببرید و از قارچ‌کش‌های مبتنی بر گوگرد استفاده کنید.

کوتولگی رازک ویرویید: این بیماری مانع رشد گیاهان می‌شود و می‌تواند عملکرد اسید-آلفا را در هر هکتار به میزان ۶۰ تا ۸۰ درصد کاهش دهد. نشانه‌های عفونت ممکن است برای سه تا ۵ فصل رشد مشخص نشود که خطر گسترش را افزایش می‌دهد و گیاهان بیشتری را آلوده می‌کند. این بیماری به عنوان یک تهدید جدید در حال رشد است.

شته رازک (Phorodon Humuli): شته مهم‌ترین آفت رازک است و باید با آن مبارزه کرد…

“`

این آفات به گیاه آسیب می‌زنند و از مخروط‌ها تغذیه می‌کنند که باعث قهوه‌ای شدن آن‌ها می‌شود. شته‌ها مقدار زیادی مایع چسبنده و شیرین به نام عسلک ترشح می‌کنند که این موضوع باعث رشد قارچ‌ها بر روی برگ‌ها و مخروط‌ها می‌شود و در نتیجه بهره‌وری گیاه را کاهش می‌دهد. همچنین، شته‌ها می‌توانند ویروس‌های گیاهی را منتقل کنند. برای درمان این مشکل، می‌توانید از صابون یا سموم حشره‌کش استفاده کنید.

کنه تارعنکبوتی (Tetranychus Urticae): کنه تارعنکبوتی آب موجود در سلول‌های گیاهان را می‌خورد و در صورت وجود آلودگی‌های جزئی باعث قهوه‌ای شدن برگ‌ها می‌شود و اگر مشکل شدیدتر شود، می‌تواند برگ‌ها را سفید کند. این کنه در هوای گرم و خشک و در حضور علف‌های هرز به شدت خطرناک می‌شود. برای مقابله با کنه تارعنکبوتی می‌توانید از صابون یا سموم حشره‌کش استفاده کنید.

خط جداکننده

بیشتر بخوانید:

خط جداکننده

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا