مضرات لبو : ۱۲ مورد از عوارض جدی در مصرف لبو (چغندر) (2 نکته مهم)

“`html
مصرف بیش از حد لبو چه عوارضی دارد؟
1. بالا رفتن عنصر آهن و مس در اثر مصرف لبو
افراد مبتلا به بیماری هموکروماتوز و بیماری ویلسون باید از خوردن لبو خودداری کنند چون مصرف آن باعث افزایش آهن و مس در خون میشود. هموکروماتوز به تجمع بیش از حد آهن در بدن اشاره دارد که میتواند به بافتها آسیب رسانده و بیماریهایی ایجاد کند. از طرف دیگر، افرادی که به بیماری ویلسون دچار هستند، نمیتوانند مس اضافی را از بدن خود خارج کنند و این تجمع میتواند به کبد و مغز آسیب بزند. بنابراین، افرادی که این بیماریها را دارند باید از خوردن لبو پرهیز کنند.
2. بیتوریا : قرمز شدن ادرار بعد از مصرف لبو
به قرمز شدن ادرار بعد از خوردن لبو بیتوریا گفته میشود. تحقیقات نشان میدهد درصد زیادی از مردم نگران این موضوع هستند. درست است که تغییر رنگ ادرار خطرناک نیست، اما احساس ترس و نگرانی درباره این اتفاق در بسیاری از افراد وجود دارد.
3. تهوع و اسهال از عوارض مصرف بیش از حد لبو
خوردن لبو در برخی افراد ممکن است باعث ناراحتیهای گوارشی، تهوع و اسهال شود که این عوارض به وجود بتائین در لبو مربوط میشود.
4. مشکل کلیوی بر اثر مصرف چغندر
افرادی که مشکلات کلیوی دارند باید از لبو احتیاط کنند. بتائین موجود در این سبزی میتواند سطح کلسترول کلی را در بدن افزایش دهد. کسانی که نگرانیهای کلیوی دارند قبل از مصرف هر چیز حاوی بتائین باید با پزشک مشورت کنند تا از عوارض جلوگیری کنند.
5. احتیاط در مصرف لبو در زمان بارداری
زنان باردار باید در خوردن لبو احتیاط کنند زیرا این سبزی ممکن است بر روی بدن آنها و جنین تاثیر بگذارد. بر اساس تحقیقاتی که در کلینیک مایو انجام شده، مصرف لبو باید به حداقل برسد. آزمایشهای روی حیوانات نشان میدهد که دوز بالای بتائین میتواند به جنین آسیب برساند.
6. کاهش فشار خون از عوارض لبو
خوردن لبو میتواند فشار خون را پایین بیاورد و برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند مفید است. اما باید توجه داشت که مصرف همزمان داروهای فشار خون و لبو ممکن است باعث افت بیش از حد فشار خون شده و خطرناک باشد. به همین دلیل، اگر داروی فشار خون مصرف میکنید، باید در خوردن لبو احتیاط کنید.
7. جوش صورت در اثر مصرف چغندر
این عارضه کمی نادر است، اما ممکن است در برخی افراد رخ دهد. واکنشهای آلرژیک به لبو میتواند شامل جوش، خارش و حتی تب و لرز شود. برخی افراد احساس انقباض در تارهای صوتی را گزارش میکنند که این موضوع هم نادر است. وجود خون در ادرار ممکن است به دلایل دیگری ایجاد شده باشد و اگر ادرار شما بعد از خوردن لبو تغییر رنگ داد، باید مطمئن شوید که از چیز دیگری نیست؛ در این صورت، مشاوره با پزشک توصیه میشود.
8. تغییر رنگ مدفوع در اثر مصرف لبو
چغندر دارای مادهای به نام بتاسیانین است که سبب رنگ قرمز این سبزی میشود. اگرچه اکثر غذاها هنگام عبور از سیستم گوارشی رنگ خود را از دست میدهند، اما تجزیه بتاسیانین ممکن است به عواملی بستگی داشته باشد. تغییر رنگ مدفوع معمولاً بیخطر است، اما بهتر است در این مورد با پزشک مشورت کنید تا علت آن مشخص شود، زیرا وجود خون در مدفوع ممکن است نشاندهنده یک مشکل جدی باشد.
9. سنگ کلیه در اثر مصرف لبو
مقدار بالای اگزالات در چغندر میتواند خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش دهد. اگر سابقه سنگ کلیه دارید، بهتر است از خوردن بیش از حد لبو بپرهیزید.
10. کاهش سطح کلسیم در اثر مصرف لبو
نوشیدن آب چغندر ممکن است سطح کلسیم خون را کاهش دهد که این امر میتواند منجر به بیماریهای مختلف شود. کمبود کلسیم میتواند مشکلات استخوانی ایجاد کند. بنابراین در مصرف لبو زیادهروی نکنید و اگر مشکلات مربوط به استخوان دارید، حتماً قبل از خوردن آن با پزشک مشورت کنید.
11. گرفتگی تارهای صوتی
نوشیدن آب چغندر
“`
مصرف زیاد آب چغندر میتواند باعث گرفتگی تارهای صوتی و مشکلاتی در صحبت کردن شود. همچنین، برخی افراد ممکن است بعد از نوشیدن آب چغندر دچار تب و لرز و التهاب شوند.
12. افزایش سطح قند خون
یکی از عوارض نگرانکننده لبو این است که میتواند سطح قند خون را تغییر دهد. این موضوع برای افرادی که مشکلات قند خون دارند میتواند جدی باشد. لبو دارای شاخص گلیسمی نسبتا بالایی است، که این یک نقطه ضعف به حساب میآید. بنابراین، اگر شما مشکلات قند خون دارید بهتر است از خوردن لبو پرهیز کنید. البته لبو ممکن است در رژیم غذایی افرادی که به دنبال کنترل سطح قند خون هستند، قابل مصرف باشد، اما پیش از هرگونه مصرف با پزشک خود مشورت کنید. عوارضی که ذکر شد ممکن است نگرانکننده باشد اما در مقایسه با فواید و تاثیرات فوقالعاده چغندر بر سلامتی، به نوعی ناچیز است. بنابراین، از خوردن چغندر خودداری نکنید، فقط در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کنید و در صورتی که با مشکلات ذکر شده مواجه شدید، حتماً با پزشک مشورت کنید.
خواص شگفتانگیز لبو برای سلامتی بدن
- نوشیدن ۲۵۰ میلیلیتر آب لبو در روز میتواند بسیار موثرتر از بسیاری از داروهایی باشد که برای کاهش فشار خون مصرف میشوند.
- قبل از شروع مصرف، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
- یک مطالعه در دانشگاه نیوکاسل لندن نشان داد که نیترات غیر ارگانیک و مکمل آب لبو به کاهش فشار خون کمک میکند.
- این موضوع میتواند برای کسانی که در معرض بیماریهای قلبی عروقی هستند، مفید باشد.
- لبو برای قلب مفید است.
- نیترات موجود در لبو فشار خون را کاهش میدهد و خطر بیماریهای قلبی و سکته را کم میکند.
- بر اساس یک تحقیق، مصرف مرتب آب لبو به مدت یک هفته میتواند فشار خون افراد سالمند در معرض نارسایی قلبی را بهبود بخشد.
- یک مطالعه در امریکا نشان میدهد که مصرف آب لبو میتواند از سکته قلبی پیشگیری کند.
- همچنین به جلوگیری از سرطان کمک میکند.
- شاید عصاره لبو بتواند از سرطان سینه و پروستات پیشگیری کند.
- این خاصیت میتواند به وجود بتانین (نوعی بتالین) در لبو ارتباط داشته باشد.
- یک مطالعه دیگر در دانشگاه هاروارد نشان میدهد که مصرف لبو میتواند از سرطان ریه و پوست پیشگیری کند.
- اگر آب لبو با عصاره هویج مصرف شود، میتواند به درمان سرطان خون کمک کند.
- تحقیقات زیادی خواص ضدسرطانی لبو را تایید کردهاند.
- لبو برای کبد مفید است.
- وجود کلسیم، بتائین، ویتامینهای B، آهن و آنتیاکسیدانها، لبو را به یکی از بهترین خوراکیها برای کبد تبدیل کرده است.