رسپی

معرفی ۹ غذای معروف و محبوب افغانستانی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آشنایی با غذای معروف افغانستان

غذاهای افغانی بخشی از مهمان‌نوازی ما هستند و نشان‌دهندهٔ فرهنگ و رفتار مردم این سرزمین می‌باشند. آشپزی در افغانستان نه تنها برای سیر کردن افراد، بلکه یک راه برای نشان دادن احترام و دوستی است.

در افغانستان، مراسم مختلف و حتی تغییرات فصل‌ها با غذاهای خوشمزه جشن گرفته می‌شوند. تنوع غذاهای هر منطقه نشان‌دهندهٔ ویژگی‌های جغرافیایی و قومی آنجا است و در واقع، آشپزی افغانستان شباهت‌هایی به آشپزی کشورهای همسایه مانند ایران و پاکستان دارد.

معرفی انواع غذاهای لذیذ و معروف افغانستانی

غذاهای افغانستان شامل گروه‌های مختلفی از غلات، حبوبات، سبزیجات و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی است. نان یکی از اصلی‌ترین غذاهاست و از آرد گندم، جو یا ذرت تهیه می‌شود که انواع مختلفی دارد.

1. معرفی انواع نان های معروف افغانی

انواع نان در افغانستان: نان خاصه، نان چپاتی، نان رُت، نان روغنی، نان لواشه و نان اُزبکی از جمله نان‌های محبوب هستند که معمولاً در تنورهای گلی پخته می‌شوند.

2. معرفی انواع پلو و چلو افغانی

کابلی پلو: یکی از معروف‌ترین نوع پلو در افغانستان است و غالباً با برنج باریک، گوشت گوسفند، هویج، کشمش و خلال پسته و بادام تهیه می‌شود.

کیچِیری قوروت: پلی مشهور در هرات است که معمولاً در زمستان تهیه می‌شود و از برنج لک، قروت و کوفته درست می‌شود.

3. آشنایی با انواع خورش افغانی

خورش‌ها: ترکیبی از گوشت، سبزیجات و حبوبات هستند و معمولاً با نان یا پلو سرو می‌شوند. یکی از خورش‌های معروف در برخی از چای‌خانه‌ها به نام چاینکی با گوشت درست می‌شود.

قورمه سبزی: که در هرات معمول است و از گوشت، پیاز، اسفناج، جعفری و لوبیا تهیه می‌شود.

خورش لَوَنگ: که در هرات طبخ می‌شود و از گوشت، پیاز، سیر و قروت درست می‌گردد.

4. انواع کباب های معروف افغانستانی

انواع کباب: غذاهایی محبوب در آسیای میانه و خاورمیانه هستند که معمولاً با گوشت سرخ تهیه می‌شوند. معروف‌ترین نوع کباب‌ها شامل:

سیخ‌کباب: که روی سیخ‌های چوبی یا فلزی قرار می‌گیرد و در آتش پخته می‌شود.

شامی‌کباب: از گوشت و ادویه‌جات تهیه و در روغن سرخ می‌شود.

چَپلی‌کباب: از ترکیبی از گوشت، پیاز و ادویه‌های مختلف تهیه می‌گردد.

5. شولهٔ غوربندی غذای معروف افغان ها

در ولسوالی غوربند ولایت پروان، شوله‌ای به نام «شولهٔ غوربندی» تهیه می‌شود که از برنج، ماش، قورمه و گوشت گوسفند درست می‌شود.

معرفی ۹ غذای معروف و محبوب افغانستانی (مرحله به مرحله)

6. انواع آش های محبوب افغانی

  • آش: یکی از دیگر غذاهای سنتی است که در مناسبت‌های مختلف تهیه می‌شود و معمولاً شامل حبوبات و ادویه‌جات است.

“““html

  • آش: غذایی سنتی است که در افغانستان و ایران پخته می‌شود. این غذا از سبزیجات، حبوبات، رشته و کشک درست می‌شود و با سیر داغ، پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می‌شود.
  • آشَک: یک غذای محلی است که با خمیر گندم و تره تهیه می‌شود.
  • مَنتو: این خوراکی پخته‌شده در بخار است. منتو یکی از محبوب‌ترین غذاهای آسیای میانه هم به شمار می‌رود. برای تهیه آن، خمیر را به شکل دایره‌های کوچک برش می‌زنند و با گوشت گوسفند، پیاز، سیر، گشنیز و فلفل سیاه پر می‌کنند. این خوراکی معمولاً با ماست سرو می‌شود.
  • بولانی: از غذاهای معروف افغان‌هاست. این غذا از خمیر گندم و گندنه یا سیب‌زمینی تهیه می‌شود. آن را به شکل نیم‌دایره ساخته و در روغن سرخ می‌کنند. بولانی را همچنین در تنور می‌پزند که به آن بولانی تندوری می‌گویند.
  • بادنجانِ بورانی: این خوراکی از بادنجان است که با چکه سرو می‌شود.
  • بوسراق: این خوردنی ترکیبی از خمیر، روغن و شکر است که در گذشته جای کیک و کلوچه را می‌گرفت.

معرفی ۹ غذای معروف و محبوب افغانستانی

بیشتر بخوانید :

مواد لازم و دستور تهیه کابلی پلو (قابلی پلو افغانی) خوشمزه و آسان

دستور تهیه کباب چپلی(غذای خوشمزه افغانی)

دستور تهیه بولانی ماشی (غذای افغانی) ساده و خوش طعم

دستور تهیه کیچری قروت (غذای کابلی) خوشمزه و آسان

دستور تهیه منتو افغانستانی + روش نگهداری از منتو

7. معرفی انواع مختلف تُرشی و چَتنی افغان ها

این چاشنی‌ها معمولاً از سبزیجاتی مانند فلفل سرخ، گشنیز، بادنجان رومی (گوجه فرنگی)، پیاز یا میوه‌ها درست می‌شود. از آب نارنج هم برای طعم‌دار کردن پلو و کباب استفاده می‌شود.

8. قیماق یا سرشیر صبحانه معروف افغان ها

این خوردنی از چربی شیر تهیه می‌شود و در صبحانه با شکر یا عسل یا مربا سرو می‌شود. از قیماق برای درست کردن یک نوشیدنی لبنی به نام قیماق‌چای یا شیرچای نیز استفاده می‌کنند. برای تهیه این نوشیدنی، ابتدا چای سبز را دم کرده و سپس قیماق، هل و شکر به آن اضافه می‌شود.

9. نوشیدنی محبوب افغانی

دوغ: این نوشیدنی لبنی است که با هم زدن ماست ترش تهیه می‌شود و سپس آب، نمک و نعنا یا بادرنگ به آن اضافه می‌شود. دوغ معمولاً در تابستان نوشیده می‌شود.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا