مواد لازم و آموزش آبگوشت بزباش خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش آبگوشت بزباش
آبگوشت بزباش یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که به روشهای مختلفی درست میشود. برای یادگیری این دستور پخت، با رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
دنبه | ۵۰ گرم |
قلم گوسفند | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد درشت |
سبزی خرد شده | ۱ پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | ۱۵۰ گرم |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۴ عدد کوچک |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
پودر زیره سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور پخت آبگوشت بزباش
آماده سازی گوشت، قلم و دنبه
برای درست کردن آبگوشت بزباش سنتی، ابتدا گوشت، قلم و دنبه را خوب میشویم. سپس آنها را در یک قابلمه مناسب بدون روغن و آب کمی تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود. بعد از آن پیاز را نصف کرده و به قابلمه اضافه میکنیم.
در این مرحله کمی زردچوبه و فلفل سیاه به قابلمه اضافه میکنیم و بعد از یک دقیقه دیگر تفت دادن، به اندازه کافی آب جوش اضافه میکنیم تا روی مواد را بپوشاند. چند ساعت بگذارید تا گوشت به آرامی بپزد، سپس درب قابلمه را میگذاریم.
افزودن سبزیجات
زمانی که گوشت نیمپز شد، سبزیجاتی از جمله جعفری، تره و شنبلیله را ریز خرد کرده و به قابلمه میافزاییم. دقت کنید که اگر شنبلیله زیاد باشد، ممکن است طعم آبگوشت تلخ شود.
اضافه کردن سایر مواد
پس از ۱۰ دقیقه، لوبیا چشم بلبلی که از شب قبل خیس کردهایم را به همراه لیمو عمانی، زیره سیاه و رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا آبگوشت با حرارت ملایم بپزد و خوب جا بیفتد.
اضافه کردن سیب زمینی ها به قابلمه
زمانی که گوشت پخته شد، سیبزمینیها را پوست گرفته و به قابلمه اضافه میکنیم. سپس، پیاز و دنبه را از آبگوشت خارج کرده، در یک کاسه خوب میکوبیم و دوباره به قابلمه برمیگردانیم.
سرو
این کار موجب میشود که چربی به طور یکنواخت در آبگوشت پخش شود و نه تنها ظاهر آبگوشت را زیباتر کند، بلکه طعم آن را نیز لذیذتر مینماید. در نهایت، آبگوشت را در ظرف مورد نظر کشیده و با نان سنگک سرو میکنیم.
نکات پخت آبگوشت بزباش
گوشت مناسب
آبگوشت بزباش به طور سنتی با گوشت بز تهیه میشود، اما چون گوشت بز همیشه در دسترس نیست، میتوانیم از گوشت گوسفند به همراه مقداری دنبه گوسفندی برای تهیه این آبگوشت خوشمزه استفاده کنیم.