مواد لازم

مواد لازم و آموزش آش جو با سیرابی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش آش جو با سیرابی

آش جو یکی از آش‌های خوشمزه و محبوب ایرانی است که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. در این آموزش، طرز تهیه آش جو را با سیرابی به شما آموزش می‌دهیم که یکی از محبوب‌ترین آش‌ها در فصل‌های پاییز و زمستان است. این آش به صورت سنتی با سیراب و شیردان درست می‌شود، اما چون خیلی از افراد سیراب و شیردان را نمی‌پسندند، اکنون می‌توان آش جو را بدون این مواد هم درست کرد. اما اگر هنوز آش جو را با سیرابی امتحان نکرده‌اید، حتماً این آش خوشمزه را در خانه درست کنید، زیرا با این دستور پخت اصلاً بوی زهم سیراب و شیردان را حس نخواهید کرد. برای یادگیری این روش تهیه آش در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه شوید.

مواد لازم برای 6 تا 8 نفر
جو پوست کنده 2.5 لیوان
نخود 1 لیوان
لوبیا چیتی 1 لیوان
سیرابی 200 تا 400 گرم
عدس ½ لیوان
پیاز 5 عدد متوسط
نعنا خشک 5 قاشق غذاخوری
کشک 500 گرم
چوب دارچین 1 تکه
پودر سیر و پودر پاپریکا به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت آش جو با سیرابی

مرحله اول

برای درست کردن آش جوی خوشمزه با سیرابی، ابتدا جو پوست کنده را به همراه نخود و لوبیا چیتی به صورت جداگانه در سه کاسه مختلف بریزید و بگذارید یک شب بخیسانید تا نفخ آنها گرفته شود.

مرحله دوم

اگر امکانش هست، بهتر است که دو بار آب کاسه‌ها را عوض کنید. بعد از این کار، جو پوست کنده را آبکشی می‌کنیم و آن را داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم. سپس 6 تا 8 پیمانه آب گرم به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله سوم

حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم آب به جوش بیاید و جو نرم شود. سپس نخود و لوبیا را به همراه 6 پیمانه آب به داخل قابلمه اضافه می‌کنیم.

“`html

قابلمه مناسبی را انتخاب می‌کنیم و آن را روی حرارت می‌گذاریم تا مواد جداگانه بپزند.

مرحله چهارم

در این مرحله، سیرابی را که خوب شسته‌اید با قیچی خرد می‌کنیم و داخل قابلمه‌ای مناسب می‌ریزیم. سپس 4 پیمانه آب به همراه کمی نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، فلفل دلمه‌ای و چوب دارچین به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

قابلمه‌ای که سیرابی در آن است را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم سیرابی‌ها بپزند. اگر روی آب قابلمه کف جمع شد، بهتر است کف‌ها را با قاشق جمع کرده و دور بیندازیم.

مرحله ششم

بعد از اینکه جو خوب پخته شد و تقریبا نیم‌پز گردید، سیرابی پخته شده را به همراه عدس به قابلمه جو اضافه می‌کنیم. پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و سپس یک تابه مناسب را روی حرارت قرار می‌دهیم.

مرحله هفتم

حالا کمی روغن به تابه اضافه می‌کنیم و پیازها را به آن اضافه می‌کنیم. پیازها را تا زمانی که کاملا طلایی شوند سرخ می‌کنیم، سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیازها اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت می‌دهیم تا مخلوط یکدست شود.

مرحله هشتم

در این مرحله نعنا خشک را هم به تابه اضافه می‌کنیم و حدود یکی دو دقیقه تفت می‌دهیم تا رنگ آن تغییر کند و کمی تیره شود، سپس مخلوط پیاز داغ و نعناع را به قابلمه حاوی جو اضافه می‌کنیم.

مرحله نهم

در این مرحله، نخود و لوبیا را پس از پخت، به قابلمه حاوی جو اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به مدت 30 دقیقه دیگر با مواد آش بپزند. سپس کشک را به قابلمه اضافه کرده و کمی هم می‌زنیم تا با هم ترکیب شوند.

مرحله دهم

در این مرحله، آش را می‌چشیم و اگر نیاز بود کمی نمک و ادویه اضافه می‌کنیم. سپس اجازه می‌دهیم آش به مدت 30 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا خوب جا بیفتد. در پایان، آش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کرده و سرو می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

مواد لازم و آموزش آش جو با سیرابی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده
‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا