مواد لازم و آموزش آش زرشک برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش آش زرشک
آش زرشک یکی از آشهای قدیمی و خوشمزه ایرانی است که اصلیت آن به استان خراسان برمیگردد. البته در برخی استانهای شمالی کشور، این آش را به شیوهای متفاوت تهیه میکنند. برای مشاهده آموزش کامل و قدمبهقدم آش زرشک، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
آب زرشک | ۱ لیتر |
نخود | ½ پیمانه |
لوبیا چیتی | ½ پیمانه |
لوبیا قرمز | ½ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
رشته آشی | ۱ مشت |
مرزه خشک | ۳ قاشق غذاخوری |
آویشن خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
زرشک تازه | ۳۰۰ گرم |
آرد سفید | ۱ قاشق غذاخوری |
عصاره آب قلم | ۱ تکه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
نعناع داغ و پیاز داغ | برای تزئین آش |
آموزش آش زرشک
مرحله اول
برای تهیه آش زرشک خوشمزه، ابتدا نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را در سه کاسه جداگانه بخیسانید و روی هر کدام حدود ۱ تا ۲ لیوان آب بریزید. سپس بگذارید تا این مواد خیس بخورند و نفخ آنها گرفته شود.
مرحله دوم
وقتی که حبوبات خیس خوردند و نفخ آنها گرفته شد، آنها را آبکشی کنید و تمامی حبوبات را در یک قابلمه مناسب بریزید. سپس ۳ تا ۴ پیمانه آب به آنها اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا حبوبات به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم بپزند.
مرحله سوم
پس از اینکه حبوبات پختند، آب اضافه را از قابلمه خارج کنید و حبوبات را کنار بگذارید. حالا پیاز را به صورت…
“““html
پیاز را به صورت ریز خرد کرده و در یک قابلمه مناسب میریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا آب پیاز بخار شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه آب پیاز بخار شد، کمی روغن به آن اضافه میکنیم و پیاز را تفت میدهیم تا رنگش طلایی شود. سپس آرد و زردچوبه را به پیاز اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا بوی خامی آرد هم از بین برود.
مرحله پنجم
در این مرحله، آب زرشک را به همراه عصاره قلم ( آموزش درست کردن عصاره قلم ) و ۲ لیوان آب ساده به قابلمه اضافه میکنیم. سپس حبوبات پخته شده را نیز اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا مواد آش کمی بپزند.
مرحله ششم
بعد از اینکه آش به خوبی یکدست شد و لعاب انداخت، در ۲۰ دقیقه آخر، رشته آشی را خرد کرده و به همراه مرزه خشک و زرشک تازه به قابلمه اضافه میکنیم. حالا کمی صبر میکنیم تا رشتهها هم لعاب بیندازند.
مرحله هفتم
بعد از گذشت ۲۰ دقیقه طعم آش را امتحان میکنیم و اگر لازم بود کمی نمک و ادویه به آن اضافه میکنیم. وقتی آش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر میکشیم و با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین میکنیم.