مواد لازم و آموزش آش ماست خانگی (مرحله به مرحله)

آش ماست
آش ماست یکی از آشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف با مواد و روشهای گوناگون تهیه میشود. برای یادگیری این آش خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۶ نفر | |
گوشت گردن بدون استخوان | ۶۰۰ گرم |
برنج | ۵۰۰ گرم |
لپه | نصف پیمانه |
ماست ترش | ۱ کیلو |
شوید و ترخون | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
پیاز داغ | ۶ قاشق سوپخوری |
نمک | به مقدار کافی |
دستور پخت آش ماست
خیساندن لپه
ابتدا لپه را در یک کاسه بزرگ ریخته و روی آن آب میریزیم. بگذارید لپهها به مدت تقریبا ۶ ساعت خیس بخورد و چند بار در این مدت آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کم شود.
پخت گوشت گردن
ماست را از یخچال درآورده و ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه میکنیم. سپس ماست را دوباره به یخچال برمیگردانیم. پیاز را پوست کنده و میشوییم و آن را نصف کرده و به همراه گوشت گردن در قابلمه میگذاریم.
اضافه کردن ادویه
کمی نمک و فلفل به مخلوط اضافه میکنیم و قابلمه را روی حرارت میگذاریم. سپس ۸ لیوان آب روی گوشت میریزیم. درب قابلمه را گذاشته و حرارت را تا جوش آمدن آب زیاد میکنیم و سپس حرارت را کم میکنیم تا گوشت به آرامی بپزد.
آماده سازی گوشت
وقتی که گوشت کاملاً پخته شد، آب آن را در یک کاسه بزرگ میریزیم و دوباره قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا گوشت خشک شود. سپس شعله را خاموش میکنیم و صبر میکنیم تا گوشت سرد شود.
اضافه کردن لپه و آب گوشت
لپه خیس خورده را داخل آبکش میریزیم و میشوییم. سپس آن را در یک قابلمه ریخته و آب گوشت را به آن اضافه میکنیم. کمی فلفل و نمک نیز در این مرحله اضافه میکنیم. حرارت را ابتدا زیاد میکنیم تا به جوش بیاید و سپس کم میکنیم تا لپهها بپزند.
خرد کردن شوید و ترخون
ترخون و شوید را پاک کرده، میشوییم و در آبکش میگذاریم تا خشک شوند. سپس آنها را خرد کرده یا در خردکن ریخته و کنار میگذاریم.
ادامه پخت و افزودن برنج و سبزی
زمانی که لپهها خیلی نرم شدند، برنج را میشوییم و به آنها اضافه میکنیم. سپس مقداری نمک و سبزی خرد شده را نیز به آن اضافه میکنیم و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه می دهیم تا لپه ها و سبزی نیز کاملا پخته شوند.
افزودن گوشت
ماست را از یخچال بیرون می آوریم و کنار می گذاریم تا دمای آن با دمای آشپزخانه هماهنگ شود. گوشت را که پخته و سرد شده است با استفاده از گوشتکوب برقی یا دستی خوب له می کنیم و زمانی که سبزی و لپه کاملاً پخته شدند به آش اضافه می کنیم.
جا افتادن آش
حالا آش را هر ۵ دقیقه یک بار هم می زنیم تا ته نگیرد و وقتی به غلظت دلخواه رسید، آن را از روی حرارت برمی داریم. بعد از اینکه آش جا افتاد و مواد خوب به هم پیوستند و غلظت مناسب را پیدا کردند، حرارت را خاموش می کنیم.
تزئین و سرو آش
تقریباً ۵ دقیقه بعد که آش کمی از حرارت افتاد، ماست را به آرامی به آش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا کل مواد آش به ماست آغشته شوند. سپس آش ماست آماده شده را در کاسهای میریزیم و با پیاز داغ تزئین میکنیم و نوش جان میکنیم.
نکات پخت آش ماست
آش ماست بدون گوشت
اگر به آش ماست بدون گوشت علاقه دارید، میتوانید گوشت را از مواد لازم حذف کنید و آش را بدون گوشت درست کنید. این کار باعث می شود که آش شما سبک تر باشد.
استفاده از ماست خانگی
برای اینکه آش ماست شما غلیظتر و خوشمزهتر باشد، پیشنهاد میشود از ماست محلی یا خانگی استفاده کنید. با استفاده از آموزش زیر میتوانید به راحتی یک ماست خوشمزه و حرفهای آماده کنید.