مواد لازم و آموزش آش گشنیز برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش آش گشنیز
آش گشنیز یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با مواد مختلف درست میشود. برای یادگیری دستور پخت مرحله به مرحله آن، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت | ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم |
گشنیز | ۲۰۰ گرم |
برنج | ½ لیوان |
پیاز | ۲ عدد |
آب نارنج | ۱ قاشق غذاخوری |
آلو | ۸ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
آموزش آش گشنیز
مرحله اول
برای تهیه آش گشنیز خوشمزه، ابتدا گوشت را شسته و به قطعات کوچک تقسیم میکنیم. سپس آن را در چرخ گوشت میریزیم و چرخ میکنیم. بعد از آن، گشنیز را هم به خوبی میشوییم.
مرحله دوم
حالا گشنیز را در آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی آن خارج شود. سپس آن را روی تخته برش میگذاریم و به صورت ریز خرد میکنیم. حالا یک کاسه مناسب انتخاب میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله، آلوها را در کاسهای قرار میدهیم، میشوییم و کاسه را تا نیمه پر از آب میکنیم. اجازه میدهیم آلوها در آب بمانند تا نرم شوند. سپس پوست پیاز را جدا میکنیم.
مرحله چهارم
حالا پیاز را میشوییم و به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مقداری روغن در آن میریزیم. بلافاصله پیاز را به آن اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، مقداری زردچوبه به پیاز اضافه میکنیم و پیاز را تفت میدهیم تا نرم و شفاف شود. سپس گوشت چرخ شده را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله ششم
حالا برنج را در یک کاسه مناسب میریزیم، میشوییم و به قابلمه اضافه میکنیم. چند دقیقه برنج را تفت میدهیم و سپس سبزی گشنیز را هم اضافه میکنیم و به مدت ۵ دقیقه تفت میدهیم تا کمی تغییر رنگ بدهد.
مرحله هفتم
بعد از گذشت این زمان، آب را به آش اضافه میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا آش به غلظت مناسب برسد. وقتی آش جا افتاد، آلوها را از آب خارج میکنیم.
مرحله هشتم
در ۵ دقیقه آخر پخت آش، آلوهای خیس خورده را به آن اضافه کرده و آب نارنج به همراه نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه میکنیم. همه را مخلوط کرده و بعد از ۵ دقیقه دما را خاموش میکنیم.
مرحله نهم
در نهایت، آش را در ظرف سرو میریزیم و با کمی پیاز داغ و کشک رقیق شده بر روی آن تزئین میکنیم. سپس این آش خوشمزه را با نان تازه و نارنج سرو مینماییم. نوش جان!