مواد لازم و آموزش بادمجان شکم پر برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش بادمجان شکم پر
بادمجان شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن به استانهای شمالی و شمال غربی کشور برمیگردد. این غذا در شهرهای مختلف کشور با طعمها و مواد مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری نحوه تهیه بادمجان شکم پر به روش کامل و مرحله به مرحله، در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بادمجان | ۴ عدد متوسط |
گوجهفرنگی | ۳ عدد متوسط |
گوشت چرخکرده | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سبزی معطر | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن و زردچوبه | به مقدار لازم |
دستور پخت بادمجان شکم پر
مرحله اول
برای شروع، باید تلخی و آب اضافی بادمجانها را بگیریم. بادمجانها را پوست کنده، آنها را بشویید و در یک ظرف بزرگ قرار دهید. سپس کمی نمک روی بادمجانها بپاشید و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آب اضافی آنها خارج شود.
مرحله دوم
در زمانی که منتظر بادمجانها هستید، میتوانید مایه داخل بادمجانها را آماده کنید. پیازها را پوست کنید و به صورت ریز خرد کنید. سپس آنها را با کمی روغن در یک تابه تفت دهید تا نرم و سبک شوند.
مرحله سوم
وقتی پیازها نرم و شفاف شدند، کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا مخلوط خوب ترکیب شود. سپس رب گوجهفرنگی را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رب به خوبی سرخ شود.
مرحله چهارم
بعد از اینکه رب گوجهفرنگی خوب تفت خورد، نیمی از این مخلوط را برای تهیه سس مخصوص بادمجان شکم پر کنار بگذارید و بقیه مخلوط را به گوشت چرخکرده اضافه کنید و خوب تفت دهید.
مرحله پنجم
گوشت را خوب تفت دهید تا رنگش تغییر کند. سپس مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه نیمی از سبزی معطر (مثل جعفری یا گشنیز خشکشده) به آن اضافه کنید و تفت دهید تا همه مواد خوب ترکیب شوند. در پایان مخلوط گوشت را کنار بگذارید.
مرحله ششم
حالا باید سس مخصوص بادمجان شکم پر را آماده کنیم. برای این کار، گوجهفرنگیها را پس از شستشو رنده کنید و آنها را با یک لیوان آب در یک تابه مناسب بپزید.
“““html
ابتدا کمی روغن در تابه میریزیم و آن را روی حرارت قرار میدهیم. سپس مخلوط رب گوجه فرنگی و پیاز را که در مرحله چهار آماده کرده بودیم، به تابه اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
وقتی آب داخل تابه به جوش آمد، مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه باقیمانده سبزی معطر به تابه اضافه میکنیم. بعد از حدود ۵ دقیقه، تابه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم. سپس بادمجانها را آبکشی کرده و با یک چاقوی تیز، وسط هر بادمجان به صورت طولی یک شکاف ایجاد میکنیم.
مرحله هشتم
بادمجانها را همراه با مقداری روغن در یک تابه میریزیم و تمام قسمتهای بادمجان را با دقت سرخ میکنیم. پس از سرخ کردن بادمجانها، اجازه میدهیم کمی خنک شوند و سپس با مایه گوشتی که آماده کردیم، داخل بادمجانها را پر میکنیم.
مرحله نهم
بعد از اینکه داخل بادمجانها را پر کردیم، آنها را به آرامی داخل تابه حاوی سس گوجه فرنگی میچینیم. سپس تابه را روی حرارت بسیار ملایم قرار داده و درب آن را میبندیم تا بادمجانهای شکم پر آماده سرو شوند.
نکات آموزش بادمجان شکم پر
آموزش بادمجان شکم پر با پنیر پیتزا
اگر میخواهید بادمجان شکم پر را با پنیر پیتزا درست کنید، نیازی به تهیه سس گوجه فرنگی نیست و میتوانید آن را از دستور بالا حذف کنید. پس از پر کردن شکم بادمجانها با مایه گوشتی، روی آنها را با پنیر پیتزا پر میکنیم و در یک سینی فر میچینیم.
سپس بادمجانهای شکم پر را به مدت ۱۵ دقیقه در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم تا پنیر پیتزا کامل آب شود. بهتر است در آخر چند دقیقه گریل را روشن کنیم تا روی پنیر طلایی شود.
آموزش بادمجان شکم پر شمالی با انار
بادمجان شکم پر شمالی یکی از بهترین انواع این غذا است و با بادمجان شکم پر در دیگر نقاط کشور تفاوتهایی دارد. برای تهیه بادمجان شکم پر به سبک شمالی، از پنیر پیتزا استفاده نمیشود و در تهیه این غذا در شهرهای گیلان و مازندران از رب انار ترش و دانههای انار استفاده میشود.