مواد لازم

مواد لازم و آموزش ته چین ماهی خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش ته چین ماهی

ته چین ماهی یکی از غذاهای شیک و خوشمزه ایرانی است که روش‌های مختلفی برای تهیه آن وجود دارد. برای یادگیری این دستور پخت خوشمزه، با ما در سایت سرگرمی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۳ نفر
ماهی ۱ عدد کامل
برنج ۳ پیمانه
پیاز ۱ عدد درشت
ماست چکیده ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
آب لیمو ترش ۳ قاشق غذاخوری
روغن مایع ¼ پیمانه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

دستور پخت ته چین ماهی

آماده سازی ماهی

برای درست کردن ته چین ماهی، ابتدا شکم ماهی را خالی کرده و پس از شستن و خشک کردن آن، ماهی را با آب لیمو ترش، ۱ پیاز خرد شده و مقداری نمک و فلفل در یک کاسه قرار می‌دهیم.

استراحت دادن

سپس مواد را به خوبی روی پوست و داخل ماهی می‌مالیم. بعد روی کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال می‌گذاریم تا مزه‌ها به خوبی جذب ماهی شوند.

قرار دادن تابه روی حرارت

در این مرحله، برنج را با توجه به نوع آن، بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت با آب ولرم خیس می‌کنیم تا نرم شود. سپس ماهی طعم‌دار شده را از یخچال بیرون می‌آوریم و یک تابه را روی حرارت می‌گذاریم و به آن روغن اضافه می‌کنیم.

سرخ کردن

حالا ماهی را در روغن داغ می‌گذاریم و یک طرف آن را کامل سرخ می‌کنیم. بعد از سرخ شدن یک طرف، ماهی را از تابه خارج کرده و کنار می‌گذاریم. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت می‌گذاریم.

پخت برنج

قابلمه را تا نیمه از آب پر می‌کنیم و منتظر می‌مانیم تا آب جوش بیاید. سپس ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن به آب جوش اضافه کرده و سپس برنج خیس خورده را به آن می‌زنیم تا برنج کمی پخته شود.

آبکشی برنج

بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه برنج را آبکشی می‌کنیم. سپس نیم پیمانه از برنج آبکشی شده را با ماست چکیده، تخم مرغ، زعفران دم کرده و گلاب برای تهیه ته دیگ مخلوط می‌کنیم تا کاملا ترکیب و یکدست شوند.

قرار دادن ظرف در فر

در این مرحله، فر را روی دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنیم. سپس یک ظرف مناسب برای فر را با کمی روغن چرب می‌کنیم. حالا، سمت سرخ‌نشده ماهی را در وسط ظرف قرار می‌دهیم و مخلوط برنج زعفرانی و ماستی را آرام آرام اطراف ماهی می‌ریزیم.

درست کردن ته چین

حالا با پشت قاشق، ته دیگ ته‌چین را فشار می‌دهیم تا کاملاً محکم شود. سپس بقیه برنج را اضافه کرده و آن را هم با پشت قاشق فشرده می‌کنیم تا ثابت بماند. بعد از آن، روی ظرف را با فویل می‌پوشانیم و چند سوراخ کوچک روی فویل ایجاد می‌کنیم.

سرو

در این مرحله، ظرفی که ته‌چین در آن است را به مدت یک ساعت و ۱۵ دقیقه در فر می‌گذاریم تا برنج خوب دم بکشد. بعد از این زمان، ته‌چین را از فر خارج کرده و روی یک دیس مناسب برمی‌گردانیم و به همین صورت سرو می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا