مواد لازم و آموزش ته چین گوشت خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش ته چین گوشت
ته چین گوشت یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که از مواد مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری این آموزش آشپزی با رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۵ نفر | |
برنج | ۵ پیمانه |
بادمجان | ۵ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
زرده تخم مرغ | ۵ عدد |
ماست چکیده | ۵ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ¼ فنجان |
زرشک | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور پخت ته چین گوشت
تفت دادن پیاز
برای تهیه ته چین گوشت مجلسی، ابتدا پیاز را به شکل ریز خرد کرده و در یک تابه مناسب با کمی روغن تفت میدهیم تا نرم شود. سپس مقداری زردچوبه اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت میدهیم.
تفت دادن گوشت چرخ کرده
بعد از آن، گوشت چرخکرده را به تابه اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود. اگر دوست داشته باشید، میتوانید به جای گوشت چرخکرده، از گوشت ریشریش شده استفاده کنید.
سرخ کردن بادمجان ها
پس از تغییر رنگ گوشت، نصف فنجان آب به تابه اضافه کرده و درب آن را میگذاریم تا گوشت بپزد. در این حین، بادمجانها را به صورت حلقهای برش زده و جداگانه سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
پخت برنج
اکنون، یک قابلمه را تا نیمه با آب پر کرده و روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد، یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم و سپس برنج را که از قبل خیس کردهایم، داخل آب جوش میریزیم.
آبکش کردن برنج
بعد از ۵ تا ۷ دقیقه، برنج را بر اساس نوع آن آبکش میکنیم. حالا در یک کاسه بزرگ، زردههای تخممرغ را همراه با ماست، زعفران دمکرده و چند قاشق روغن مخلوط میکنیم تا همه مواد ترکیب شوند.
مخلوط برنج و زرده تخم مرغ
سپس نصف برنج آبکششده را به کاسه حاوی زرده تخممرغ اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا برنج و مواد به خوبی ترکیب شوند. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و کف و دیواره آن را با روغن مایع چرب میکنیم.
قرار دادن فشرده مواد در قابلمه
در این مرحله، مخلوط برنج و زردههای تخممرغ را در ته قابلمه میریزیم و با کف دست فشار میدهیم تا کاملاً به کف قابلمه بچسبد. حالا گوشت سرخشده را همراه با بادمجانهای سرخشده در وسط برنج قرار میدهیم.
اضافه کردن باقی برنج ها
در این مرحله، نصف زرشک را با کمی روغن سرخ میکنیم و روی گوشت و بادمجان میریزیم. سپس باقی برنج آبکششده را روی این مواد میریزیم و با کف دست فشار میدهیم تا سطح برنج کاملاً صاف و یکنواخت شود.
تزئین و سرو
سپس مقداری روغن یا کره را بهطور یکنواخت روی برنج میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم. حالا اجازه میدهیم تهچین بهمدت یک ساعت با حرارت ملایم دم بکشد. در پایان، از زرشک باقیمانده برای تزئین روی تهچین استفاده میکنیم.
نکات پخت تهچین گوشت
تهچین گوشت در فر
برای درست کردن این تهچین خوشمزه در فر، ابتدا فر را به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد میرسانیم تا کاملاً گرم شود. سپس، تهچین را در یک ظرف پیرکس آماده میکنیم و چند قاشق کره را بهصورت یکنواخت روی تهچین میگذاریم.
حالا روی درب ظرف پیرکس را با فویل آلومینیومی نازک میپوشانیم و سپس آن را در وسط فر قرار میدهیم تا تهچین آماده شود. پس از یک ساعت، تهچین ما آماده است و میتوانیم آن را از فر بیرون بیاوریم.