مواد لازم و آموزش حلوای آغوز برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش حلوای آغوز
حلوا یکی از دسرهای سنتی و محبوب ایرانی است. حلوای آغوز، یک نوع حلوا از منطقه مازندران است که با برنج درست میشود. طعمی که در این حلوا احساس میشود، مربوط به برنج و گردو است. به جای استفاده از آرد برنج، از برنج خرد شده استفاده میکنیم. این حلوا عطر و طعمی فوقالعاده دارد و نیازی به گلاب یا وانیل ندارد. برای دیدن آموزش کامل این حلوا به ادامه مطلب در سایت آموزشی رضیم بپیوندید.
مواد لازم حلوای آغوز | |
برنج | ۲ پیمانه |
گردو خرد شده | ۴ پیمانه |
شکر | به مقدار لازم |
آب | ۵ پیمانه |
شیره خرمالو | ۱ پیمانه یا کمتر |
آموزش حلوای آغوز
مرحله اول
برای تهیه حلوای خوشمزه آغوز، ابتدا برنج را کمی خرد میکنیم. ابتدا برنج را شسته و حدود یک یا دو ساعت در آب خیس میکنیم. سپس آب برنج را خالی کرده و برنج را روی یک پارچه در سینی پهن میکنیم تا خشک شود.
مرحله دوم
بعد از یکی دو روز که برنج خشک شد، آن را به آسیاب یا غذاساز میزنیم تا کمی خرد شود. برنج نباید به حالت آرد درآید، اما در حلوا هم احساس شود. نیمهای از گردوهای خرد شده را نیز کمی ریزتر خرد میکنیم.
مرحله سوم
مقدار باقی مانده گردو باید درشتتر خرد شود. سپس یک کاسه برمیداریم و آب و شکر را در آن ریخته و هم میزنیم تا شکر حل شود. مقدار شکر بستگی به ذائقه خانواده دارد. بعد یک قابلمه برمیداریم.
مرحله چهارم
در این مرحله، برنج و گردو را به قابلمه میزنیم. سپس شیره خرمالو را اضافه کرده و همه را مخلوط میکنیم. بعد از آن، آب و شکر را هم به مخلوط اضافه کرده و خوب هم میزنیم. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم.
مرحله پنجم
حال مرتب هم میزنیم تا ته نگیرد. این کار را ادامه میدهیم تا آب حلوا بخار شود و کمی غلیظ شود. سپس حرارت را کم کرده و به هم زدن ادامه میدهیم تا گردو روغن بیندازد. بعد از اینکه گردو روغن پس داد،
مرحله ششم
و حلوا حالت گهوارهای به خود گرفت، مقداری از حلوا را با دست گلوله میکنیم. اگر به دست نچسبد، حلوا آماده است. برای این حلوا نیازی به گلاب، هل یا وانیل نیست زیرا خود برنج و گردو عطر و بوی خاصی دارند. در این حلوا بیشتر طعم برنج و گردو حس میشود.