مواد لازم و آموزش خوراک سنگدان مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خوراک سنگدان مرغ
خوراک سنگدان مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و سریع ایرانی است. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خوراک سنگدان مرغ، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سنگدان مرغ | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
قارچ | ۳۰۰ گرم |
سیر | ۱ حبه |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۱ عدد بزرگ |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش خوراک سنگدان مرغ
مرحله اول
برای درست کردن خوراک سنگدان مرغ، اول سنگدانها را خوب می شویم و قسمتهای اضافی آنها را جدا میکنیم. سپس، آنها را با ۳ لیوان آب در یک قابلمه میریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله، یک عدد پیاز را به صورت خلالی بزرگ خرد میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم. به آن، ۱ قاشق چایخوری زردچوبه اضافه میکنیم. حالا قابلمه را روی حرارت بالا میگذاریم تا آب زودتر شروع به جوشیدن کند.
مرحله سوم
وقتی که آب جوش آمد، کفهای سفیدی که روی آب میآید را جمع میکنیم و دور میریزیم. این کار کمک میکند تا سنگدان بعد از پخت طعم بدی نگیرد. بعد از این که کفها را گرفتیم، درب قابلمه را میگذاریم.
مرحله چهارم
حالا حرارت را کم میکنیم و میگذاریم سنگدانها به مدت ۲ ساعت بپزند. در ۵ دقیقه پایانی نمک را به قابلمه اضافه میکنیم. بعد از پخت، سنگدانها را از قابلمه بیرون آورده و کنار میگذاریم.
مرحله پنجم
در این مرحله، پیاز باقیمانده را به صورت خلالی ریز خرد میکنیم. سپس یک تابه را روی حرارت میگذاریم و مقداری روغن در آن میریزم. در ادامه، پیاز را به تابه اضافه کرده و خوب تفت میدهیم تا نرم و شفاف شود.
مرحله ششم
حالا کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه میکنیم و چند دقیقه دیگر تفت میدهیم تا عطر ادویهها آزاد شود. سپس سنگدانها را به تابه اضافه میکنیم و با پیاز کمی تفت میدهیم تا یکدست شوند.
مرحله هفتم
در این مرحله، قارچها را به صورت ورقهای خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا آب قارچها کشیده شود. سپس مواد را در یک طرف تابه جمع میکنیم و رب گوجهفرنگی را در سمت دیگر میریزیم.
مرحله هشتم
رب گوجهفرنگی را خوب تفت میدهیم تا خامی آن گرفته شود. سپس، گوجهفرنگیها را پوره کرده و به تابه اضافه میکنیم. حالا درب تابه را میگذاریم تا آب آن کشیده شود و خوراک به روغن بیفتد.
مرحله نهم
در نهایت، سیبزمینیها را به صورت حبهای خرد کرده و جداگانه در روغن سرخ میکنیم. بعد از اینکه خوراک به روغن افتاد، آن را در ظرف مورد نظرمان سرو کرده و با سیبزمینی سرخکرده تزیین میکنیم.