مواد لازم و آموزش خورش ترشی قرمه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خورش ترشی قرمه
خورش ترشی قرمه یکی از خورشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که ریشه آن به شهر اردبیل برمیگردد. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله درست کردن خورش ترشی قرمه، تا انتهای مطلب با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لوبیا چشم بلبلی | ۴ قاشق غذا خوری |
گوشت گوسفندی یا گوساله | ۲۵۰ گرم |
رب گوجه | ۳ قاشق غذا خوری |
پیاز | ۴ عدد |
ادویه و زعفران | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آلو خورشتی | به مقدار دلخواه |
آبغوره | به میزان لازم |
پودر دارچین | ۱ قاشق چای خوری |
آموزش خورش ترشی قرمه
مرحله اول
برای درست کردن خورش ترشی قرمه، ابتدا یکی از پیازها را شسته و پوست میکنیم و به شکل ریز خرد میکنیم. سپس یک قابلمه را با کمی روغن روی حرارت میگذاریم تا گرم شود. بعد پیاز را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم.
مرحله دوم
زمانی که پیازها کمی سرخ شدند و سبک شدند، گوشت را که به ۱۲ تکه خرد کردهایم به پیازها اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده و تفت میدهیم.
مرحله سوم
سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و همراه با گوشتها تفت میدهیم تا رنگ رب باز شود و به طور کامل سرخ شود. وقتی رب رنگ خود را باز کرد، ۳ لیوان آب اضافه کرده و درب قابلمه را میبندیم تا به جوش آید.
مرحله چهارم
وقتی آب جوش آمد، حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم تا گوشت بپزد. لوبیا را شسته و با کمی آب در یک قابلمه دیگر به مدت ۲۰ دقیقه میجوشانیم. سپس آبکش کرده و کنار میگذاریم. در این حین، بقیه پیازها را شسته و پوست میکنیم.
مرحله پنجم
سپس آنها را به شکل خلالی خرد میکنیم. یک تابه بر میداریم و با مقداری روغن روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. سپس پیازها را در روغن داغ سرخ میکنیم تا طلایی و ترد شوند. وقتی گوشت پخته شد، نیمی از پیاز داغ را همراه با لوبیا به خورش اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در نیم ساعت آخر پخت، زعفران، آلو خورشتی، دارچین، نمک و آبغوره را اضافه میکنیم و میگذاریم نیم ساعت دیگر با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد. سپس باقی پیاز داغها را اضافه کرده و مخلوط میکنیم و سرو میکنیم.