مواد لازم و آموزش خورش سبزی فسنجان برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خورش سبزی فسنجان
خورش سبزی فسنجان یکی از غذاهای خوشمزه و محلی شهر لاهیجان است که با سبزیهای معطر شمالی تهیه میشود. برای یادگیری طرز تهیه این خورش خوشمزه، با سایت رضیم در ادامه همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
مغز گردو | ۳۰۰ گرم |
سینه مرغ | ۴۰۰ گرم |
سبزی معطر | ۳۰۰ گرم |
سیر | ۳ حبه |
آب | ۴ لیوان |
رب انار ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار کافی |
آموزش خورش سبزی فسنجان
مرحله اول
برای شروع تهیه خورش سبزی فسنجان، ابتدا پوست گردو را جدا کرده و سپس مغز آن را داخل غذاساز میریزیم و کیکس میکنیم تا پوره شود. بعد از آن سبزی معطر (همچون گشنیز، نعنا، تره، چغندر، چوچاق و کوتکوتو) را خوب میشوییم.
مرحله دوم
حالا سبزیهای معطر را داخل آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی آن خارج شود. سپس سبزیها را روی تخته خرد میکنیم و به قطعات ریز ساطوری میزنیم و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت ملایم میگذاریم و اجازه میدهیم تا کمی گرم شود. سپس سبزی معطر را به تابه اضافه کرده و تفت میدهیم تا آب اضافی آن بخار شود و سبزی کمی نرم شود.
مرحله چهارم
حالا کمی روغن مایع به سبزی اضافه میکنیم و اینقدر تفت میدهیم که سبزی رنگ بگیرد و قوام یابد. مهم است که سبزی کاملاً سرخ نشود، بلکه فقط آب اضافیاش بخار شود.
مرحله پنجم
در این مرحله گردوی آسیاب شده را همراه ۲ قاشق غذاخوری سبزی که تفت دادهایم، در یک قابلمه مناسب میریزیم. سپس آب را به آن اضافه کرده و به طور مداوم هم میزنیم تا گردو به خوبی در آب حل شود. سپس نمک و زردچوبه را نیز اضافه میکنیم.
مرحله ششم
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و درب آن را میبندیم تا خورش شروع به جوشیدن کند. وقتی که خورش به جوش آمد، رب انار را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا رب کاملاً حل شود.
مرحله هفتم
در این مرحله درب قابلمه را کمی باز میگذاریم و اجازه میدهیم خورش به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. بعد از این زمان، تکههای سینه مرغ را به خورش اضافه کرده و میگذاریم تا خورش جا بیفتد و مرغ به طور کامل پخته شود.
مرحله هشتم
در این حین، یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری روغن مایع به آن اضافه میکنیم. سپس باقیمانده سبزی سرخ شده را به تابه اضافه کرده و سیر را پوست کنده و شسته، جدا میکنیم.
مرحله نهم
در این مرحله سیر را له کرده و به همراه سبزی در تابه میریزیم و تفت میدهیم تا سبزی سبک و رنگش تیره شود. سپس این سبزی سرخ شده را به خورش اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم.
مرحله دهم
در نهایت اجازه میدهیم خورش به مدت ۲ تا ۳ ساعت روی حرارت ملایم بماند تا کاملاً جا بیفتد. پس از این زمان، خورش را از روی حرارت برمیداریم و در ظرف مورد نظرمان سرو کرده و با برنج میخوریم. نوش جان!