مواد لازم

مواد لازم و آموزش خورش ماست خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش خورش ماست

خورش ماست یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در اصفهان است. در این شهر، این غذا بیشتر به عنوان دسر استفاده می‌شود. اگر می‌خواهید طرز تهیه آن را یاد بگیرید، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گردن گوسفند ۲۵۰ گرم
شکر نصف پیمانه
پیاز ۱ عدد متوسط
ماست پر چرب ۳ پیمانه
خلال بادام ۱ قاشق غذاخوری
مغز گردو ۱ قاشق غذاخوری
گلاب ۱ قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی
خلال پسته و زرشک برای تزیین

دستور پخت خورش ماست

قرار دادن گوشت گردن در قابلمه

برای درست کردن خورش ماست اصفهانی، اول یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آن را پر از آب کنید و روی حرارت ملایم بگذارید. سپس پیاز را پوست بکنید، بشویید و از وسط نیم کنید و با گوشت گردن داخل قابلمه بیندازید.

پخت گوشت

حالا کمی زردچوبه به گوشت اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد.

جدا کردن گوشت از استخوان

بعد از اینکه گوشت پخت، شعله را خاموش کنید و گوشت را از آب خارج کنید و در یک صافی بگذارید تا خنک شود. پس از آن، گوشت را از استخوان جدا کنید و آن را در یک قابلمه دیگر بریزید و خوب بکوبید تا نرم و کشدار شود و رنگش سفید شود.

مخلوط شکر و ماست

این قسمت خیلی مهم است زیرا باید خورش ماست خوب و کشدار شود. حالا ماست را در یک قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید.

اضافه کردن گوشت کوبیده

حالا به طور مداوم با قاشق هم بزنید تا ماست حباب بزند و شروع به جوشیدن کند. زمانی که این اتفاق افتاد، گوشت کوبیده شده را به مخلوط اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید تا همه چیز به هم مخلوط شود.

اضافه کردن سایر مواد

حالا مغز گردو، خلال بادام، گلاب، زعفران دم کرده و کمی نمک را به مخلوط اضافه می‌کنیم و دوباره همه مواد را هم می‌زنیم. هر چند دقیقه یک بار مواد را جا به جا می‌کنیم. وقتی خورش ماست به غلظتی که می‌خواهیم رسید، شعله را خاموش می‌کنیم.

استراحت دادن و سرو

حالا منتظریم تا خورش ماست کمی خنک شود و از دما بیفتد، سپس آن را در ظرف دلخواه سرو می‌کنیم و با زرشک و خلال پسته تزئین می‌کنیم. بهتر است این خورش را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال بگذاریم و بعد سرو کنیم.

نکته مهم

افرادی که نمی‌توانند گوشت قرمز مصرف کنند، می‌توانند به جای آن از ۴۰۰ گرم گوشت مرغ استفاده کنند. همچنین می‌توانند از خامه و زرده تخم‌مرغ هم در خورش ماست استفاده کنند که بستگی به سلیقه شما دارد. نوش جان!

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا